REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

"Controalele la hotelurile de pe litoral nu sunt comando-uri de pedeapsă"

"Controalele la hotelurile de pe litoral nu sunt comando-uri de pedeapsă"

Replica API 4 mai 2011 | 00:00 129

Directorul Direcţiei Generale Turistice din cadrul MDRT, Paul Mărăşoiu:

Directorul Direcţiei Generale Turistice din cadrul MDRT, Paul Mărăşoiu:

Nici nu s-a deschis bine sezonul estival că hotelierii deja se plâng că sunt ameninţaţi de instituţiile statului cu acţiuni de control în exces, iar activitatea lor ar avea de suferit. Directorul Direcţiei Generale Turistice din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Paul Mărăşoiu, susţine că "principiul controlului este de prevenţie şi nu de pedepsire". Tot acesta susţine că ministerul va încerca să determine toate organismele de control să-şi demareze acţiunile doar în perioada mai-iunie şi ulterior în luna septembrie a.c.

"Mi-aş dori să determinăm toate celelalte organisme să-şi demareze acţiunile de control începând din luna mai până în 1 iulie, şi de la 1 septembrie până la 1 octombrie. Asta pentru că în iulie şi august, când hotelurile sunt pline, din fericire, cu grad de ocupare peste 85%, să ai controale în exces, care mai de care mai consistente, plecând de la premiza clară de vinovăţie şi nu de prevenţie, este frustarant. Pe de altă parte, principiul controlului este de prevenţie, nu de pedepsire. Acţiunile de control la hotelurile de pe litoral nu sunt comando-uri de pedeapsă, ci echipe de profesionişti, care explică altor profesionişti unde au de îndreptat lucrurile şi ce au de făcut în perioada următoare", a declarat, pentru "Replica", Paul Mărăşoiu, oficialul Ministerului Dezvoltării şi Regionale şi Turismului. Conform acestuia, ministerul de resort va controla în perioada următoare datele completate în declaraţiile pe propria răspundere a operatorilor de turism în vederea autoclasificării hotelurilor şi dacă unitatea de cazare respectă anumite criterii. În cazul în care hotelierii vor declara mai multe stele decât merită, ei vor răspunde penal. Dacă în cazul hotelurilor de una şi două stele nu se vor aduce îmbunătăţiri, acestea nu vor primi aviz de funcţionare pentru sezonul următor. "Nu suntem nemţi, dar undeva trebuie introdus principiul de responsabilitate faţă de propriile fapte pentru că declaraţiile pe propria răspundere are o componentă penală şi până la urmă este o acţiune de conştientizare la nivelul fiecărui hotelier. Trebuie să vedem ce ştie să facă unitatea de cazare pentru că uneori, datorită presiunilor sau a orgoliilor nemăsurate că trebuie să adauge mai multe stele decât ar merita hotelurile, unii inspectori le-au clasificat la un anume nivel. Reproşul din partea hotelierilor erau ceva de genul "Dar voi m-aţi clasificat!". În cazul acesta hotelurile se autoclasifică. Ministerul de resort va controla responsabilitatea cu care au fost completate declaraţiile pe propria răspundere şi dacă hotelul respectă întocmai criteriile stabilite", a menţionat Paul Mărăşoiu.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614