REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
6.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Controale ABADL împotriva privaţilor care ‘fac legea’ pe plaje! La Eforie a intervenit şi Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor

Controale ABADL împotriva privaţilor care ‘fac legea’ pe plaje! La Eforie a intervenit şi Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor

Replica API 21 iunie 2019 | 00:00 403

În ultima perioadă, tot mai mulţi constănţeni, dar şi turişti, şi-au exprimat nemulţumirea cu privire la operatorii plajelor care nu respectă perimetrul destinat prosoapelor, amplasând şezlongurile în buza apei. Astfel, inspectorii ABADL au demarat controale la sânge în toate staţiunile de pe litoral pentru a verifica, printre altele, încadrarea dotărilor/construcțiilor în prevederile P.U.Z. privind amenajarea plajelor. În sprijinul acestora au venit şi colegii lor din ţară, pentru o bună desfăşurare a activităţii de control, anunţă Administraţia.

Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral a demarat în urmă cu câteva zile acțiunile de control pe întreg litoralul românesc, acţiuni ce vor continua şi în perioada următoare, și verifică modul de exploatare a sectoarelor de plajă și respectarea prevederilor legale. Echipele de inspectori de la A.B.A. Dobrogea – Litoral sunt sprijinite, în perioada 16.06.2019 – 25.08.2019, în acţiunile de control de colegii de la alte Administraţii Bazinale de Apă din ţară şi de cei de la Administraţia Naţională „Apele Române”. Coordonarea activității se face de către reprezentanți A.N.A.R. în colaborare cu A.B.A.D.L. Inspectorii verifică, în principal, starea de salubrizare și igienizare a sectoarelor de plajă; asigurarea unui număr suficient de recipiente destinate colectării deșeurilor; încadrarea dotărilor/construcțiilor în prevederile P.U.Z. privind amenajarea plajelor; respectarea zonei de intervenție, fâșia cu lățimea de 5 m de la linia apei pe toată lungimea sectorului de plajă. Pe lângă această activitate, inspectorii analizează toate sesizările primite prin dispeceratul A.B.A.D.L. sau de la alte instituţii. Pentru nerespectarea măsurilor impuse și a solicitărilor legale, operatorii de plajă sunt sancționați conform prevederilor O.U.G. nr. 202/2002 privind gospodărirea integrată a zonei costiere. Valoarea amenzilor este între 2.500 și 5.000 lei, funcție de gravitatea faptei.

„Menţionăm că rolul Inspecţiei din cadrul A.B.A. Dobrogea – Litoral este de îndrumare şi control și de aplicare a unor măsuri de remediere a deficienţelor constatate (igienizare defectuoasă, dezafectare, nerespectarea PUZ-ului, etc), iar în urma inspectării sectoarelor de plajă dacă acestea nu sunt duse la îndeplinire operatorul de plaja este sancţionat”, transmit reprezentanţii ABADL

Şi Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului face controale

Comisarii OPC se află şi ei pe litoral, în această perioadă, deşi nu a fost activat Comandamentul estival. Controalele au vizat mai multe categorii, alimentaţie publică, cazare, însă s-au orientat şi către operatorii care nu respectă legea privind amenajarea plajei. „Un operator economic din Eforie a fost verificat şi în ceea ce priveşte gradul de ocupare a plajei. Pentru că, de regulă, comisarii extind controlul, dacă tot sunt prezenţi la un operator, se face controlul de fond, nu ne batem joc de banul public. Am constatat grad de ocupare a plajei peste medie. Amenda este jumătate din minim, iar amenda minimă este 1.000 de lei”, a spus Horia Constantinescu, şeful CJPC Constanţa. „Este isterie generală legată de şezlonguri, am vorbit cu şeful ABADL, are comisarii lui pe teren care verifică plaja, iar în zonele care nu le pot acoperi îi trimit pe comisarii mei, fără discuţii”, a mai precizat Constantinescu.

