REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
5.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Copiii cu autism au premiat voluntarii de la Centrul de Zi "Orizont"

Copiii cu autism au premiat voluntarii de la Centrul de Zi "Orizont"

Replica API 20 iunie 2012 | 00:00 1146

Eveniment emoţionant

Eveniment emoţionant

Centrul de Zi pentru Copiii cu Autism "Orizont" şi-a premiat voluntarii pentru a le mulţumi pentru ajutorul dat pe parcursul anului, fără de care nu ar fi putut să aibă o activitate optimă având în vedere că personalul angajat este insuficient. Chiar dacă poate fi trecut repede cu vederea, copiii cu autism sunt parte din noi, parte din societatea din care trăim, şi care au nevoie de sprijinul şi căldura celor din jur pentru a duce o viaţă normală.

Copiii cu autism fac parte din societatea noastră şi au nevoie de tot sprijinul şi ajutorul celor din jur pentru a se integra şi pentru a duce o viaţă normală. Acesta este şi scopul Centrului de Zi pentru Copii cu Autism "Orizont", din Tomis Nord, care, prin intermediul specialiştilor şi terapeuţilor încearcă să dezvolte abilităţile copiilor, lucru care se vede. În momentul de faţă, centrul a admis 31 de copii cu autism, cu vârste între 3 şi 9 ani, însă cel mai frecvent se pot găsi doar 20 întrucât mai sunt şi care sunt incluşi în învăţământul de masă, adaptare progresivă, unde meg câte două zile pe săptămână. Dar, cum activitatea de terapie a micuţilor implică multă atenţie şi, automat, multe persoane, centrul care activează cu 15 angajaţi nu ar fi făcut faţă fără implicarea voluntarilor, majoritatea elevi de la Colegiul Naţional Pedagogic dar şi studenţi şi masteranzi din cadrul Facultăţii de Psihologie. Aceştia, au fost prezenţi câte 8, în fiecare zi, pe tot parcursul anului, motiv pentru care şefa Centrului de Zi pentru Copiii cu Autism, Stănuţa Dae, împreună cu conducerea DGASPC Constanţa, au oferit diplome şi mulţumiri voluntarilor. "Avem voluntari din două statuturi sociale, pe de o parte sunt profesionişti care vin alături de noi din nevoia de a vedea cum facem lucrurile aici, de a ne fi de folos, de a intra într-o comunitate profesională. Pe de cealaltă parte avem mulţi elevi de la Liceul Pedagogic, care sunt educatorii de mâine. Ei aveau deja un contract de colaborare cu Direcţia iar când acest centru s-a înfiinţat, mulţi şi-au exprimat timid dorinţa de aveni aici. S-au adus unul pe altul astfel încât anul acesta au venit în program 120 de tineri, 30 dintre ei neputând face faţă provocărilor şi au fost repartizaţi în alte părţi. Au şi un instructor de voluntariat iar colegele mele simt un ajutor pentru că numărul mic de personal care este activ nu ar fi putut face faţă", a declarat, Stănuţa Dae, şefa Centrului de Zi pentru Copii cu Autism "Orizont". La eveniment au luat parte atât voluntarii, micuţii din centru dar şi conducerea DGASPC Constanţa. Copiii au înmânat diplomele voluntarilor, moment emoţionant de altfel. Prezent la eveniment, Petre Dinică, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a declarat că este profund mişcat de voluntariatul elevilor. "Voluntariatul reprezintă o activitate care, în ultimul timp, nu a fost atât de importantă pentru semenii noştri. Prin voluntariat oamenii se apropie mai mult între ei, se ajută şi intervin atunci când este nevoie. În cazul nostru, statul nu face destule pentru a ne putea desfăşura activitatea în condiţii bune iar acest voluntariat ne ajută. Un simplu gest, un ajutor dat, ne foloseşte pe trei categorii: copiii, care au nevoie de ajutor, părinţii şi specialiştii de la centru", a declarat Petre Dinică.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614