REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Controale DSV: s-a lăsat cu sancţiuni!

Controale DSV: s-a lăsat cu sancţiuni!

Replica API 20 septembrie 2017 | 00:00 391

Acţiunile de supraveghere şi control desfăşurate de inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa în perioada 11.09.2017 – 17.09.2017, s-au materializat prin verificări la 104 obiective, între care și 18 super/hipermarket uri, 10 laboratoare cofetărie/patiserie, 2 unități de fabricare vin, o unitate fabricare pufuleți, o pescărie, 2 centre sacrificare păsări etc..

În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la nepredarea spre denaturare a animalelor moarte, neasigurarea adăposturilor corespunzătoare pentru animale, deținerea de animale neidentificate și neînregistrate, comercializarea produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar, nerespectarea normelor sanitare veterinare privind întreținerea spațiilor de prelucrare, depozitare a produselor alimentare, precum și a instalațiilor, utilajelor și a ustensilelor de lucru folosite.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate 8 (opt) sancţiuni contravenţionale, în valoare de 10.120 de lei. Au fost confiscate şi retrase de la vânzare, următoarele produse alimentare: carne şi produse din carne – 4108 kg, lapte şi produse lactate – 1167 de kg, peşte şi produse din peşte – 1120 de kg, ouă – 10 kg. Valoarea acestora este în cuantum de 57.631 de lei. Produsele confiscate au fost dirijate către unităţi de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman şi distruse prin incinerare.

Precizăm că DSVSA Constanţa realizează acţiuni de evaluare, supraveghere şi control în unităţile supuse autorizării/înregistrării sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în baza legislaţiei sanitare veterinare în vigoare prin tehnici, proceduri specifice şi recoltări de probe pentru supravegherea, prevenirea, controlul şi eradicarea bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecţia animalelor şi protecţia mediului, de identificare şi înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor, caprinelor şi ecvideelor, precum şi supravegherea şi controlul în domeniul siguranţei alimentelor.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
DSVul stie doar sa insiruiasca un numar de controale facute dar ar trebui sa mentioneze numele agentilor economici prinsi pe picior gresit astel ca populatia sa se fereasca in a mai cumpara de la ei ! Asa doar ca sa va justificati salariile cu controalele astea de ochii lumii nu ne aruncati praf in ochi !
1
0
Unde ati fost pana acuma mai Nenorcitilor,voi ati adus dezatru in Romania in Hotile si Nenorocirile din alimentatie si dezvoltarea structuri mafiote in produsele de carne si lactate eu personal am avertizat sefi de la DSV cu martori acum 16 ani si ma luati de prost la puscari cu voi la urgenta.SRI era in spatele vostru ca sa va desfasurati activitatea in liniste.
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614