REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.3° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

COPIII și predispunerea lor la ÎMBOLNĂVIRI pe timpul VERII. SFATURILE medicilor specialiști!

COPIII și predispunerea lor la ÎMBOLNĂVIRI pe timpul VERII. SFATURILE medicilor specialiști!

Replica API 21 august 2019 | 00:00 262

Sezonul estival este perioada prielnică pentru ca cei mici să se poată simți și juca în largul lor. Această perioadă reprezintă o oportunitate nemaipomenită pentru copiii care vor să încerce diverse activități, cum ar fi: jucatul pe nisip, statul în apa mării, degustarea diferitelor bunătăți și așa mai departe. Cert este faptul că părinții trebuie să aibă ochii în patru și să fie grijulii asupra micuților în orice clipă, mai ales că secția de Pediatrie a Spitalului Județean este destul de solicitată în această perioadă. În sprijinul părinților vin medicii specialiști care oferă câteva sfaturi esențiale și demne de luat în seamă.

Cu toții cunoaștem că vara este perioada favorită a copiilor, odată cu vacanța mare vine și distracția. Totuși, acest anotimp prezintă și foarte multe pericole deoarece în timpul verii copiii pot întâmpina dificultăți care ajung să îi îmbolnăvească. Fiecare părinte în parte are o teamă când vine vorba de starea bună și sănătatea propriului copil. Înghițirea apei de mare, mâncatul produselor alimentare vândute de către vânzătorii ambulanți și statul la soare le poate afecta condiția sănătății: “Problemele sunt legate de expunerea excesivă la soare, pe urmă, de faptul că cei micuți, dar totodată și cei mari, întră în mare și înghit apă, iar asta poate să le provoace vărsături. În continuare, o altă problemă este legată de mâncarea din surse nu tocmai bune, sau dacă își țin mâncarea pe plajă, aceasta iarăși se poate degrada, dacă o cumpăra de la comercianți ambulanți sau din locuri nu foarte sigure, din nou, asta îi poate expune pe copii la îmbolnăviri, la toxiinfecții alimentare. În general, oamenii când pleacă în vacanță nu mai sunt la fel de stricți cu regulile de igienă, de somn, de alimentație și din cauza asta copiii pot fi expuși mai ușor la îmbolnăviri. Ideea este să se continue într-un fel cât de cât rutina de acasă cu somnul, cu mesele, cu spălatul pe mâini și să aibă atenție totuși cu expunerea la soare și cu apa de mare. Secția nu este aglomerată, dar, într-adevăr, avem foarte multe internări, dar în aceași măsură avem și externări, adică este un flux într-adevăr mare. Este o perioadă dificilă, dar facem față”, au declarat reprezentanții Secției de Pediatrie din cadrul Spitalului Județean Constanța.

A.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Lipsa educatiei si igiena precara
1
0
tichetele de vacantza au umplut statiunile de turisti care mananca lin camera de la alimentara parizer cu mustar si vin2 si in ziua urmatoare inca 5 in aceeasi camera .e nurmal ca lipsa lor de educatie sa duca la mormanele de gunoi
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218