REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Controversata Catedrală a Mântuirii Neamului: ADEVĂRUL despre chipul Patriarhului Daniel turnat pe clopot

Controversata Catedrală a Mântuirii Neamului: ADEVĂRUL despre chipul Patriarhului Daniel turnat pe clopot

Replica API 8 aprilie 2017 | 00:52 838

Credibilitatea în Patriarhul Daniel a scăzut foarte mult în ultimii ani, mai ales după nefericitul eveniment Colectiv când a decis să nu meargă la fața locului unde neplăcutul incident a curmat viețiile mai multor tineri. Desigur, lipsa unei bune comunicări a îndepărtat mulți cetățeni de încrederea pe care cineva ar trebui să o poarte liderului Bisericii Ortodoxe Române. Iar, acum, un alt moment scindează și mai mult populația României: Catedrala Neamului, mai precis primul clopot din cei șase pe care ar trebui să îi aibă.

Mulți au criticat costurile exorbitante – 425.000 de euro, alții faptul că pe clopot este turnat chipul Patriarhului, ceea ce ar însemna, după opinia multora, că este semn de narcisim. Însă, Patriarhia lămurește totul! Atunci când este ridicat un lăcaș de cult, chipul Patriarhului apare alături de simbolurile BOR pentru că așa se practică dintotdeauna reprezentând chipul reprezentantului Patriarhiei în vremea căreia s-a ridicat catedrala.

Executat din bronz, clopotul are un sunet pur, conferit atât de calitatea materialelor, cât şi de tehnica folosită. Măsurând 3,3 metri înălţime şi 3,3 metri lăţime, clopotul turnat în data de 11 noiembrie este cel mai mare dintre cele şase clopote ale Catedralei Mântuirii Neamului, precizează Patriarhia.

În 21 aprilie, vor fi turnate celelalte cinci clopotele destinate Catedralei Mântuirii Neamului. Procesul constă în mai multe etape. Aliajul, încălzit la o temperatură de 1.150 de grade Celsius, va fi turnat în forma clopotelor. Urmează apoi răcirea controlată, într-o perioadă mai lungă de timp. Clopotele turnate la Innsbruck în Austria au o garanţie de 15 ani şi o viaţă apreciată la peste 400 de ani.

