REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
12.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Copiii din Tomis Nord, în pericol: câinii maidanezi au împânzit locul de joacă!

Copiii din Tomis Nord, în pericol: câinii maidanezi au împânzit locul de joacă!

Replica API 10 martie 2017 | 02:06 397

Locuitorii de malul mării se simt depăşiţi de situaţia câinilor maidanezi din oraş. Patrupedele se înmulţesc pe zi ce trece, iar oamenilor le este din ce în ce mai teamă să iasă din casă. Deşi au existat numeroase cazuri în care vieţile lor au fost puse în pericol din cauza animalelor, autorităţile locale nu au momentan soluţie. Ceea ce este și mai grav este faptul că maidanezii stau pe lângă locurile de joacă pentru copii. O astfel de situație este semnalată și în cartierul Tomis Nord, acolo unde chiar copiii spun că le este frică.

Problema câinilor maidanezi este una veche în municipiul Constanţa. Ca peste tot există iubitori de animale şi oameni care nu simpatizează cu câinii. Mai mult, aceştia din urmă susţin că patrupedele care sunt pe toate străzile sunt agresive, ceea ce este și adevărat într-o oarecare măsură. În cartierul Tomis Nord în imediata apropiere a blocurilor TAV 5, 4A și 3A există un loc de joacă pentru copii. Părinții susțin că micuților le este frică de câini și că din această cauză nu mai ies la joacă.

„La intrare în Constanța pe bulevardul Tomis nr. 357 , bloc tav 5 unde este amenajat și un parc de distracții pentru copii sunt peste 20 de câini fără stapâni. Au devenit agresivi și se dau la populația din zonă. Se refugiază în perimetrul deținut de RAJA lângă blocul tav 5. Vă rugam să interveniți până nu se va întâmpla ceva cu vreun copil sau bătrân”, susține Adam.M. Aceași lucru îl sesizează și o altă constănțeancă care locuiește în zonă.

„În Tomis Nord, aproape de intersecția cu bulevardul Aurel Vlaicu, există pe partea stânga a bulevardului Tomis o zonă împrejmuită ce aparține RAJA. În acea zonă și-a făcut apariția o haită de câini ce numără 20 de patrupede. Ținând cont că se află în preajma unui loc de joacă pentru copii și în vecinătatea blocurilor TAV 5, 4A, 3A, consider că serviciul de ecarisaj trebuie să intervină urgent pentru a nu pune în pericol integritatea copiilor cât și a persoanelor ce locuiesc în zonă”, se arată în sesizarea făcută de Ana. B. Reporterii „Replica” au mers la fața locului pentru a verifica situația. La locul de joacă se aflau doi copii care au confirmat spusele oamenilor din zonă. „Eu stau aici la blocul de lângă. Sunt mulți câini aici, chiar mulți și câteodată ne este frică să ne jucăm”, a spus Mihăiță, un copil din zonă.

Municipalitatea se chinuie să facă un nou servicu de ecarisaj

De mai bine de o jumătate de an, orașul Constanța nu mai are un serviciu de ecarisaj. Altfel spus, nu mai există hingheri care să adune câinii de pe stradă. Acest lucru a fost constatat și de constănțeni care au făcut nenumărate sesizări legate de câinii maidanezi. Ei bine, situația ar putea să se schimbe, deoarece municipalitatea dorește să realizeze un un studiu comparativ pentru serviciul de prindere si transport câini fără stăpân în municipiul Constanța. Se solicită tarife de prindere și transport câini pentru un număr lunar mediu de 400 câini fără stăpân prinși din municipiul Constanța și transportați la adăpostul situat pe str. Vârful cu Dor, nr. 5.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
...ati rezolvat toate problemele orasulu.....acum va legati de caini....un articol de KKT
0
4
Cainii sunt animale de companie, domesticite de om si dependente de om. Nu ne invadeaza ca refugiatii. exista lege care prevede castrarea obligatorie, cipare si pedepsirea abandonului. Sa se aplice legea. bietii caini nemancati, insetati batuti schingiuiti. Locul loe nu e pe strada. Nu barbaria cu hingherii e solutia- asta e solutie pentru facut bani grei- solutia este sa se castreze sa nu se mai arunce puii si sa nu se mai inmulteacsa. taranoilor
1
4
in baba novac cartierul nou e plin de caini. Poate se trezeste si primaria ca facem plangeri de luni de zile si nimic.
5
2
Sunteti ridicoli! Copiii nu sunt in pericol din cauza cainilor ci doar din cauza oamenilor. Bantuie pedofilii prin oras si voi faceti atata ilaritate pe o tema falsa! Stim ca se semneaza un nou contract de macel. Nu va mai straduiti atat!
5
7
o gramada de jigodii umanoide in orasul asta
3
5
Pe stadionul de rugby de pe Badea Cartan este o adevarata crescatorie de maidanezi facuta de acesti mari iubitori de animale. Nu inteleg de ce nu ii ia acasa.
8
4
Adapost pentru maidanezi este in incinta Politiei de frontiera de pe Aleea Zmeurei. Acolo maidanezii duc o viata buna, pot iesi pe alee cand vor ei. Iubitorii de animale le dau de mancare. Garda de coasta, adapost de caini. Bravo lor!
9
3
cacatu de caini e de la populatia proasta,,,,jupuiti maidanezii,,
5
4
jupuiti-i si pe ei si pe canofili!
7
4
NU SE FACE NIMIC IN ORASUL ASTA....
6
4
Numai cacat de caini si totul e spart , isi rup picioarele copilasii
14
3
Si la abator pe aleea portului locul de joaca este wc-ul animalelor de companie ! Este periculos sunt rupte plasticele si se pot accidenta.este locul unde vin sa se drogheze tinerii din zona. Noaptea vin si beau acolo. Este locul de picnic al tiganilor odata au bagat calul sa manance. Au avut loc sapaturi si au lasat o groapa imensa in mijloc.peste tot numai cacati de caine. Gunoaiele zboara din ghene si tomberoane direct pe spatiu. Dar se pare ca e normalitate. E incredibil cat de distrusi sunt oamenii din zona.
13
3

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369