REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Copiii NU mai au voie în CURTEA ȘCOLII, că-i saltă POLIȚIA?!

Copiii NU mai au voie în CURTEA ȘCOLII, că-i saltă POLIȚIA?!

Replica API 5 octombrie 2020 | 23:15 5033

Cazul a opt elevi din Constanța, ridicați de polițiști, duși la secție și amendați pentru că au intrat în incinta Școlii 29 în afara orelor de curs, a revoltat o bună parte a constănțenilor și a readus în prim-plan o mai veche hibă a sistemului. Așa cum probabil știți, majoritatea unităților școlare preferă să pună lacătul pe uși și să nu permită accesul elevilor în incinta școlilor și liceelor, după terminarea orelor. Asociația Elevilor din Constanța solicită noii administrații locale adoptarea unui proiect de hotărâre prin care elevii să beneficieze de acces permanent la terenurile de sport ale unităților de învățământ.

"Solicităm acces permanent la terenurile de sport ale unităților de învățământ"

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) solicită noii administrații locale să ofere elevilor și studenților acces la bazele sportive din curtea unităților școlare, în permanență, pentru ca aceștia să poată desfășura activități sportive și de relaxare. "Copiii au dreptul la spații sigure în care să se recreeze. În acest sens, solicităm adoptarea de către Consiliul Local Municipal Constanța a unei hotărâri prin care elevii să beneficieze de acces permanent la terenurile de sport ale unităților de învățământ.", transmit reprezentanții Asociației Elevilor din Constanța.

"Vom propune deschiderea curților școlilor pentru copii. Nenegociabil"

Stelian Ion, vicepreședintele USR, a luat poziție în urma mediatizării cazului și a precizat că se vor lua măsuri în acest sens, cât de curând. De asemenea, această problemă a unităților de învățământ închise a fost atinsă în timpul campaniei electorale, Stelian Ion afirmând că va fi printre primele proiecte propuse actualei administrații.

"Am spus în campanie ca vom deschide curțile școlilor pentru copii și așa vom face. Este chiar școala la care am învățat și eu și unde mergeam foarte des în vacanțe sau după ore pentru a juca baschet sau fotbal. Oameni buni, ce vreți să se întâmple cu acești copii? Să îi ținem închiși în case? Să se joace printre mașini sau prin parcari? Să le punem plasturi la gură ca să nu mai scoată niciun sunet? Să prefere să meargă la păcănele în loc să stea în aer liber și să facă sport? Printre primele proiecte pe care le vom propune vor fi cele referitoare la deschiderea curților școlilor pentru copii. Nenegociabil.", a afirmat Stelian Ion.

Opt elevi, amendați de polițiști pentru că au încălcat "normele de acces"

Vă reamintim că la finalul săptămânii, polițiști din cadrul Secției 2 au legitimat un grup de 8 tineri, cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani, care se aflau în curtea Școlii 29. Cei 8 tineri au fost duși la secție, unde au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 250 de lei, fiecare, conform art. 2, punct 13 din Legea 61/1991 R, adică pentru pătrunderea, cu încălcarea normelor legale de acces, în sediile autorităților publice centrale și locale, instituțiilor publice, instituțiilor de învățământ și spațiilor aparținând acestora, indiferent de destinația lor.

