REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.5° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.5° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Corina Creţu: Aderarea României la zona euro ar însemna un pas enorm înainte; nu aş avansa termene

Corina Creţu: Aderarea României la zona euro ar însemna un pas enorm înainte; nu aş avansa termene

Replica API 22 aprilie 2019 | 02:03 454

Corina Creţu

Comisarul european Corina Creţu, care candidează din partea Pro România pentru un mandat de europarlamentar, a declarat sâmbătă, că aderarea României la zona euro ar însemna "un pas enorm înainte", dar, înainte de a avansa termene, Guvernul ar trebui să se asigure că economia ţării este pregătită.

"În primul rând, aderarea la zona euro depinde de starea economiei româneşti, pentru că altfel riscă să se transforme într-un bumerang şi (...) în loc de beneficii, să fie o povară pe umerii cetăţenilor, care se vor trezi dintr-o dată că vor trebui să piardă foarte mulţi bani. Mă îngrijorează şi această tensiune între Guvern şi Banca Naţională, pentru că sunt cele două entităţi care trebuie să pregătească economia românească (...) pentru aderarea la zona euro. Eu zic că nu este cazul să stabilim termene. Este important ca economia românească să fie suficient de matură, astfel încât să suporte cu bine cetăţenii României această tranziţie, care ar însemna un pas enorm înainte, dacă România va fi pregătită", a declarat Corina Creţu, într-o conferinţă de presă.

Creţu s-a arătat îngrijorată de "dublul limbaj" al principalului partid de guvernământ în legătură cu atitudinea faţă de Uniunea Europeană.

"Nu înţeleg acest dublu limbaj: pe de o parte, aceeaşi echipă, aceiaşi oameni de pe aceeaşi scenă spun că suntem cei mai pro europeni, după aceea altcineva spune că Europa otrăveşte românii", a spus Corina Creţu.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In Mangalia, Str. Callatis Bl. MG 31-29, cand daramati garajele domn primar? Cat mai stam cu tigania in fata blocurilor? Jumatate din ele sunt pe post de magazii, de ani buni n-au mai intrat masini acolo! S-a umflat asfaltul de nici usile nu se mai deschid! Alte doua sunt pe post de ateliere, n-au nicio treaba cu parcarea masinilor. Domnule primar, ati spus ca veti face din Mangalia un oras frumos, civilizat, fara garaje, fara maghernite, constructii inestetice etc. Va rugam treceti la treaba si faceti ce-ati promis pentru ca Mangalia sa arate ca un oras European nu unul balcanic ca acum.
1
0
Treceti cat mai repede la moneda EURO pentru a stopa cresterea nejustificata a preturilor !
3
1
Votati in continuare PSD-ul si ALDE si o sa ramana in tara numai handicapatii si pensionarii. Sa vedeti atunci daca or mai fi bani pentru pensiile voastre amarate aruncate in scaraba de PSDracnea! Pe-ai lor, pe-ai psd-eilor, angajati la stat, la ASF, curte de conturi, gvern parlament etc etc., cu pensii speciale de jde mii de euro pe luna, ii doare-n kur de amarasteni ca voi, prostiti de televiziunile hotilor, cu cateva sute de lei pensie pe luna! Ei va sunt CALAII, de ce-i mai votati oameni buni!
3
2
Daca politicieni s-au folosit de B.N.R.prin M.Isarescu folosind speculatiile financiare pt.a ascunde pobleme economice atunci aderarea la euro este buna pentru economia reala.Cu toate ca adevarul doare e de preferat mincuni.
3
0
cretule mata-i acasa,si cum veti mai ciordelii tara,va fi mult mai greu,cu leutii treaba-i buna
1
3
Ca sa poata el si gasca sa faca bani pe speculatiile pe curs. De fapt cand platesti factura la telefon e in euro la cursul zilei plus comision, la fel la casa, la fel la masina, la fel la chirie, la fel la telefon, la fel la hotel. Numai veniturile noastre sunt in lei si se depreciaza incontinuu. Prost sa fii sa-ti mai doresti leul.
6
1
CREATA SUGE CRETU.
2
4
Noua nu o sa ne fie bine in nici un caz.O sa fie intai si intai o scumpire fara precedent
3
4

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614