REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Copos: "Nu mă consider un om bogat. Categoric Top Forbes nu e corect"

Copos: "Nu mă consider un om bogat. Categoric Top Forbes nu e corect"

Replica API 20 octombrie 2011 | 00:00 238

Finanţatorul echipei de fotbal Rapid, George Copos, este cunoscut ca un om strâns la pungă. Este genul care vine cu vinul de acasă în restaurant sau care îndeamnă fanii Rapidului să contribuie la plata datoriilor clubului! Nu este astfel nici o mirare că George Copos a reuşit, conform Top Forbes, să-l surclaseze pe Gigi Becali la capitolul avere. Astfel, conform "Forbes 500 miliardari", Becali mai are doar 150 de milioane de euro, cu 50 de milioane în minus faţă de anul trecut şi de 5 ori mai puţin decât în 2008, în timp ce Copos este cotat cu o avere de 170-180 milioane de euro. Patronul Rapidului neagă însă că lucrurile ar sta aşa: "Nu mă consider un om bogat. Categoric Top Forbes nu e corect. Nimeni nu poate estima astfel de lucruri corect. Totul depinde de piaţă, de cum se mişcă. Azi o afacere poate avea o anumită valoare, mâine - alta", a declarat Copos. În stilul său "vizinonar", Copos, cel care prevestea "scufundarea Planetei", a ţinut să transmită şi faptul că: "2012 va fi un an şi mai greu", faţă de criza pe care se presupune că am depăşit-o. "Dacă acum câţiva ani nu luam decizia ca la una dintre firmele mele să trimit în şomaj 700 de oameni, acum eram în faliment", a mai spus Copos. Legat tot de afaceri, Copos spune că, deşi nu este un bogătaş al României, reuşeşte ca pentru cele două hoteluri pe care le deţine în Eforie să fie cu "datoriile la zero".

Date despre Copos:

În vârstă de 58 de ani, George Copos a fost senator PC în legislatura 2004 - 2008, perioadă în care a ocupat şi funcţia de ministru de stat pentru coordonarea activităţilor din domeniile mediului de afaceri şi întreprinderilor mici şi mijlocii şi vicepremier, din care şi-a dat demisia în urma neacceptării unor prevederi propuse de el în codul fiscal. De altfel, Copos a recunoscut că intrarea sa în politică a fost cea mai mare greşeală din viaţa sa. George Copos este proprietarul unui lanţ de distribuţie de produse electronice, al unui grup de cofetării, al câtorva mari hoteluri în Bucureşti (Hilton şi Crown Plaza), Poiana-Braşov (Sportul, Bradul şi Poaiana şi încă un hotel boutique, de 4 stele plus, în construcţie) şi Eforie-Nord (Europa şi Astoria), precum şi al clubului de fotbal FC Rapid Bucureşti. Patronul Rapidului mai are 19 magazine proprii cu produse de panificaţie, fabrica de motoare electrice (dryere) Ana Imep şi alte afaceri.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218