REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Coreea de Nord avertizează că ar putea căuta o ''nouă cale'' în faţa ostilităţii americane

Coreea de Nord avertizează că ar putea căuta o ''nouă cale'' în faţa ostilităţii americane

Replica API 23 ianuarie 2020 | 00:00 403

Coreea de Nord a avertizat marţi că ar putea căuta o ''nouă cale'' pentru a-şi apăra interesele şi a accelera programul de arme după noile sancţiuni americane, în timp ce negocierile dintre cele două ţări sunt în impas, relatează AFP, citată de Agerpres.

Ju Yong Chol, reprezentantul nord-coreean pe lângă ONU la Geneva, a declarat în faţa Conferinţei pentru dezarmare că eforturile ţării sale de a îmbunătăţi relaţiile cu Washingtonul s-au lovit de ostilitatea americană.

''Deşi SUA vorbesc despre o reluare a dialogului, nu au deloc intenţia de a renunţa la politica lor ostilă faţă de Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC)", a declarat el diplomaţilor.

Dacă Statele Unite ''persistă să impună sancţiuni şi să exercite presiuni asupra ţării mele, am putea fi nevoiţi să căutăm o nouă cale de apărare a suveranităţii noastre şi a intereselor noastre naţionale supreme'', a subliniat oficialul nord-coreean la Geneva.

După o apropiere spectaculoasă în 2018, discuţiile pe tema spinoasă a problemei nucleare nord-coreene se află în impas de la eşecul summitului de la Hanoi, din februarie 2019, între preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un.

Statele Unite solicită Coreei de Nord să renunţe imediat la tot arsenalul său atomic, în timp ce Phenianul cere ridicarea rapidă a cel puţin unei părţi din sancţiunile internaţionale care afectează economia ţării.

Adresându-se liderilor de partid în decembrie, Kim Jong Un a declarat că Phenianul nu se mai consideră legat de moratoriul privind testele nucleare şi cu rachete balistice intercontinentale şi a ameninţat că ţara sa va face demonstraţie cu o ''nouă armă strategică''.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367