REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.9° Constanța Mie., 17 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6702
17.9° Constanța Miercuri, 17 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6702
 

Control al inspectorilor ISU în Satul de Vacanţă

Control al inspectorilor ISU în Satul de Vacanţă

Replica API 3 august 2016 | 00:00 197

Au curs sancţiunile!

Au curs sancţiunile!

sursa foto olttv.ro

După controalele din staţiunea Mamaia, iată că acum a venot rândul obiectivelor din Satul de Vacanţă. Astfel că în week-endul care tocmai a trecut, inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa au participat la acţiuni de promovare a mesajului informativ-educativ în rândul turiştilor, precum şi la activităţi de îndrumare, instruire şi control pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor.

Prin urmare, au fost verificate 12 obiective de alimentaţie publică la care se înregistrează aflux mare de persoane, în urma cărora au fost aplicate 61 de sancţiuni contravenţionale (45 de avertismente şi 16 amenzi în cuantum de 22.000 lei). De menţionat este faptul că aceste controale au fost executate inopinat la obiective din Satul de Vacanţă - Mamaia.

Principalele deficinţe identificate în teren au constat în neîntocmirea/ neactualizarea documentelor privind apărarea împotriva incendiilor la nivelul operatorilor economici, exploatarea instalaţiilor tehnice cu defecţiuni sau improvizaţii, nedotarea cu mijloace tehnice de primă intervenţie sau neverificarea acestora, nerespectarea reglementărilor tehnice şi măsurilor specifice de apărare împotriva incendiilor la exploatarea centralelor termice etc.

Pe timpul activităților preventive au fost derulate instruiri cu personalul aflat la locul de muncă și turiști, fiind diseminate peste 500 materiale informative, utile pentru cetățeni. Pentru susținerea activităţilor de control la obiectivele cu activitate în domeniul turismului, specifice litoralului, Inspecţia de Prevenire a ISU Constanța beneficiază, în acest an, de sprijinul echipelor de inspectori (41 cadre) din ţară, fiind astfel acoperit un număr mult mai mare de construcţii verificate.

Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369