Sorin HULUBEI

Citește și: MINORI SĂLTAȚI de POLIȚIȘTI din curtea ȘCOLII 29 din Constanța și DUȘI la SECȚIE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ba astia care aveti apartament langa scoala,voi unde v-ati jucat?Acum nu mai au voie nici in curtea scolii ca va deranjeaza pe voi.Mai bine sa stea in casa pe tiktok.Stati dracu in casa cu geamul inchis daca nu ma convine.S-au poate mai bine sa vina sa va sparga casa si sa va fure decat sa stea in curtea scolii.Marsh.
1
1
Daca urlau ca niste animale, pe buna dreptate ca merita amendati, sunt o gramada de gasti de genul asta care urla si fac tambalau ca niste scapati din padure. Parintii si bunici abia asteata sa scape de ei, si i lasa liberi sa umble pe strazi .
0
2
pai ce sa mai caute copii dupa ore in curtea scolii, la scoala nu ii trimitem ca se imbolnavesc dupa ore in curtea scolii nu se mai imbolnavesc dupa ore sa stea acasa nu stau nesupravegheti dupa ore ca sa vor uni
2
0
Veniti la Scoala ajutatoare de la intersectia str. Nicolae Grindeanu cu Semanatorului sa vedeti tiganime pe terenul de sport. Toate sesizarile adresate Consiliului judetean de care apartine scoala, au ramas fara raspuns si fara masuri.
4
1
Pe anumite terenuri de joaca tiganii fac ravagii nu ii salta nimeni ,beau distrug etc,taxe nu platesc ,in schimb copii prostii lor de romani arestati amendati si noi platim si taxe....bai fratiilor treziti va.
9
0
Daca fac golanii sa-i ia politia !----nu-i normal asa ?
10
2
Cei care au administrat orasul in ultimii 20 de ani si-au batut penisul de constanteni. Ei au dat pomeni electorale, pachete si au facut cluburi de pensionari. Actuala administratie sa ia exemplu de la orasele civilizate ale tarii. Chiar si in Bucuresti madam Firea a facut terenuri de sport in parcuri.
9
0
Atentie la ce fac in curtea scolii. Cei mai multi stau pana seaara tarziu, beau, fumeaza si trag pe nas, insura si fac galagie!
15
6
"Asociatia elevilor" este o mangla ce functioneaza politic avand in fata pe elevi .Cine i-a ales pe ei sa reprezinte elevii? Nimeni. Asanumita asociatie este infiintata de jmecherii din PSD pe vremea lui Mazare ca sa garanteze pentru Mazare ca le da rechizite si el poate sa fure terenuri.Este un ONG al cipanilor flocosi ce primea fonduri de la primarie ca sa laude pe Mazare si pe lipitoare de fagabou.
9
5
Salut, ii invit, pe cei ce sustin ca politia a facut un abuz in acest caz, sa mearga seara prin locurile de joaca si curtea scolii - oricare ar fi aia. Veti fi urat surprinsi de vulgaritatea si nivelul sonor al conversatiilor adolescentilor... nu mai zic de bautura si tigari. Va spun asta din propria si zilnica experienta - merg aproape zilnic cu fiica-mea de 7 ani prin parcuri si curtea scolii.... mi-e rusine de nerusinea lor. Nu trebuie sa ma credeti.... verificati singuri, repet in orice curte a scolii sau loc de joaca...
20
4
Ati vazut vreodata prosti mai mari ca politistii? Ma mir cum de sunt in stare sa respire singuri la cat de prosti sunt!
8
9
articoulul e tendentios, prezentind doar niste bieti copii care nu mai au unde se juca, de fapt curtile scolilor sunt pline de tineri certati cu bunul simt, injuraturi,manele, mizerie, asta e la tot pasul, amenzile sunt mici si se vede asta in mizeria care domneste in tot orasul
16
5
Nu copiii nu mai au voie - derbedeii nu mai au voie in curtea scolii !!! da ce e scoala - loc de joaca?? va facut fagadau o gramada de locuri de joaca pe care Chitzcac le va lasa in paragina !!!
11
7
Cineva trebuie sa _i disciplineze -----aia aveau comportament de golani
15
5
Tu la 30 de ani vrei sa mergi in curtea sa faci ce sa te joci cu mingea ? Ce te mira ca se uita lumea urat la tine . Mergi ca toata lumea la sintetic , la varsta aia iti permiti si tu aia 5 darlai de care zici sa inchiriati un teren ptr 30-60 de min sa va jucati cat vreti . Instutia publica ar trebui sa ofere exces cum ne-a oferit tuturor cand eram copii si stateam si ne jucam toata ziua in curtea scolii . Ipocritilor , cand ati fost si voi copii si jucati fotbal baschet sau orice voi va jucati in liniste ? Copiii sunt si vor fi galagiosi .
9
7
Ce pretentii aveti de la Sectia 2? O adunatura de incompetenti acolo. Te cearta ca parchezi la ei in curtea sectiei cand te citeaza da te duci la ei.
13
5
Cu totii stim ca pe langa jocu ala cu mingea raman ambalaje, tigari, sticle de suc si sa nu zic ca toti copiii se nasc cu boxa portabila in mana? cn se plange de actiunea politiei clar nu stie cat se asculta trap cu injuraturi la boxe portabile de la copii sub 16 ani. De ce trebuie o institutie publica sa ofere acces extra pentru activitati care nu tin de ea? Adica eu daca am 30 de ani si vin cu 5 darlai cu mn sa jucam ceva se uita lumea urat dar daca eram copii ar fi fost ok?
12
4
Daca vreti sa gasiti mizerie cat cuprinde si distrugeri dimineata dupa gastile de derbedei, deschideti portile
11
9
Pe urma se mai mira unii cand copiii fac alte lucruri mai reprobabile decat sa se joace cu mingea..Daca deranjeaza tot timpul batranei cu boli nervoase sa fie lasati in curtea scolii
14
4
obligatoriu cu locuri de fumat !
9
4
Nu trebuie sa se interzica copiilor sa faca sport in curtea scolii.Unde ar putea sa joace fotbal cand parcurile au fost in mare parte desfiintate iar in vecinatatea blocurilor sunt toate locurile ocupate de masini ? Lasati copiii in pace.Este singurul lucru care le-au mai ramas in aceste timpuri ciudate...
18
12
Muget Liber zice ca cei 8 tineri sunt olimpici. Sunt sigur ca ei discutau de subiectele de la olimpiada !!!!!!!!!!!!! Sa fim seriosi. Am avut ocazia sa asistat si eu cateva minute la discutiile unei gasti de cartier. Tigari, etnobotanice, expresii vulgare, flegme, mizerie cu peturi si doze de bere etc. Tineri scapati de sub control. Ce vad prin filme imita si ei. Vor creste si vor ingrosa randurile interlopilor.
21
11
Pe unde au intrat elevii in curtea scolii daca portile erau inchise? AEC un rahat de asociatie. Sa invete carte si sa nu mai cerseasca bani de la stat.
15
13
Doar in timpul orelor de curs.
14
9
Dar doar daca sunt elevi preuniversitari si doar ca sa faca sport fara injuraturi galagie exagerata seminte tigari pet uri si doar pana la orele 21. Parca infiintase maniVela politia scolilor. Sa supravegheze astia reapectarea regulilor inclusiv sanitare de zgomot si de curatenie. Nu are nimeni nimic cu ei daca sunt educati si nu deranjeaza pe altii.
19
6
pe acasa boschetarilor.
20
17

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102