REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

CONTROALE în TRAFIC: șoferul unui microbuz care venea din Mangalia, sub influența ALCOOLULUI!

CONTROALE în TRAFIC: șoferul unui microbuz care venea din Mangalia, sub influența ALCOOLULUI!

Replica API 15 mai 2019 | 00:00 266

Polițiștii constănțenu efectuează controale în traficul rutier, în baza planului de acțiune Truck & Bus. Astfel, în dimineața de miercuri, 15 mai, au oprit un microbuz care venea dinspre Mangalia, iar șoferul, surpriză!, se afla sub influența băuturilor alcoolice!

Conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa, în această săptămână, Poliția Română desfășoară acțiunea Truck & Bus, pentru verificarea activităților de transport public de persoane și mărfuri. Mai exact, în perioada 13 – 19 mai a.c., Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române coordonează, la nivel național, o acțiune pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și transportului de marfă. Astfel, în cadrul acțiunii, polițiștii vor verifica autovehiculele destinate transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și pe cele destinate transportului de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Spre exemplu, pe 15 mai, în jurul orei 7.00, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Constanța, acționând în baza planului Truck&Bus au oprit pentru control un microbuz de transport persoane, pe DN 39, care circula dinspre Mangalia către Constanța.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,32 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost sancționat cu 20 puncte amendă (2.900 de lei), fiindu-i reținut și permisul de conducere pentru 90 de zile.

Activităţile de control se desfăşoară simultan în toate statele membre ale Uniunii Europene, conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La Cernavoda taximetrie la negru in GARA CFR
4
3
La Cernavoda noi facem taximetrie la negru,plecarea este din centru in diverse locatii,nimeni nu ne controleaza!De ce oare?
3
3
Asa arata un politist de Rutiera echipat regulamentar ! Nu ca una cu curu mare care a venit la un accident si masura cu o roata pe strada, fara sapca , cu parul valvoi ... ziceai ca a iesit din masina de spalat, cu botu dat cu 1 kg de ruj si cu zdranganele de cercei de 10 cm la urechi si mai comenta si prostii si tragea ea concluzii pe asfalt de parca ea era procuror de caz ! Felicitari domnului politist din foto !
3
1
Vai vai de mine, baut la volan si era sofer pe microbuz de persoane ? Asta e crima frate, asta trebuie ars rau, da rau, confiscata masina, retinut permisul pe vecie. Ahhh in ce tzara traim Doamne, trimiti copiii la scoala sau la meditatii cu microbuzul si ii omoara un idiot din asta !!!
11
3
In strainatate iti este permis consumul in anumite limite pt masina personala dar la transportul profesionist persoane si marfuri regulile sunt foarte stricte zero alcool si dosar penal daca ai alcool in sange nu permis suspendat si amenda ca la noi
3
7
nu este cam mult o galeata omule?
6
1
Ce-i o galeata de vin pentru un roman sanatos?
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218