REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Controale medicale anuale pentru şoferii care au 70 de ani!

Controale medicale anuale pentru şoferii care au 70 de ani!

Replica API 28 decembrie 2016 | 22:50 7796

Propunere de modificare a Codului Rutier:

Propunere de modificare a Codului Rutier:

Reglementare nouă în privinţa şoferilor care au împlinit vârsta de 70 de ani! Aceştia ar putea fi obligaţi să efectueze mai rapid un control medical pentru a primi dreptul de a mai conduce o maşină pe drumurile publice, permisul lor auto urmând astfel să aibă o valabilitate mai scurtă.

Şoferii care au împlinit vârsta de 70 de ani vor fi obligaţi să efectueze un control medical anual pentru a primi dreptul de a mai conduce o maşină pe drumurile publice, permisul lor auto urmând astfel să aibă o valabilitate de 1 an şi fiind prelungit ulterior cu câte 1 an, în funcţie de rezultatul controlului. Modificarea în acest sens a legislaţiei rutiere a fost pregătită în Parlament în această lună, sub forma unui proiect de lege, de către un deputat care a fost reales, în decembrie, pentru încă un mandat de 4 ani şi care îşi va susţine ideea şi în dezbaterile din noul Legislativ. Proiectul stabileşte astfel că, prin derogare de la regula actuală, valabilitatea administrativă a permiselor de conducere este de 1 an în cazul persoanelor care au împlinit vârsta de 70 de ani. Limitarea valabilităţii este argumentată prin faptul că datele statistice indică numeroase accidente rutiere provocate de persoane care au atins vârsta de 70 de ani, din cauza înrăutăţirii stării de sănătate care survine în intervalul celor zece ani în care, astăzi, carnetul auto le este valabil. Limitarea este astfel văzută ca o garanţie a siguranţei atât pentru şoferul în vârstă, dar şi pentru celelalte persoane din trafic, conform profit.ro.

P.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe aia de peste 70 de ani, care platesc CELE MAI IEFTINE POLITE RCA fiindca nu produc aceleasi daune GIGANTICE pe care le ''realizeza'' drogatii tineri, SA-I PUPATI IN p**a PINA VI SE UMPLE GURA !!!
0
0
E neconstitutional. E discriminare. Avocatii sa treaca la treaba. Opozitia sa atace legea la Curtea Constitutionala Acest deputat vrea doar sa-si faca reclama declansind dezbatere publica. Daca 3% din cei peste 70 fac accidente, care este procentul deputatilor dovediti ca incalca legi si ce teste de sanatate ar trbui sa treaca ei pentru a deveni demnitari? Sa interzicem accesul celor sub 25 de ani sa fie deputat pentru ca nu are experienta de a condicee destinele tarii, asa cum un senior nu are dreprul sa-si conduca masina
2
0
Cine este acest deputat așa deștept așa cunoscător de dă legi oare toți analfabeții și hoții au acest drept,nu cumva ne credeți prea proști mai terminați cu hoțiile mai bine vă faceți voi controale că nu sunteți sănătoși vă gândiți numai cum să ne furați și să ne distrugeți este singura țară cu asemenea prostii din capul vostru sunt atâtea spitale de nebuni faceți controale și INTERNAȚIVĂ.
3
0
O propunere rusinoasa. Numai niste inconstienti pot gandi asa ceva. Exact cum mai specifica cineva. Daca doar 3% produc accidente cei peste 70 ani, atunci oare cine trebuie testati pentru restul accidentelor de 97%. Consider ca trebuie sa faca control medical cei care fac asemenea propuneri. La asemenea gandire, necesita control amanuntit. Rusine
4
0
Este o ENORMITATE!!! Si un abuz!!! Cu o asemenea lege Seniorii si-ar da mult mai repede obstescul sfarsit, fiind supusi un permanent stress.
8
0
Nu prea am auzit de accidente produse de persoane in varsta.
8
1
Celor sub 35 de ani, cred ca anual ar trebui sa le faca examen psihiatric.
8
2
Se spune ca 3% din accidente le provoaca soferii batrani.Restul de 97% cine le provoaca? Aproape zilnic aflam de accidente groaznice din cauza unor tineri ,frumosi TERIBILISTI!Cu ei ce aveti de gand dragi parlamentari?
8
0
psd-istii au persoane in varsta in familie? treziti - va oameni buni!!!!! nu v-ati saturat de culoarea rosie de 4 ani? degeaba au murit atatia oameni in 1989 - mare pacat
8
5
asteptati votul nostru d-le psd -ist
5
2
...si se imbogatesc medicii.eu inseamna s dau in fiecare an o pensie sa peschimb permisul.bravo psd,minte ce aveti!?
11
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218