REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
13° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Contul bancar al unui vârstnic din Constanţa, GOLIT de hackeri! Raiffeisen ridică din umeri!

Contul bancar al unui vârstnic din Constanţa, GOLIT de hackeri! Raiffeisen ridică din umeri!

Replica API 24 aprilie 2019 | 12:25 1159

Anchetă BCCO

Anchetă BCCO

Economiile din ultimii ani s-au dus pe apa sâmbetei! Un bătrânel din Constanţa s-a trezit fără banii din contul bancar deschis la Raiffeisen, chiar înainte de sărbători. Grigore Grosariu avea peste 3000 de lei strânşi la bancă, pentru zile negre. Rămas fără bani înainte de Crăciun, vârstnicul a mers la bancă să scoată o anumită sumă de pe card, însă a constatat că nu mai avea decât 7 lei.

Grigore Grosariu

Disperat, clientul a mers la ghişeu, iar funcţionarul unităţii bancare i-a scos extrasul de cont. Cele mai multe tranzacţii au fost efectuate în Amsterdam, pentru plata lunară a platformei Netflix, dar şi pentru plata serviciilor Tailor Brands, o companie care se ocupă cu crearea logo-urilor. Grigore Grosariu a solicitat să-i fie alimentat cardul, fiind golit din culpa băncii, însă reprezentanţii unităţii bancare ridică din umeri.

Tehnologia de astăzi şi o minte strălucită permite hoţilor să atace conturile bancare printr-un singur click. I s-a întâmplat unui bătrânel din Constanţa, care a rămas fără economii peste noapte. A aflat că banii lui au fost plătiţi pentru abonament Netflix în Amsterdam şi că a solicitat, contracost, serviciile Tailor Brands, companie din Israel care se ocupă cu crearea de logo-uri pentru societăţi şi nu numai.

Bătrânul de peste 70 de ani a avut un şoc când a fost la bancă, înainte de Crăciun, şi a vrut să scoată bani pentru a-şi cumpăra câteva bucate. În cont mai avea doar 7 lei, din cei peste 3000 pe care-i agonisise în ultimii ani, cu greu.

Clientul a mers la băncă să lămurească situaţia, însă funcţionarii nu l-au ajutat prea mult. Acesta ameninţă că, dacă va fi nevoie, va dormi în faţa sediului până când va fi despăgubit.

„O să merg să stau la bancă, al agenţia din Zona Far, până când o să-mi dea banii înapoi. Nu sunt bani furaţi, sunt bani munciţi cu greu, îi strângeam pentru zile negre, maia les că sunt şi bolnav”, a spus, cu lacrimi în ochi, bătrânelul fraudat. „Aveam strânşi nişte bani pe card. Când aveam nevoie, scoteam mici sume, mai mult pentru medicamente. Înainte de Crăciun, am vrut să scot bani. Nu mai aveam decât 7 lei, din cei 3000”, s-a plâns Grigore Grosariu..

„ Am cerut celor de la bancă să-mi dea banii înapoi, mi-au răspuns că nu este posibil! Sunt banii mei, pe care i-am strâns cu greu, nu sunt banii nimănui”, a completat el.

Poliţiştii BCCO au intrat pe fir!

Potrivit contractului încheiat cu banca Raiffeisen, aceasta nu se face răspunzătoare de orice operaţiune efectuată de altcineva în afară de client, decât în termen de 30 de zile de la data emiterii extrasului de cont.

„Banca corectează o operaţiune de plată numai dacă clientul a semnalat băncii în 30 de zile de la data emiterii extrasului de cont”, se arată în răspunsul unităţii bancare. Bărbatul spune că nu i s-a adus la cunoştinţă, în momentul emiterii extrasului de cont, că există această posibilitate.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Constanţa au deschis o anchetă în acest caz, după ce bătrânelul a formulat plângere, pe data de 7 februarie a.c.

De precizat faptul că, în luna martie, un alt client al băncii mai sus menţionate s-a plâns că, din cont, i-a dispărut suma de 150 de lei, tot pentru plata abonamentului platformei Netflix.

