REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Copila înecată în apele Dunării la Hârşova a fost găsită de un unchi

Copila înecată în apele Dunării la Hârşova a fost găsită de un unchi

Replica API 20 august 2015 | 14:07 196

După ce militarii din cadrul ISU Dobrogea au sistat căutările în cazul fetiţei dispărute în apele Dunării, precizând că vremea este neprielnică şi că oricum au “periat” toată zona, iată că minora a fost găsită. Potrivit informaţiilor noastre, aceasta a fost văzută de către un unchi, sub un ponton. Trupul neînsufleţit a fost depus la morgă în vederea efectuării necropsiei. Menţionăm şi faptul că, în luna mai, o situaţie similară a avut loc. Atunci militarii ISU au căutat tânărul dispărut, dar în zadar. Ulterior a fost găsit de către o firmă privată de scafandri.

Din pricina vremii neprielnice şi pentru că toată zona a fost “periată”, militarii din cadrul ISU Dobrogea au sistat căutările în cazul fetiţei de 8 ani, din Hârşova, care a căzut în apele Dunării. Căutările au fost încetate din seara de miercuri, 19 august şi nu vor fi reluate decât la cererea organelor de anchetă, au precizat reprezentanţii ISU. Însă, pe 20 august, copila a fost găsită de localnici. Trupul acesteia se afla sub un ponton. În plus, se pare că la faţa locului ajunsese şi o firmă privată de scafandri. “A fost găsită de localnici sub acelaşi ponton unde s-a înecat şi studentul de la Teologie. În Dunăre morţii se găsesc foarte greu, vizibilitatea este foarte redusă. Am discutat cu Medicina Legală să nu o mai transportăm la Medgidia pentru necropsie, ci să vină un medic legist la Morga din Hârşova. Familia va beneficia de tot sprijinul nostru. Au venit să solicite 500 de lei pentru plata în cazul unei noi echipe de scafandri şi le-am aprobat 600 de lei, însă nu a mai fost cazul să intervină, dar banii le rămân lor. Primăria suportă gratuit transportul la înmormântare, groparii, locul de veci. Sunt romi turci, cu posibilităţi foarte modeste. Mai au acasă trei copii. Rugăm populaţia să-şi supravegheze copiii, pentru a evita astfel de evenimente tragice”, a declarat Tudorel Nădrag, primarul din Hârşova. Prim-adjunctul ISU Dobrogea, lt. col. Vlăduț Ion, a aflat de la cotidianul “Replica” despre faptul că fetiţa a fost găsită de localnici: “Dacă au găsit-o localnicii, atunci este foarte bine că au găsit-o. Este o tragedie pentru familia respectivă, dar nu am informaţia că a fost găsită de localnici şi nu pot să vă confirm lucrul acesta. Am fost acolo şi ieri. S-a intervenit cu scafandri şapte ore în apă. Acum nu mai este echipa acolo”. Menţionăm că este vorba despre o fetiţă de 8 ani, de etnie romă, care a dispărut marţi, 18 august. Aceasta a plecat, la orele prânzului, cu sora ei mai mică, în vârstă de 4 ani, să cumpere o băutură răcoritoare, însă acasă a ajuns doar mezina, care a precizat că sora ei a plecat în altă direcţie, pe malul Dunării. Din câte se pare, aceasta a alunecat şi a căzut în apă. Chiar dacă mama fetei nu crede că ea s-ar fi înecat, bănuind că este vorba despre o răpire, nu au existat suspiciuni în acest sens. Toate indiciile conduc la faptul că minora s-a dezechilibrat şi a căzut de pe ponton. Reamintim că, în noaptea de 11 spre 12 mai anul curent, Ioan Munteanu, tot din Hârşova, care era student la Teologie, a fost înghiţit de apele Dunării în aceeaşi zonă. Acesta mersese cu nişte amici la scăldat, dar nu a mai ieşit la suprafaţă. Pe 13 mai, trupul i-a fost găsit de către o firmă privată de scafandri.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218