REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Copacii din MLAŞTINA MANGALIA, DEFRIŞAŢI!

Copacii din MLAŞTINA MANGALIA, DEFRIŞAŢI!

Replica API 9 decembrie 2019 | 00:00 309

Un bărbat a fost surprins, zilele trecute, în timp ce defrișa copacii din Mlaștina Mangalia, un loc care ar trebui să fie inclus în lista rezervațiilor nturale, după cum spun locuitorii din zonă.

”În timp ce unii plantează copaci (felicitări pentru inițiativă), alții îi taie. În zona din sudul Mlaștinii Mangalia, între Kaufland și șoseaua Saturn - Venus, e cel puțin un individ care taie copaci vii, îi lasă pe sol să se usuce și apoi el sau altcineva îi ridică. Zona aia (pe lângă faptul că e groapă de gunoi) ar trebui să fie rezervație naturală, cuibăresc sau tranzitează uliul cu picioare scurte, eretele de stuf, ciuful de pădure, șoimul rândunelelor, vânturelul roșu, pelicanul creț, lebăda mică, rața fluierătoare, etc., am văzut chiar și un exemplar de dihor pătat (populație 500 de exemplare în toată Europa!). Biodiversitatea zonei e comparabilă (dacă nu o și întrece) cu Rezervația Văcărești. Există aici un potențial turistic destul de mare, dacă zona ar fi curățată de gunoaie și gunoaie umane ar putea deveni o rezervație naturală urbană excelentă. M-am întâlnit de 2 ori cu individiul din poze și l-am alungat de-acolo sub diverse pretexte, dar se întoarce mereu”, a scris Adrian Axinia pe facebook. ”Am conversat cu el, pare o persoană defavorizată, atât material cât și fizic. Vine acolo pe bicicletă, pe șoseaua Venus - Saturn. Mi-a spus că stă în Venus. E aproape surd, poartă aparat auditiv și nu-l ajută prea mult. Are o fractură de maxilar inferior vindecată prost, vizibil, de unde și dificultăți în a se exprima coerent. Etnie romă”, a completat acesta.

Reprezentanții Primăriei Mangalia nu au putut fi contactați pentru un punct de vedere. Însă, sperăm că aceste imagini vor intra în atenţia organelor abilitate să cerceteze şi să-l tragă la răspundere pe cel vinovat - în speţă Poliţia.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Animalele de Constanta in actiune.
1
0
Dati-i drumul la un pom taiat peste capul lui si spuneti ca a fost un accident.
2
1
ii doare in cur pe aia din Consiliul Local se gandesc ce sa vanda sa mai faca rost de bani
7
0
Fiecare face ce-l taie capul , nimeni nu vede , nimeni nu aude , iar hotii isi vad de ale lor treburi . Tot inainte , tovarasi !
12
0
a inceput cu infractorul iorgus,care a defrisat parcul orasului ca sa faca loc caselor dubioase de interlopi,continua cu cristian asta. Ba berbecilor,nu mai taiati ba pomii,o sa respiram praf,adica numai praf si poluare,inteligentilor.Jos firma polaris care.i cotizeaza lui mazare. Vedeti olimp ce jaf au facut,ba pomii aia nu i.ai pus mamicile voastre,iorgus si cristian! Unui pom ii trebuie 25 de ani sa creasca,ca sa.l taiati voi prostanilor!
11
0
...dar se cheama mlastina Mangalia sau cineva o botezat-o asa pentru a-i da o tenta umoristica, denumirii nu cazului.Si in proprietatea cui e aria respectiva?N-am vazut niciodata acolo o actiune de curatare a zonei,uneori doar pescari amatori.
8
0
Mlastina Mangalia este arie protejata.
13
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218