REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Copiii agresaţi în „grădiniţa groazei” VOR FI AUDIAŢI! Judecătorul menţine mandatul de aducere

Copiii agresaţi în „grădiniţa groazei” VOR FI AUDIAŢI! Judecătorul menţine mandatul de aducere

Replica API 23 iulie 2016 | 00:47 208

După vacanţa de vară

După vacanţa de vară

Traumele minorilor agresați în cadrul grădiniței Micul Regat par să nu se mai termine! După mai bine de doi ani de la incidente, cei mici vor fi nevoiți să le înfrunte, din nou, pe educatoarele violente. În cursul zilei de 22 iulie a.c., a avut loc un nou termen când cei mici trebuiau aduși de către jandarmi la audieri. Însă, ajunși la domiciile acestora, oamenii legii au avut parte de o surpriză: nici un copil nu a fost găsit! Se pare că cei mici sunt plecați în vacanță. Totuși, mandatul de aducere la audieri a minorilor rămâne valabilă!

Ședință de judecată tensionată! Avocații minorilor agresați în Grădinița Groazei nu au fost de acord cu decizia judecătorului de caz referitoare la audierea copiilor. Unul dintre apărători chiar a fost la un pas să fie amendat întrucât insista asupra acestui aspect. În zadar însă! Judecătorul a menținut dispoziția. “Mandatul de aducere a fost emis numai pe numele minorilor. Nu au mai fost făcute alte solicitări decât cele formulate și de către apărarea inculpaților și de către părțile civile și anume de a ni se da un termen pentru a luat la cunoștință de conținutul concluziilor raportului de expertiză privind înregistrările audio și video făcute la grădiniță atât de aparatura deținută de instituție, cât și de aparatul montat de către unul dintre părinți.

Mi se pare o atitudine constantă pe care a avut-o domnul judecător și din această perspectivă, toate argumentele în fapt și în drept le-am prezentat la un termen anterior, motiv pentru care astăzi (n.r. 22 iulie a.c.) epuizând toate argumentele noastre nu am mai insistat pe această solicitare”, a precizat Marius Mocanu, unul dintre avocații copiiilor agresați. De asemenea, acesta este de părere că întreaga situație are o tentă personală.

“De altfel, domnul judecător și-a motivat faptul că nu va putea reveni asupra acestei chestiuni întrucât prezintă autoritate de lucru judecat din perspectiva lui. Momentan, nu s-a dispus nici o măsură. Din mandatele îndeplinite de jandarmi a rezultat că toți minorii sunt plecați în vacanțe, în tabere de copii. Atitudinea a fost clară, fermă. Am senzația că a devenit o chestiune subiectivă, personală în sensul de a se insista atât de mult cu entuziasm de aducerea minorilor în fața judecătorilor. Oricum, atitudinea magistratului a fost surprinzător modificată față de termenul anterior. Poate și prezența în număr mare a presei a determinat această modificare de atitudine. A avut o atitudine destul de echilibrată”, a adăugat Marius Mocanu. În ceea ce privește modalitatea în care cei mici vor fi audiați, se pare că nu vor avea parte de vreun tratament diferențiat.

“Am încercat să discutăm despre modalitatea în care audierea copiilor se va face. Am solicitat să se facă într-o altă sală decât cea de judecată, în prezența unui psiholog, să nu participe inculpatele, să nu fie de față pentru că numai imaginea lor este de așa natură încât să determine reactivarea suferințelor pe care aceștia de doi ani de zile încearcă să le depășească prin tratament. Din păcate, judecătorul a refuzat să se pronunțe cu privire la oricare dintre ele. Sunt copii care încă primesc tratament de specialitate, diagnosticul pentru toți minorii a fost stres post traumatic. Unii dintre ei au fost foarte afectați”, a explicat avocatul Roman Ștefan.

Totodată, în cursul zilei de 21 iulie a.c., s-a depus o cerere de strămutare a dosarului. “Am formulat în cursul de ieri o cerere de strămutare. Urmează ca aceasta să fie transmisă Curții de Apel conform prevederilor procedurale. Am motivat destul de simplu: am cerut să se constate imparțialitatea judecătorilor instanței Judecătoriei Constanța.

Am exemplificat motivelele pentru care imparțialitatea judecătorului de caz este afectată după care nu am putut să nu constatăm reacția de solidaritate practic a reprezentanților Judecătoriei la adresa judecătorului din completul nostru de judecată manifestată public. Considerăm că sunt suficiente motive pentru a se admite cererea. Astăzi, domnul judecător a fost un pic mai comunicativ cu noi și mai puțin autoritar deși și-a menținut dispozițiile pe care le-a avut la termenele anterioare”, a conchis Roman Ștefan. Următorul termen a fost stabilit la data de 23 septembrie a.c.

Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614