REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Controalele poliţiştilor locali continuă: vânzătorii ambulanţi din Tomis III, AMENDAŢI!

Controalele poliţiştilor locali continuă: vânzătorii ambulanţi din Tomis III, AMENDAŢI!

Replica API 27 septembrie 2018 | 23:16 369

A plouat cu amenzi pe litoral! Marţi, 25 septembrie a.c., în intervalul orar 06.00- 24.00, polițiștii locali au acționat pentru descurajarea și prevenirea faptelor antisociale de pe raza competență și în scopul verificării, respectării prevederilor legale referitoare la: menținerea curățeniei, tulburarea ordinii și liniștii publice, asigurarea circulației pe drumurile publice, protecția mediului, urmărirea legalității lucrărilor de construcții și a afișajului stradal, modului în care se intervine în domeniul public, etc.

În urma verificărilor efectuate în teren de către polițiștii locali au fost aplicate 226 amenzi contravenționale în valoare totală de 54.995 lei.

"Redăm cu titlu de exemplu câteva din faptele contravenţionale constatate, în limita competențelor conferite de lege și care sunt prevăzute în actele normative menționate mai jos:

Legea nr.61/1991- privind ordinea şi liniștea publică: 19 procese verbale de constatare și sancționare a contravenției pentru consum de alcool în spații publice, tulburarea liniștii publice fără drept, adresarea de injurii și expresii jignitoare și alte fapte ce țin de buna conviețuire;

OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice: 77 sancțiuni contravenționale și 156 puncte de penalizare pentru opriri/staționări neregulamentare efectuate pe artele și bulevardele principale din centrul municipiului Constanța;

H.C.L nr. 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța: 44 fapte antisociale legate de nerespectarea regulilor privind menținerea curățeniei, răscolirea gunoiului din containere, nerespectarea de către conducătorii auto a prevederilor legale privind zonele în care se interzice staționarea sau parcarea vehiculelor destinate transportului de mărfuri cu masa maximă admisă mai mare de 2,4 tone sau destinate transportului de persoane cu capacitate mai mare de 8+1 locuri, indiferent de forma de deținere, etc.", au declarat reprezentanţii Poliţiei Locale Constanţa.

Totodată, ieri s-a derulat o acțiune tematică privind combaterea comerțului ambulant ilicit și asigurarea stării de curățenie în perimetrul aferent pieței agroalimentare Tomis 3.

Au fost aplicate 16 amenzi contravenționale, în conformitate cu prevederile Legii nr.12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, H.C.L nr.184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța și H.C.L nr.427/2017 privind organizarea și funcționarea activităților comerciale și a serviciilor de piață, iar cuantumul total al acestora s-a ridicat la suma de 12.400 lei.

De asemenea, au fost dispuse măsuri complementare de confiscarea mărfurilor destinate și folosite la săvârșirea contravențiilor, iar în cazul operatorilor economici s-a dispsus măsura de încadrare în prevederile actelor administrative eliberate de către autoritatea publică locală. Zona menționată anterior a fost igienizată de către lucrătorii firmei de salubritate.

P.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce va retine sa cereti bon fiscal!Noi suntem de vina ca nu cerem,asa ii incurajam sa continue activitatea comerciala si sa nu plateasca taxele la stat!Tu daca nu ai un 1leu nu iti da nimeni o paine ,,,,asa ca trebuie cerut bonul fiscal sau in caz contrar anuntat economicul sau politia
2
0
Decat sa dea amenzi mai bine ar colabora cu oamenii,le ar da autorizatii sa poata vinde,le ar asculta necazurile.In toata lumea arta stradala e un deliciu pt turisti aici e considerata deranjarea linistii publice
1
1
piata tomis 3 plus anexe demolata si construit un centru comercial european cu piata si hale . spatiu este mai mult decat trebuie . hallenfood.com
6
0
Vara asta politia locala s a luptat pe bune cu tiganii comercianti ilegal. Efectul a fost o crestere a vanzarilor celor care vand legal si un aspect mai curat al aleilor pietonale.
4
1
Si aia cu tigaru tugari avem
3
0
Dar cei cu taraba din tomis lll care aduc mii de kg de legume si fructe care nu dau un bon fiscal,, dumnealor nu fac invaziune fiscala si ce invaziune fiscala inca fac de mii si mii de euro
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218