REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

CONTROALE la automatele de cafea!

CONTROALE la automatele de cafea!

Replica API 15 martie 2019 | 00:00 335

Automatele de cafea vor fi vizate de o actiune de control la nivel national, iar Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) va autoriza functionarea fiecarui aparat, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, Marius Pirvu, presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC).

"In prezent, avem o actiune de control care va incepe la nivel national si care se refera la automatele de cafea. Acestea, in momentul de fata, in urma specificatiilor tehnice transmise de catre producator, reiese ca nu au dreptul sa functioneze outdoor, ci numai indoor.

De asemenea, nu au voie sa functioneze decat daca sunt bransate la o retea de apa si trebuie sa se scrie pe eticheta lor ceea ce beti, respectiv cafea sau... cafea cu albitor, pentru ca nu vorbim despre cafea cu lapte, ci cafea cu inalbitor de rufe, de ce vreti dumneavoastra...Machiatto nu e machiatto... La automatele de cafea "nicht" cafea macinata.

Intram in foarte multe amanunte. Din nefericire, nu voi incasa eu, ca de obicei. Noi decat constatam si sunt alte entitati care vor face asta. ANSVSA va trebui sa mearga la fiecare loc in care un automat de cafea se instaleaza. Acolo va primi autorizatie de functionare. Deja am dat informari catre ANSVSA si ANAF", a afirmat Pirvu.

Acesta a adaugat ca institutia pe care o conduce a discutat cu patronatele din domeniu "carora le-am spus, de bun-simt, sa le scoata ei, ca sa nu venim sa le scoatem noi".

"Am discutat cu patronatele carora le-am spus, de bun-simt, sa le scoata ei ca sa nu venim sa le scoatem noi... Ei au spus ca le vor scoate in urmatoarea perioada, de 14-15 zile, dupa care se vor duce frumos ca orice cetatean civilizat sa desfasoare o activitate sa-si ia toate autorizatiile necesare sa functioneze.

Inainte nu existau niste norme, aceste automate fiind amplasate in baza unei autorizatii acordate de catre primarie, nu de ANSVSA.

Mai vorbim aici si de o fiscalizare. Ca idee, sunt cam 100.000 de automate... deci nu sunt putine. Vrem sa stim ca atunci cand mergem la mare si vrem sa ne luam o cafea de la automat sa nu fie cu nisip...", a mentionat seful ANPC.

In privinta altor campanii de control pregatite de ANPC in decursul acestui an, Pirvu a amintit de zona marilor comercianti, zona financiar-bancara si cea a dezvoltatorilor imobiliari.

Sursă: Ziare.com

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Normal au facut bani yoti fraiericii niste bombe cu toate spslaturile numai cafea nu era occidentul lea dat de rau si astia le carau si ni lea dat noua sa bem otrava BRAVO OPC
0
0
Poate incepe cu tuzla doamne ajuta
2
0
ar fi ca in loc de 1leu pe cafe vor trebui sa scoate 2,3lei, ce cozi faceau ei la tonomatele stradale de la intrarea in spital, saracii de ei
0
0
Ce va asteptati sa gasiti la automatele astea la pretul de un leu?Jacobs,Davidoff,Lavazza,Douwe-Egberts?
5
0
era si timpul cu mizeriile astea
1
1
da autoservirile si restaurantele cipanesti in care se recicleaza mancarea cind le controlati? acum ati gasit fierbatoarele astea de cafea care nu va pot injura sa le controlati .sunt probleme mai mari in alte parti nu la masinariile astea
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108