REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Control la Penitenciarul Poarta Albă! Deţinuţii au reclamat ABUZURI

Control la Penitenciarul Poarta Albă! Deţinuţii au reclamat ABUZURI

Replica API 7 iulie 2016 | 23:52 1551

A fost verificată şi alimentara unităţi!

A fost verificată şi alimentara unităţi!

Administraţia Naţională a Penitenciarelor a efectuat un control la Penitenciarul Poarta Albă, din judeţul Constanţa, miercuri, 6 iulie, după ce deţinuţii au reclamat mai multe abuzuri ale angajaţilor. Menţionăm că, zilele trecute, mai multe petiţii au fost trimise către Ministerul Justiţiei, fiind vorba despre plângerile persoanelor private de libertate cu privire la condiţiile de detenţie. Printre acestea, deţinuţii se plângeau şi de preţurile din magazinele care ăşi desfăşoară activitatea în penitenciar, comparându-le cu cele din magazinele de lux.

„O echipă de control din cadrul ANP a desfăşurat un control la alimentara penitenicarului, la casierie. Controlul a survenit în urma ştirilor apărute în mass media. Nu avem nici o concluzie", a spus, pentru „Replica”, Gabriel Botezan, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Poarta Albă. „A început calvarul împotriva celui care a îndrăznit să spună adevărul, deţinutul Iulian Florin şi împotriva deţinutilor care sunt solidari cu el!

Acesta este un strigăt de ajutor din partea soţului meu şi a colegilor lui din Penitenciarul Poarta Albă - secţia exterioară Valul lui Traian”, a scris Cristina Drăgan, citată de Realitatea. Femeia a povestit că soţul ei a reclamat în mai multe rânduri condiţiile de detenţie de la Penitenciarul Poarta Albă şi a cerut Ministerului Justiţiei să facă verificări. Aceasta susţine că, după aceste petiţii, doi angajaţi ai penitenciarului i-au abordat pe deţinuţii care mai au câteva săptămâni până au dreptul să ceară liberarea condiţionată şi i-ar fi pus să dea declaraţii prin care să infirme cele spuse de colegul lor, deţinutul Iulian Florin, altfel nu vor primi rapoarte favorabile necesare liberării condiţionate, potrivit România Liberă.

Liliana CHIRU, Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218