Controale pe litoral: inspectorii DSV, DSP și CJPC s-au aliat pentru a preveni toxiinfecțiile alimentare
Controale pe litoral: inspectorii DSV, DSP și CJPC s-au aliat pentru a preveni toxiinfecțiile alimentare
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestReprezentanții Prefecturii din Constanța anunță că în urma hotărârii nr. 4 adoptată în cadrul ședinței de Colegiu Prefectural din data de 05.04.2016, s-au constituit echipe mixte din care fac parte reprezentanți ai Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Direcției Județene de Sănătate Publică și Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, în scopul de a preveni toxiinfecțiile alimentare în perioada sărbătorilor pascale și a minivacanței de 1Mai. În acest sens au controlat activitățile de comercializare a produselor alimentare începând cu data de 24.04.2016. Grupele de specialiști s-au deplasat în mai multe zone de interes turistic, respectiv Constanța-Mamaia, Eforie-Costineși, Techirghiol și Mangalia, 2 Mai și Vama Veche. În cele 32 de unități verificate acțiunile au vizat marcarea și identificarea spațiilor de depozitare, actualizarea termogramelor, igienizarea spațiilor de lucru și verificarea eficiențeiacestora, instruirea personalului nou angajat cu privire la noțiunile fundamentale de igienă și efectuarea analizelor medicale specifice precum și verificarea metrologică a aparaturii de măsură și control. Pentru abaterile constatate au fost aplicate două avertismente, o amendă contravențională în valoare de 600 lei și a fost emisă o ordonanță de suspendare a activității. Precizăm că acțiunile vor continua până la data de 02.05.2016.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News