„Este vorba despre Crucea Patriarhală, stema Patriarhiei Române şi este vorba, în efigie, de chipul Patriarhului Daniel, în vreme păstoririi căruia se ridică această catedrală. Este deja o tratiţie ca pe clopotele importante ale marilor catedrale să fie înscripţionate, în efigie, chipurile patriarhilor, papilor. Nu este nimic neobişnuit, nimic care să ţină de orgoliul cuiva, mai ales că aceste clopote vor fi montate într-un punct atât de înalt încât nimeni nu va putea vedea înscripţiile de pe ele", a lămurit public Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Biserica Ortodoxa Romana a devenit un fel de Mafie cu acte in regula,bani bani si numai bani vad popii astia nenorociti fir-ar rasa lor a dracu de oameni as unsi sub robe preotesti.Catedrala aia e dovada vie ca grandomania si setea de banii nu mai e de ascuns pentru poporul sarac al Romaniei. Fi-mi-ar scarba de BOR.
3
0
Biserica - raia societatii !
10
3
Alte variamte:imaginea lui Iliescu sau Basescu sau Dragnea Ponta,Johannis,Firea,Crin, Oprea sau preacuviosul Hrebemciuc.Asa ca alegerea patriarhului este una rezonabila!
6
0
Cainii latra , ursul trece.Vrem nu vrem ei isi vad de treaba.Asa ca , mergeti la biserica ,platiti cotizatia, faceti o mica donatie si aprindeti un snop de luminari......pentru ce sau cine vreti voi.Cu respect va salut.
5
4
popii comanda in austria... puteau sa munceasca si sa castige romanii nu austriecii. rusine sa va fie ca mancati banii acestui popor si dati banii la straini. si prostii or sa vina sa se tarasca pe acolo, natie inapoiata.
10
0
Sincer l-as inchide pe preatampitul Daniel in turla langa clopotul lui pana ramane surd!
10
0
In curand vom avea si bani cu sigla PSD si chipul lui Dragnea pe ea. Sa fie pentru amintirea neamului. Sa nu uitam ca nu reusim sa terminam odata penalii si coruptii.
8
1
Samanta buna nu vor ??
6
1
Motivatia Patriarhiei ca nu s-au realizat clopotele la noi in tara -noi suntem a 4a tara din lume in acest domeniu- a fost ca cele din austria scot sunetul muzical DO. Nu mai mancati rahat in comenturi. Fiecare domeniu are bugetul lui. Daca s-ar lua bani de la alte ministere ar fi deturnare de fonduri. Celelalte ministere fura banii de aceea nu construiesc nimic:vezi evaziunea si furturile din sanatate. Capatana de ce sta la puscarie? Nu pt ca a furat sanatatea? Nu ia luat banii biserica. Presa va manipuleaza doar iar voi acceptati fara sa ganditi logic.
5
8
Sa mi graveze mie penisul pe clopotul ala, si pana sa l puna in functiune sa l pupe toti credinciosii sa le mearga bine.
8
4
industria autohtona a ajuns sa nu mai poata nici macar turna un clopot! puteam mai mult pe vremea lui Mihai Viteazu!
7
0
Catedrala manuirii neamului...
9
3
Behaiti cat vreti ca oricum zilnic se construieste o biserica la fiecare colt de strada si se inchid scoli si spitale.. Ce..nu stiati ca nu merg mana in mana scolile si spitalele cu bisrrica..cu cat sunt mai multe unele cu atat trebuie sa fie mai putine celelalte sau deloc daca e posibil...
8
2
Dl Banescu ne ia de prosti. Pai daca nu vede nimeni inscriptiile de pe clopot de ce le-ati mai platit? Ar fi fost mai ieftin fara ele. Sau poate le vede Sfantul Dumnezeu?
9
2
abureala poeasca,apari pe clopot daca esti ctitorul bisericii,ori hangarul se face cu bani de la buget,nicidecum din milioanele securistului daniel
9
2
mai precis primul clopot din cei sase pe care ar trebui sa ii aiba Felicitari, inca o dovada ca ati chiulit in scoala primara. Ziar de scandal, scandal cu limba romana.
7
1
Tot Daniel se opune cu inversunare "crestina" sa reactivam Mitropolia de la Tomis ,cea mai veche din tara ,cunoscuta din secolul IV d .Hr. Se teme sa nu-i ia locul IPS Teodosie care are o minte exceptionala si stie Cartile sfinte pe de rost Urmariti-l la slujbe ca nu citeste niociodata
4
12
vai si vai cum le stie el pe toooate daa vergilut ma refer ii mintos nu joaca.asta dak tot nu iau fost pe plac alegerile din fil cta.tre sa ramii la pensie tatae sa lasi bugetu sa respire cu ale tale kkturi.
1
5
In aceasta mega-constructie s-au bagat si se mai baga banii pentru spitale , pentru scoli , pentru armata si pentru cercetare . Popalaii si calugarii , Daniel si Spagoveanul si Tanasescul si toti ai lor , toata banda de hoti , de sacali si hiene si viermi sunt parazitii acestui neam ...
14
5
Daca ierau facute din bani lui putea sa o faca si pe mamasa, asa ca trebuie sters fara ezitare, ori sa fie chipul tuturor ori langa el si ala cu coarne !
17
5
fraierilor.....cotizati
23
3
,,Sa nu-ti faci chip cioplit" parca scria undeva.Dar noi trebuie sa facem ce zice popa nu ce face,ca imediat o intorc ei dupa cum le convine!
25
5
si da-ca va cade clopotu in cap..
11
3

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367