REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° ConstanÈ›a Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° ConstanÈ›a Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Copilul luat cu elicopterul SMURD de la Corbu, operat la București: rezecție hepatică

Copilul luat cu elicopterul SMURD de la Corbu, operat la București: rezecție hepatică

Replica API 26 mai 2016 | 00:05 319

Copilul de 10 ani, Remus F., găsit inconștient la Corbu de Sus, după ce o bară a căzut peste el, a fost transferat, în cursul nopții de marți spre miercuri, 24 spre 25 mai anul curent, la Institutul Clinic Fundeni, unde a fost supus unei rezecții hepatice. Potrivit cadrelor medicale, starea de sănătate a băiatului este una bună.

"A fost operat la noi, s-a oprit sângerarea, cum s-a putut la ora aceea. A participat toată echipa de chirurgi. Însă, fiind o leziune hepatică gravă și centrul de excelență în chirurgia hepatică este Institutul Fundeni, am luat legătura cu acesta și la ora 2.00 noaptea a fost transferat. De dimineață a fost operat. Intervenția s-a încheiat cu bine, cu o rezecție de ficat. Acum, copilul este bine", a declarat, pentru "Replica", dr. Mihnea Avram din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța. Între timp, polițiștii constănțeni au deschis un dosar de cercetare penală in rem, pentru vătămare corporală din culpă. Potrivit celor aflați la fața locului, porțile de pe teren nu erau fixate în pământ pentru că doar ce fuseseră aduse. Amintim că, în seara de marți, 24 mai, cadrele medicale au fost solicitate să intervină în localitatea Corbu de Sus, acolo unde un copil de 10 ani, Remus F., a fost găsit inconștient. Se pare că acesta a fost accidentat de o bară, care a căzut peste el. Un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa a ajuns la faţa locului, diagnosticându-l pe minor cu traumatism toracic. Remus şi-a revenit, fiind transportat la spital cu un elicopter SMURD, conştient şi cooperant. Se pare că totul s-a petrecut în timpul antrenamentelor, fiind vorba de un club sportiv care antrena copiii pentru un meci de fotbal, programat zilele viitoare. În momentul în care un alt minor a lovit mingea, aceasta a lovit bara porţii, care a căzut peste victimă.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367