REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Coreea de Nord nu se joacă: lansează a patra rachetă balistică, în ultimele 2 săptămâni

Coreea de Nord nu se joacă: lansează a patra rachetă balistică, în ultimele 2 săptămâni

Replica API 18 ianuarie 2022 | 12:54 756

Coreea de Nord a tras un "proiectil neidentificat", a anunţat luni armata sud-coreeană, în ceea ce ar putea fi al patrulea test de armament din această lună pentru ţara comunistă dotată cu arma nucleară, notează AFP.

"Coreea de Nord a lansat un proiectil neidentificat spre Marea de Est", cunoscută şi sub numele de Marea Japoniei, au declarat şefii de stat-major interarme din Coreea de Sud, cu puţin timp înainte de o confirmare din partea pazei de coastă japoneze, informează Agerpres.

"Coreea de Nord pare să fi lansat o posibilă rachetă balistică", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al pazei de coastă japoneze, fără a oferi mai multe detalii despre traiectoria acesteia.

Vineri, Coreea de Nord a tras dintr-un tren două rachete tactice ghidate. Phenianul a efectuat două teste pe 5 şi 11 ianuarie, pe care le-a anunţat ca fiind rachete hipersonice.

Ca răspuns la această serie de teste, Statele Unite au anunţat noi sancţiuni săptămâna trecută, pe care Phenianul le-a calificat drept o "provocare".

Coreea de Nord are "un drept legitim" la autoapărare, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe pentru agenţia oficială de presă KCNA.

În pofida sancţiunilor internaţionale, Phenianul şi-a dublat eforturile de a-şi moderniza armata, refuzând în acelaşi timp să răspundă apelurilor la negocieri lansate de Statele Unite.

Luna trecută, la o reuniune a partidului de guvernământ din Coreea de Nord, liderul Kim Jong Un s-a angajat să continue dezvoltarea capacităţilor militare.

Dialogul dintre Washington şi Phenian rămâne la un punct mort, iar Coreea de Nord a intrat într-o blocadă autoimpusă pentru a preveni contaminarea cu coronavirusul, lovind şi mai mult economia sa deja săracă, scrie stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa lanseze si 100 .Daca nu ii baga nimeni in seama o sa se opreasca .
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218