REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Copilul unui angajat al Penitenciarului Poarta Albă, răpit şi sechestrat

Copilul unui angajat al Penitenciarului Poarta Albă, răpit şi sechestrat

Replica API 10 octombrie 2014 | 01:50 338

Caz incredibil la Constanţa

Caz incredibil la Constanţa

Un bărbat din Constanţa, care a avut privilegiul să i se spună „tată”, s-a răzbunat tocmai pe cel pe care ar fi trebuit să-l protejeze. În urma divorţului, chiar dacă instanţa a hotărât ca minorul să rămână în grija mamei, individul l-a răpit şi l-a ţinut sechestrat prin mai multe domicilii din Constanţa şi din ţară, interzicându-i să interacţioneze cu lumea sau să meargă la grădiniţă / şcoală. În cele din urmă, legea şi-a spus cuvântul, Emil C. urmând să stea 4 ani după gratii.

Băieţelul avea numai 4 ani de zile când a fost nevoit să înfrunte un adevărat calvar. Părinţii au divorţat, iar loviturile le-a primit el, neînţelegând ce se întâmplă, de ce nu-şi vede mama şi de ce este plimbat de colo - colo, fără a fi lăsat să interacţioneze cu cineva. Mai exact, în anul 2011, după ce divorţul a fost pronunţat, instanţa a hotărât ca minorul să rămână cu mama. Atunci, Emil a răpit copilul, pe care l-a predat bunicii şi aşa a început goana de a-l ascunde. A fost ţinut în mai multe locaţii de prin municipiul Constanţa, Lumina, Tuzla, Babadag, Brăila, Argeş şi Braşov. Şi, toate cu scopul de a se răzbuna pe fosta soţie, Elena Cristina. În plus, pentru a avea câştig de cauză în procesele civile, atât Emil, cât şi mama sa ar fi trecut la ameninţări uimitoare, precum că se vor arunca cu băiatul de la etaj, îl vor îneca în mare sau vor intra cu maşina în autobuzul Penitenciarului Poarta Albă, în care s-ar fi aflat Elena, ea fiind angajată în cadrul penitenciarului. După îndelungi cercetări, Emil C. a fost arestat, însă nu a făcut „purici” după gratii, fiind eliberat. Nu s-a potolit şi, tot în 2011, în octombrie, l-a răpit din nou. „S-a reţinut ca stare de fapt aceea că inculpatul Emil C., în două rânduri, în luna ianuarie 2011 şi în luna octombrie 2011, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, l-a reţinut pe fiul său minor, contrar dispoziţiilor sentinţei civile nr. 26807/8 decembrie 2010 a Judecătoriei Constanţa. De asemenea, după reţinerea minorului începând cu data de 9 octombrie 2011, deşi acesta fusese încredinţat mamei prin hotărâre judecătorească, l-a ascuns pe minor în diverse locuri din judeţul Constanţa sau din alte judeţe, i-a restricţionat deplin accesul la mediul socio-educaţional şi i-a interzis complet contactul cu mama sa, punând în primejdie gravă dezvoltarea intelectuală şi morală a copilului”, potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia. În cele din urmă, inculpatul a fost trimis în judecată prin rechizitoriul din 18.03.2014 pentru săvârşiirea infracţiunilor de: nerespectare a măsurilor privind încredinţarea minorului în formă continuată, în condiţiile incriminate de art. 379 alin.1 din Codul Penal cu aplicarea dispoziţiilor art. 35 alin.1 din Codul Penal (două acte materiale), rele tratamente aplicate minorului, faptă prevăzută de art 197 din Codul Penal, lipsire de libertate în mod ilegal, faptă prevăzută de art 205 alin.1, alin. 2 şi alin. 3 litera b din Codul Penal. Şi, iată că luna aceasta a venit şi condamnarea. Prin sentinţa penală din 6.10.2014, Judecătoria Medgidia l-a condamnat pe inculpat la o pedeapsă cu închisoare de 4 ani şi o lună în regim de detenţie. „Inculpatul beneficiază de prezumţia de nevinovăţie până la o condamnare definitivă”, au mai spus procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614