REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.3° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Copiii din centrul de plasament "Antonio" se pregătesc de sărbători. Tu ce ai putea face pentru ei?

Copiii din centrul de plasament "Antonio" se pregătesc de sărbători. Tu ce ai putea face pentru ei?

Replica API 4 decembrie 2011 | 00:00 200

Micuţii din Centrul de Plasament Antonio lucrează de zor la confecţionarea mai multor obiecte care vor fi, în preajma sărbătorilor, expuse în marile centre comerciale, în special în centrul comercial Tom, unde se va organiza o expoziţie cu vânzare. Treaba a început de acum trei săptămâni, în momentul de faţă programul fiind mai lejer după cum afirmă chiar spiriduşii. Cu mic cu mare au participat pentru a confecţiona oameni de zăpadă, îngeraşi turnaţi în lut, broşe, felicitări, ornamente pentru masa de Crăciun sau pentru brad şi ghetuţe pentru Moş Nicolae. Dacă cei mari au participat pentru a realiza munca mai grea, turnatul în lut, cei mai mici nu au stat degeaba şi au ajutat, fiecare cu ce a putut, de la decupat şi până la lipit, ornat şi colorat. Toate obiectele vor intra în expoziţia mai sus menţionată, cu preţuri cuprinse între 3 şi 12 lei. Banii obţinuţi vor fi folosiţi pentru cadourile celor mici de Crăciun, dar şi pentru costumaţiile folosite la serbările de iarnă, unde micuţii vor interpreta diverse roluri.

Pentru cei care vor să ajute aceşti copii, luându-i din când în când acasă, de sărbători sau nu numai, procedurile nu sunt grele! Trebuie depusă o cerere la centru, apoi reprezentanţii centrului fac o anchetă socială - văd dacă ai condiţii bune acasă, dacă vecinii spun că eşti un om cumsecade, dacă veniturile sunt corespunzătoare, plus, se efectuează teste psihologice. Apoi, se încheie un fel de contract, după care poţi oferi un strop de fericire şi unui copil abandonat în centru!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218