REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Controversatul conflict în care a fost implicat fostul şef de Post de la Ghindăreşti: „Nu mă las până nu te omor!”

Controversatul conflict în care a fost implicat fostul şef de Post de la Ghindăreşti: „Nu mă las până nu te omor!”

Replica API 19 mai 2016 | 00:27 296

Detalii din dosaru

Detalii din dosaru

Nefericitul eveniment prin care a trecut fostul şef de Post de la Ghindăreşti, Marian Floroiu, care a fost agresat de un localnic, a stârnit mai multe reacţii în rândul cetăţenilor, existând păreri pro şi contra. Oamenii s-au împărţit în două tabere şi au început să arunce cu argumente care fie demontau, fie ridicau în slăvi poziţia unei dintre cele două persoane implicate. Pe 27 noiembrie 2015, Daniel Vali Ivan a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru ultraj, decizie rămasă definitivă la Curtea de Apel Constanţa, pe 8.03.2016. Tot atunci, magistraţii au expus întreaga situaţie de fapt, rezultând că inculpatul chiar a fost agresiv, nemaifiind loc de interpretări.

În şedinţa din luna martie anul curent, de la Curtea de Apel Constanţa, magistraţii au reţinut: „Persoana vătămată F. M. (Marian Floroi – n.r.) îşi desfăşoară activitatea de poliţist de aproximativ 10 ani în localitatea Ghindăreşti, ocazie cu care a cunoscut atât familia inculpatului, cât şi pe inculpat, relaţiile dintre aceştia, ca locuitori ai comunei, fiind una bună, acest lucru rezultând din prietenia existentă între inculpat şi fiul persoanei vătămate şi din participarea acesteia la nunta inculpatului.

În ceea ce priveşte activitatea profesională a persoanei vătămate rezultă că agent şef de poliţie F.M., la datele de 3.10.2013 şi 03.10.2014, l-a sancţionat contravenţional pe inculpat, conform procesului verbal existent la dosarul cauzei, pentru săvârşirea a două fapte de natură contravenţională”, potrivit rolii.ro. În continuare, se precizează faptul că inculpatul Daniel Vali Ivan este cunoscut în localitate ca o persoană cu valenţe de violenţă, acesta fiind cercetat în dosarul nr.23/P/2015 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârşova, fiind reclamat pentru săvârşirea infracţiunii de loviri sau alte violenţe de către persoana vătămată Sofran S., la data de 10.01.2015.

El a mai fost cercetat şi în dosarul nr.1541/P/2014 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârşova, pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe, constând în aceea că în noaptea de 14.12.2014, în jurul orelor 23.30, în timp ce se afla în incinta Barului „Julay Cafe" a agresat fizic persoana vătămată Demit Nicuşor, cauza fiind soluţionată la 04.02.2015 prin clasare, ca urmare a retragerii plângerii penale de către persoana vătămată.

Cum s-a petrecut evenimentul de la Ghindărești, care a fost contestat de mulți localnici

Chiar dacă mai multe persoane au acuzat că Ivan este nevinovat, adresâns chiar și injurii jurnaliștilor, iată că judecătorii au venit cu situația de fapt. "La data de 22 martie 2015, în jurul orelor 20.00, persoana vătămată, agent de poliție F.M., aflându-se în timpul liber și locuind într-un apartament aflat la partea superioară a Postului de Poliție Ghindărești, a mers peste drum la Magazinul La doi pași - Market Clovi pentru a cumpăra o sticlă cu suc după ce, în prealabil la domiciliul său consumase 2 sticle cu bere.

Persoana vătămată a rămas pentru o perioadă scurtă de timp în interiorul magazinului, stând de vorbă cu șeful de magazin și cu un alt cetățean din localitate. La un moment dat, la același magazin a venit și inculpatul, ce se afla în stare de ebrietate, având în vedere faptul că acesta consumase anterior la un alt bar din zonă 4 sticle cu bere, situație în care și-a cumpărat o sticlă cu bere pe care s-a apucat să o consume în fața magazinului, stând pe treptele acestuia.

În această situație, inculpatul stătea de vorbă cu martorul Fanase N., dar se adresa cu glas tare și către persoana vătămată, căreia îi adresa cuvinte injurioase, indecente și amenințări cu bătaia, cu faptul că îl va reclama și va fi dat afară din poliție, precum și că îl va omorî, pe motiv că în urmă cu ceva timp respectiv, în data de 01 martie 2015 lucrătorul de poliție s-ar fi comportat necorespunzător cu el și i-ar fi dat cu spray lacrimogen în zona ochilor și chiar în prezent are dureri.

Din cercetări a rezultat că lucrătorul de poliție, inițial, l-a tratat cu indiferență pe inculpat, dar văzând că acesta continuă și devine amenințător, i­a solicitat să înceteze, să-l lase în pace, să nu-l mai amenințe și că nu are ce să-i facă acestuia", potrivit datelor de pe rolii.ro.

Inculpatul: "Nu mă las până nu te omor și te mut din.."

Conflictul a luat amploare în momentul în care polițistul a ieșit din magazin și a salutat de plecare martorii. În aceste momente, inculpatul a devenit exagerat de nervos, i-a adresat injurii agentului de poliție, amenințându-l cu expresia: "Nu mă las până nu te omor și te mut din...". Lucrătorul de poliție a ripostat spunându-i inculpatului: "Băi, D., potolește-te", timp în care, în mod vădit enervat, a aruncat sticla cu suc la sol într-o direcție apropiată inculpatului, situație în care se afla față în față cu inculpatul, la o distanță de aproximativ 1 m jumătate - 2 m, iar în jurul acestora, martorii din lucrări.

În aceste împrejurări, inculpatul ce se afla în poziția șezut pe una din scările magazinului a luat sticla cu bere ce o avea așezată pe scară, s-a ridicat în picioare, a băut o gură de bere după care, prin ridicarea mâinii drepte în sus și spre înapoi, a aruncat cu forță sticla lovind-o pe persoana vătămată, respectiv agentul de poliție, în zona frunții, ocazie cu care sticla s-a spart în bucăți, iar persoana vătămată s-a dezechilibrat și a căzut în genunchi, sângerând la nivelul feței. În această situație, inculpatul fără a spune ceva ori fără a interveni în sprijinul celui lovit, a plecat de la fața locului și a mers într-un bar alăturat unde a continuat să consume băuturi alcoolice.

Martorii oculari audiați în cauză, constatând starea gravă în care se afla persoana vătămată, i-au acordat acesteia primul ajutor în sensul că au așezat-o pe un scaun, au spălat-o cu apă pe față și au încercat să îi oprească sângerarea, simultan cu apelarea serviciului de urgență 112, se mai arată pe rolii.ro. Marian Floroiu a fost transportat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța. Ulterior, rezultatele de la Serviciul de Medicină Legală au indicat că victima a prezentat leziuni de violență care au putut fi produse prin lovire cu corp tăietor - înțepător, posibil sticlă spartă.

"Leziunile pot data din 22.03.2015. Necesită 12 - 14 zile de îngrijiri medicale de la data producerii. Leziunile nu i-au pus viața în primejdie. Aceste concluzii provizorii au fost menținute și în Raportul de Expertiză Medico-Legală nr. 1201/116/A1 Agresiuni din data de 23.03.2015", potrivit site-ului Institutului Român pentru Informaţii Juridice. Inculpatul și-a recunoscut parțial fapta, cu precizarea că polițistul l-a lovit primul cu sticla cu suc.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614