De precizat faptul că CJPC nu a activat, încă, comandamentul estival, însă echipele sunt pe litoral, în special în sud, în urma sesizărilor primite de la consumatori. „Noi n-am început comandamentul, au fost sesizări şi le-am împărţit pe categorii de importanţă şi de impact asupra vieţii şi a sănătăţii”, a mai precizat Horia Constantinescu.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Plaja yucatan și building stefan din mamaia nord sunt ocupate cu construcții 50% ( ireal, incredibil) si probabil 50 % vor fi alocați pentru șezlonguri. Deci 0% pentru prosoape. Doar e plaja lui Halep -yucatan. Nu respecta nici o regula.
0
0
Da-ti foc la toata plaja daca altfel nu inteleg
0
0
La ABADL ...sunt numai cipani...ei fac regulile !!!
2
0
e simplu.senzlongurile sa stea unu este altu.vrei sezlong ti se aduce .nu vrei esti liber sa stai unde vrei.de cand cacatii astia sunt stapani pe plaje?hai si n vama sa l vedeti pe ala de langa cherhana.are niste paleti pusi pe toata plaja de nu ai loc nici sa mergi.
9
0
apele aromane sa controleze pe cine ca toti sunt de un neam cipanez
11
1
Sa veniti si in vama pe plaja sa NU vedeti unde e zona pentru prosoape. Padure de umbrelute si sezlonguri pe 3 km de plaja. DNA sa isi faca treaba, ABADL se umple de bani
11
0
duceti-va dracului si pe plaja de la 3 papuci sa vedeti pana unde sunt puse sejlongurile. unde sunt cei 50 de metri pentru plaja facuta de olandezi sau ce dracu au fost aia care au marit-o?la voi numai banul vorbeste in rest va doare-n cur.
13
0
Sa ma pish pe marea, plajele si sezlongurile voastre!
8
1
Nu ar fi maio bine ca ABDAL sa mai inchirieze plajele si tot omul sa faca plaja unde doreste. Asa nu ar mai avea loc discutii cu acesti derbedei care nu respecta legea.
13
0
Horia in control pe plaja ! Ce facem cu trei sferturi de plaja din zona Obelisc administrata de mama la 83 ani ?Plaja din Costinesti unde se stie ca el este tartorul pe care o umple cu porumb fiert,articole de plaja,papuci ,colace, beach barurinadica tigania la ea acasa pe plaja Costinesti intretinuta de seful OPC Constanta Horia Constantinescu!
7
1
Nu e posibil, ca tu, apele romane, adica si ale noastre, sa nu poti obliga chiriasul sa respecte legea. Asta se intampla cand toate institutiile statului sunt politizate. Daca mergi la apele romane, gasesti numai bunaciuni, asta in cazul in care vin la munca, toate angajate sa-i racoreasca pe sefi. Nu uitati, coruptia ucide! Asteptam sa se intample o nenorocire pe plaja, ca sa respectam legea? Sa nu uitam ca si seful de la OPC, care se da acum virgina, a umilit doi batrani pe plaja lui. Exista dovada pe youtube. Mwi3 psd.
18
1
Am ajuns la Eforie pe plaja , intradevar sau luat masuri , acum ai loc sa stai pe nisip , dar numai ai loc sa faci baie , sezlongurile sunt in apa .
14
0
Pentru Zmeu. Plaja este, in egala masura, si a mea -care nu vreau sa platesc sezlong si a ta - care vrei sa platesti seszlong. Daca administratorul plajei ar respecta legea, care este foarte clara, nu ar fi nici o problema, as avea unde sa stau si eu si tu fara sa ne deranjam. Din pacate administratori plajelor vor sa castige mult, cat mai mult, foarte mult. si aici apare problema. Castiguri mari, in timp scurt, se fac fie la LOTO fie incalcand legea.
21
1
Se pare ca cel care nu vrea sa plteasca un sezlong are toate drepturile din lume fata de cel care achita!!! Asae romania si puscariasi au mai multe drepturi decat bolnavi in spital de ex!
4
22
Sa nu cumva sa mergeti in Mamaia, sa i deranjati pe cipani.. Pt doua ore de stat la plaja, trebuie sa le faci pula mare, la machedonii puturosi!
29
4
nu Eforie unde nu aveti asa multe sesizari TURBATILOR. Va trimit DNA ul pe cap daca nu retrageti seslongurile si lasati si perimetru si pe nisip ptr cearceafuri.
24
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614