REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
8.6° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Coreea de Nord recunoaşte pentru prima dată eşecul summitului Kim-Trump

Coreea de Nord recunoaşte pentru prima dată eşecul summitului Kim-Trump

Replica API 9 martie 2019 | 00:00 422

Kim Jong-un

Agenţia oficială de presă nord-coreeană a recunoscut pentru prima dată vineri eşecul recentului summit dintre liderul Coreii de Nord Kim Jong-un şi preşedintele american Donald Trump, relatează France Presse.

"Opinia publică aici şi în străinătate (...) simte regrete, dând vina pe Statele Unite pentru summitul ce s-a încheiat fără un acord", a scris într-un editorial agenţia KCNA, care până în prezent nu a menţionat eşecul întâlnirii istorice dintre cei doi lideri desfăşurată la 28 februarie la Hanoi.

Donald Trump şi Kim Jong-un s-au despărţit atunci după ce au constatat dezacorduri, la summitul consacrat problemei spinoase privind denuclearizarea Coreii de Nord.

Preşedintele american a imputat eşecul reuniunii cererilor Phenianului care, a spus el, doreşte ridicarea completă a sancţiunilor economice impuse Republicii Populare Democrate Coreene (RPDC, numele oficial al Coreii de Nord).

La sfârşitul summitului, media nord-coreene au anunţat doar că Phenianul şi Washingtonul au acceptat să continue discuţiile lor "productive" cu privire la dosarul nuclear.

În această săptămână, televiziunea locală a difuzat un documentar de 75 de minute asupra politicii diplomatice a lui Kim Jong-un faţă de Donald Trump, fără a menţiona eşecul summitului de la Hanoi.

Printre altele, potrivit experţilor americani, Coreea de Nord a finalizat reconstrucţia unui sit de lansare de rachete pe care începuse să îl desfiinţeze.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369