REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Coreea de Nord: Liderul Kim Jong Un a supravegheat cea mai recentă lansare de rachete

Coreea de Nord: Liderul Kim Jong Un a supravegheat cea mai recentă lansare de rachete

Replica API 12 august 2019 | 00:00 380

Kim Jong Un

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a supravegheat personal cea mai recentă lansare de rachete, care a reprezentat "lansarea-test a unei noi arme", a anunţat duminică agenţia oficială de presă KCNA, transmite AFP.

Kim Jong Un "a ocupat locul din postul de observare şi a ghidat lansarea-test", informează sursa citată, care a adăugat că liderul nord-coreean şi-a manifestat o "mare satisfacţie" în privinţa rezultatului.

KCNA nu a furnizat detalii în privinţa armelor testate. Conform statului major interarme sud-coreean, a fost vorba de două rachete balistice cu rază scurtă de acţiune lansate în zorii zilei de sâmbătă în regiunea de nord-est a Coreei de Nord şi care au parcurs în zbor aproximativ 400 km înaintea de a cădea marea Japoniei.

Această nouă serie de lansări, a cincea în mai puţin de două săptămâni, a avut loc în plină desfăşurare a manevrelor militare pe care SUA şi Coreea de Sud le organizează anual împreună.

Exerciţiile sunt considerate de Coreea de Nord o pregătire pentru o posibilă invazie a teritoriului său şi un obstacol în calea reluării anunţate a negocierilor cu Washingtonul pe tema denuclearizării.

Preşedintele Donald Trump a dezvăluit sâmbătă conţinutul unei scrisori ce i-a fost adresată de Kim Jong Un. "A explicat foarte politicos că doreşte să ne întâlnim pentru a începe să negociem de îndată ce manevrele militare comune ale SUA şi Coreei de Sud se vor termina", a scris Trump într-o postare pe Twitter.

"Este o scrisoare lungă care, în principal, conţine plângeri în legătură cu aceste exerciţii scumpe şi ridicole" în opinia preşedintelui american, care critică regulat, la fel ca liderul statului nord-coreean, un inamic al SUA, aceste manevre militare realizate totuşi de propria armată împreună cu aliaţii sud-coreeni.

Kim Jong Un a mai dat asigurări că "aceste teste vor înceta în momentul încheierii exerciţiilor", a adăugat liderul de la Casa Albă. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367