REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Copaci, semafoare şi panouri publicitare, puse la pământ de viscolul puternic

Copaci, semafoare şi panouri publicitare, puse la pământ de viscolul puternic

Replica API 18 ianuarie 2016 | 00:27 423

Municipiul Constanţa, sub avertizare de vreme rea

Municipiul Constanţa, sub avertizare de vreme rea

România se confruntă cu cel mai puternic viscol din această iarnă. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică, două coduri galbene şi unul portocaliu pentru mai multe judeţe din ţară. Dumuri comunale şi naţionale închise, trenuri anulate, copaci căzuţi la pământ, stâlpi de electricitate înclinaţi de vântul puternic: acesta este bilanţul, pe scurt, din ultimele ore.

Vântul a făcut ravagii, duminică, la Constanţa. Mai mulţi copaci au fost puşi la pamânt de rafalele foarte puternice. Pe strada Caraiman, traficul a fost îngreunat din cauza unui copac care a blocat circulaţia. Acesta a căzut perpendicular pe şosea, astfel circulaţia din ambele sensuri de mers a fost îngreunată. Probleme din pricina vântului au fost şi în alte zone ale oraşului. Pe Bulevardul Tomis un copac căzut nu a permis circulaţia pe traseul Capitol-Farmacia Miga minute bune. Un echipaj al Poliţiei i-a redirecţionat pe şoferii spre rutele ocolitoare. Reprezentnţii Primăriei au declarat că s-a intervenit în mai multe zone pentru ridicarea copacilor: „Avem intervenţii în mai multe zone”, a declarat, ieri, Liviu Tramudana, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa. Bilanţul zilei a fost, până la urmă: 14 cazuri de crengi sau arbori doborâţi de vânt. Rafalele au afectat şi stâlpii de electricitate. Şi panourile de publicitate au avut de suferit din cauza rafalelor de vânt. Spre exemplu, pe Bulevardul Mamaia un panou de publicitate a fost smuls de pe stâlpul de susţinere. De altfel, terasa restaurantului Q's Inn, situat pe strada Ferdinand, exact lângă Curtea de Conturi, a fost făcută praf de vântul puternic. Bucăţi de lemn, dar şi geamuri, au fost împrăştiate pe trotuar. Nici semafoarele nu au scăpat. În cartierul Km 4-5, pe strada Pandurului, un semafor a fost doborât de vântul puternic, iar în alte intersecţii circulaţia a fost îngreună, din pricina faptului că semafoarele n-au mai fost funcţionale. „Întrucât nu a nins, pe teren au acţionat doar sărăriţele, împrăştiind material antiderapant în zona podurilor, a sensurilor giratorii şi a zonelor în pantă. (…) De asemenea, un semafor doborât de vânt la intersecţia de la Casa de Cultură, a fost înlăturat de pe carosabil. Defecţiunile panourilor electrice de pe str. Siretului şi Th. Speranţia, au fost remediate de reprezentanţii ENEL. Pentru că s-au anunţat rafale de vânt puternic şi temperaturi în scădere, toate utilajele firmei de deszăpezire sunt pregătite să intervină”, au precizat, ieri după-amiază, reprezentanţii Primăriei Constanţa. De precizat că în municipiul Constanţa, spre deosebire de restul localităţilor din judeţ (excepţie municipiile Mangalia şi Medgidia), elevii vor merge la şcoală.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218