CONTROALE în restaurantele, barurile şi hipermarketurile din Constanţa
CONTROALE în restaurantele, barurile şi hipermarketurile din Constanţa
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestRestaurantele, barurile, hipermarketurile, precum și alte unități alimentare din municipiul Constanța au fost controlate de inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa încă din datat de 16 ianuarie a.c. De atunci și până vineri, 27 ianuarie a.c., inspectorii au verificat 92 de unități alimentare și nu numai, din Constanța. În urma controalelor, au fost confiscate produse alimentare în valoare de aproape 80.000 lei.
Inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa au efectuat pe parcursul a aproximativ două săptămâni o acțiune de verificare a unităților alimentare din municipiul Constanța. Astfel, acţiunile de supraveghere şi control desfăşurate de inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa în perioada 16 – 27 ianuarie 2017, s-au materializat prin verificări la 92 obiective: două restaurante, două baruri, 22 super/hipermarket – uri, 17 laboratoare cofetărie/patiserie, 10 depozite alimentare, 11 magazine alimentare, un centru colectare lapte, o carmangerie, un mijloc transport animale vii, 2 unităţi fabricare pâine şi specialităţi de panificaţie, opt unităţi comercializare produse congelate, o unitate fabricare produse zaharoase, o unitate prelucrare şi conservare cartofi, nouă depozite seminţe consum, un depozit de destinaţie, o unitate prelucrare ceai, o unitate fabricare gemuri și o unitate ambalare.
"Au fost confiscate şi retrase de la vânzare, următoarele produse alimentare: carne şi produse din carne – 5941 kg, lapte şi produse lactate – 1420 kg, peşte şi produse din peşte – 893 kg, ouă – 132 kg. Valoarea acestora este în cuantum de 79.685 lei.", mai precizează reprezentanții DSVSA Constanța. De asemenea, aceștia au mai transmis că produsele confiscate au fost dirijate către unităţi de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman şi distruse prin incinerare.
Paula SOLOMON
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News