Din păcate, singurele măsuri de siguranţă pe care le pot lua clienţii sunt SMS alert, prin intermediul căruia acesta este anunţat de fiecare tranzacţie pe banii lui, până la card blocat - care poate fi deblocat doar cu un cod de siguranţă, pentru o oră, timp suficient pentru a face o plată ori schimbare acestuia.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
n-as lucre cu Raif ...cum mortii lor in cheama . reifeisen. cacat. Reiau: n-as lucre cu ei nici pe bani lor, dar'mite p-ai mei.
0
0
Morala , tine banii acasa .Nu inteleg avantajul banilor din banci in conditiile in care a apus vremea dobanzii . Practic , banca.si face piz.doiu mare cu banii tai si tie.ti da in gura . Ba mai mult , iti dispare si bruma de bani fara dobanda de care banca jegosita se foloseste .
2
0
cand a fost criza ,statul a luat banii de la populatie si a dat la bancii sa nu dea faliment
1
0
O banca de tot rahatul... au ramas aceiasi casieri incasatori de la banca agricola... pusi pe jaf si hotii... Mai viermilor, nu sinteti in stare sa-i tineti banii omului in siguranta, inchideti naiba dugheana si la prasit cu voi... Asta ca sa nu vorbim de obligatiile unei banci cu oameni intregi la cap, nu cu oligofreni ca voi...
6
1
O banca jegoasa plina de hoti. Ar trebui matrasiti.
7
0
Daca a slujit comunismul si isi tine banii la banca in loc de ciorap! o sa-i prinda bcco cand o sa fie psd capitalist
2
0
Aceasta banca si ING, au fost descoperite in spalare de bani!
5
1
Mie in fiecare luna banca imi trage o suma pt.ca are grije de contul meu daca bani dispar banca trebuie sa acopere paguba.
4
2
dute ma dracu de postac PSD-ist, te-ai gasit sa faci reclama lu cacatul e zamfir si politicii PSD-iste aici. MUIE PSD.
6
6
Prima grija cand se alimenteaza cardul e sa fac retragerea integrala.Au fost cazuri cand angajatii bancilor ce au acces la CNP in cardasie cu hakeri fac hotii.Banii acasa in scorbura copacului!
11
0
frumoasa atitudinea comentatorilor de aici, pacat ca ramane doar pe net , ca opinie .Cati au demonstrat in fata BNR pentru magariile lui Isarescu&Co,dar sa-l sprijine pe senatorul Daniel Zamfir si comisia de investigare a BNR ?De comentarii negative in schimb era plin pe aici ATI uitat de OUG 114 in forma initiala, ce scandal a generat si atitudinea romanilor manipulati ?Dar de legea offshore?Pana si de controalele din piete si supermarketuri au inceput sa comenteze negativ .Si atunci cum sa nu profite jegurile astea de bancheri,multinationale si cine o mai vrea , ca suntem o natie dezbinata?
13
5
Raiffeisen Bank e o banca de tot rahatul, care-si bate joc de clenti.Sclavul ala de Isarescu si Pesedeul ar trebui sa explice de ce in tari ca Polonia, Croatia, Norvegia etc.COMISIONUL LA RETRAGERE ESTE ZERO????Dar din pacate Romanistanul e o colonie jalnica, iar bancile fac ce vor ele.Inceputul sfarsitului pentru noi a fost 22Dec1989.
23
5
care este indatorirea unei banci?sa tina in siguranta banii clientilor, si daca ei nu pot asigura aceasta SIGURANTA la ce mai sunt de folos?ca acorda o dobanda de kkat? Pe omul asta l-a vazut batran si ce-au zis, cu asta ne merge si-l facem cum vrem noi
29
1
Clientul trebuie sa invoce regulamentul UE 2366. Clientul are dreptul sa conteste o operatiune nerecunoscuta din contul sau in termen de 13 luni de la data tranzactiei.
31
0
Persoanele in varsta sunt vulenrabile in fata acestor tipuri de infractiuni pentru ca abia se descurca sa lucreze cu terminalul ATM dapai sa mai aibe si alerta SMS si 3D Secure sau mai stiu eu ce. Unele nici nu stiu sa foloseasca telefonul mobil. Banca face contracte si carduri si le plac comisioanele, dar responsabilitati zero. Este clar cca lumina zilei ca batranul nu foloseste Netflix, deci frauda poate fi detectata de la o posta. De asemenea sansele ca omul sa fi divulgate datele carddului sunt zero intrucat probabil nici nu stie sa deschida un calculator.
19
0
intr-adevar raiffeisen este o banca cretina imbecila pusa numai pe magarii . Va zic din proprie experienta , am scos 1500 lei de la banca , si banca zice ca am scos de 2 ori , ca si cum as fi scos 3000....desi a fost greseala lor , pe mine m-au lasat 15 zile lucratoare fara bani , si nu doreau sa - mi faca returnarea banilor ca sa investigheze ei problema in termen de 30 zile lucratoare . mue raiffeisen .abia astept sa plec de la voi , vomele dracu
27
1
Sa ne inchidem toti conturile la reiffeisen in semn de protest si solidaritate cu dl.
32
0
Banca este responsabila pentru furt pentru ca d-aia si-a pus bietul varstnic economiile acolo, sa fie mai sigure. Banca nu si-a indeplinit obligatia de a asigura siguranta fondurilor aflate in depozit. Trebuie data in judecata pe bani multi sa le iasa pe nas.
33
1
pe cine mortii lor supravegheaza ei? ca asa guita pe la radio si tv, mai nou a fost unul la buhnici, ca ei vegheaza, au grija, monitorizeaza...?!? monitorizeaza pe ma-sele lor!!! de fapt isi monitorizeaza conturile lor din strainataturi!!! carpe, nu ofiteri sri sunt astia. sa se ia cu sie, dgipi si politistii de gat si sa se arunce in Dunare!!!
25
2
sa fii banca si sa te caci de 3000 de lei. tineti banii acasa.
18
2
tineti-va acasa banii nu in banci
25
5
Muie angajatilor bancari! Daca comisionul de scoatere de numerar de la bancomat a fusparut de ce nu scoateti de fiecare data tot numerarul din cont? Este mai sigur cu banii scosi din cont decat sa ii lasati la acesti escroci legiferati!
26
2
Ce jigodii! Nu ma asteptam sa fie asa nemilosi cu un mos amarat! Eu as da in judecata banca dar batranubasta ce sa dea cu 7 lei? pentru trauma creata as cere bancii 10.000 de euro despagubiri! Sa l ajute un avocat privat liber va rog! ganditi va daca ar fi parintii sau bunicii nostrii in situatia asta
48
5
Jeg de banca
49
5

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218