REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Coreea de Nord: Joe Biden, etichetat drept „imbecil“ după ce l-a criticat pe Kim Jong-Un

Coreea de Nord: Joe Biden, etichetat drept „imbecil“ după ce l-a criticat pe Kim Jong-Un

Replica API 23 mai 2019 | 00:00 360

Joe Biden

Agenţia oficială de presă nord-coreeană KCNA l-a atacat dur miercuri pe fostul vicepreşedinte democrat Joe Biden, etichetându-l drept 'imbecil' şi 'nebun cu IQ scăzut', după criticile lansate de către acesta la adresa liderului Coreei de Nord, Kim Jong-Un, informează AFP şi EFE.

Joe Biden, care a fost timp de două mandate vicepreşedinte în perioada preşedinţiei lui Barack Obama, se află în campanie de când a anunţat luna trecută că va concura la învestitura democrată pentru alegerile prezidenţiale din 2020.

Se pare că unele dintre remarcile fostului vicepreşedinte american a iritat într-atât de mult Phenianul, încât organul principal de propagandă nord-coreean a difuzat miercuri o reacţie fără nuanţă.

KCNA l-a acuzat, între altele, pe Biden de 'calomnie la adresa conducerii supreme' nord-coreene, o formulă care se referă în general la Kim Jong-Un şi a apreciat că fostul senator a devenit 'iresponsabil şi nebun, depăşit de ambiţia sa'. 'Ceea ce a spus el relevă sofismul unui imbecil lipsit de calităţile elementare ale unei fiinţe umane, fără a mai vorbi de un om politic', conform agenţiei de presă nord-coreene.

Aceasta nu a citat declaraţiile fostului vicepreşedinte la care se referă. Dar în cadrul unui miting în Philadelphia sâmbătă, Joe Biden a criticat abordarea preşedintelui american Donald Trump faţă de Rusia şi Coreea de Nord şi l-a acuzat pe liderul de la Casa Albă că s-a îmbrăţişat 'cu tirani precum (Vladimir) Putin şi Kim Jong-Un'.

Donald Trump a fost primul preşedinte american în exerciţiu care s-a întâlnit cu Kim în cadrul unui summit bilateral în iunie 2018. O a doua întâlnire între cei doi a avut loc în februarie la Hanoi şi Trump a evidenţiat de mai multe ori relaţia sa personală bună cu liderul nord-coreean.

Aproximativ 20 de oameni politici aspiră la învestitura democrată şi Biden este în prezent favorit în sondaje.

Indignată de afirmaţiile sale, KCNA a publicat o listă cu gafele comise de fostul vicepreşedinte american, inclusiv fapte de plagiat.

În acest context, agenţia de presă nord-coreeană aminteşte că Biden a adormit în timpul unui discurs al lui Obama în 2011, ajungând 'de râsul lumii', şi l-a criticat pentru 'actele şi cuvintele sale vulgare împotriva femeilor şi remarcile sale nechibzuite'.

Numeroase femei ar fi denunţat gesturi deplasate din partea lui Biden, susţine KCNA. 'Nu merită să-ţi pui speranţele în el', mai afirmă organul de propagandă al Phenianului, adăugând că Biden este 'un nebun cu un IQ scăzut'.

Poziţia SUA faţă de Phenian urmează să fie unul dintre subiectele campaniei pentru alegerile primare, apoi va figura printre temele din campania prezidenţială.

După o remarcabilă destindere în Peninsula Coreeană anul trecut, care a permis desfăşurarea summiturilor între Trump şi Kim, negocierile cu privire la denuclearizare sunt la ora actuală blocate.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920