REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Conturile lui Mazăre au fost deblocate!

Conturile lui Mazăre au fost deblocate!

Replica API 23 septembrie 2014 | 00:24 309

Radu Mazăre are acces la banii din conturi. Acestea i-au fost deblocate, a precizat edilul, care s-a aflat la IPJ Constanţa, în cursul zilei de marţi, 23 septembrie, pentru a da cu subsemnatul, fiind pus sub control judiciar. Primarul a adăugat că Finanţele au decis deblocarea conturilor după ce a făcut un memoriu în atenţia premierului Victor Ponta.

“Nu, nu mai sunt. Cred că de vreo două săptămâni. Dacă am gura mare… Nu am câştigat în instanţă, am făcut un memoriu către primul ministru, către şeful ANAF şi aşa mai departe. Le-am explicat faptul că e un abuz în opinia mea şi, la un moment dat, mi-au deblocat. Nu am avut o discuţie cu cel de la ANAF Constanţa, nici nu ştiu cum îl cheamă, că nu l-am pus eu. Eu v-am mai spus atunci că 70% erau blocate şi ale Primăriei şi ale mele. Acum a rămas în judecată cu Primăria ANAF-ul. Pe mine văd că m-au lăsat în pace. Sigur, şi procesele mele merg în continuare împotriva ANAF-ului ca să le dea sentinţă definitivă. Şi-au dat seama că, după ce am ţipat şi am făcut memorii, e un abuz”, a declarat Radu Mazăre. Reamintim că Mazăre anunţa, la mijlocul lunii august, că are 3 conturi personale blocate de ANAF. Totodată, primarul s-a arătat nemulţumit de acest lucru, precizând că este vorba de procese ale primăriei din cauza cărora s-a trezit cu blocarea conturilor, spunând spus că s-a săturat, că se simte hăituit şi se gândeşte chiar să renunţe la funcţia de primar. “Poate mi se face lehamite de funcţia asta de primar, că poate aşa mă lasă în pace”, a spus el la acea dată explicând cum stau lucrurile: “Am toate conturile blocate pentru că toate amenzile judiciare pe care le-a primit Primăria, de-a lungul sutelor şi miilor de procese în care se judecă cu diverşi cetăţeni, societăţi, mi-au fost reţinute de domnii de la ANAF şi mi s-a pus sechestru mie personal. S-a întâmplat lucrul ăsta acum un an şi ceva pentru 500.000 lei. Sigur, juriştii au contestat şi au spus că primarul Constanţei nu este Radu Mazăre cetăţeanul, ci este Consiliul Municipal, prin primar. Domnii de la ANAF au considerat că dacă la Radu Mazăre e trecut CNP-ul trebuie să plătesc eu personal amenzile. Pentru cele 500.000 lei ne-am judecat şi, în cele 7 procese, instanţele au spus: da, este primarul municipiului, că dacă Primăria câştigă un proces, nu bagă primarul banii în buzunar, ci Municipiul. Au deblocat pentru cele 500.000 şi acum mi-au mai blocat pentru 700.000 lei, pe 3 conturi”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614