REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Corina Creţu: Am transmis premierului că România riscă să piardă fonduri importante

Corina Creţu: Am transmis premierului că România riscă să piardă fonduri importante

Replica API 31 ianuarie 2018 | 01:03 428

Comisarul european pentru politica regională, Corina Creţu, a declarat marţi că, în cazul în care nu se vor face "eforturi majore", România riscă să piardă anul acesta fonduri europene importante.

Corina Creţu s-a întâlnit la Palatul Victoria cu premierul Viorica Dăncilă.

"Din punctul nostru de vedere, al Comisiei Europene, vom avea o relaţie bună şi un dialog permanent. (...) Am discutat despre proiectele aflate în lucru şi, evident, despre problemele şi riscurile cu care România se confruntă. După cum am mai spus, România a făcut progrese, mai ales în ultimele luni, după ce au fost acreditate autorităţile de management şi control al fondurilor europene. Practic, din august până acum, s-a ajuns la o rată de absorbţie de un miliard de euro, după ce se plecase, după cum ştiţi, de la zero. S-au recuperat paşi pierduţi anterior, dar chiar şi aşa ritmul nu trebuie scăzut, dimpotrivă", a spus Corina Creţu, la finalul întrevederii cu premierul Dăncilă.

Comisarul european a menţionat că România are o alocare, din fondurile pe care le coordonează, de "20 de miliarde de euro".

"Un miliard a fost plătit, din august până acum, iar 2,8 miliarde sunt angajate pe proiecte retrospective, pe proiecte de drumuri care ar fi trebuit să fie terminate în perioada financiară anterioară. Din păcate, nu a fost posibil şi atunci am luat această decizie, pentru a nu se pierde banii, de a le faza în două perioade. Deci vestea bună este că toate aceste drumuri se vot termina, vestea proastă este că, din păcate, consumă din bugetul pentru 2014 - 2020. Din punctul nostru vedere, i-am spus doamnei prim-ministru că anul acesta, dacă nu se vor face eforturi majore, România riscă pierderea unor fonduri importante, nefolosite în ultimii ani, în pofida progreselor înregistrate anul trecut. Sunt în continuare zone cu întârzieri care, sper, că nu vor costa România. La Dezvoltare regională în primul rând sunt probleme şi vorbim de riscul de dezangajări în 2018 de milioane de euro, iar la transporturi şi la spitalele regionale sunt întârzieri", a arătat Creţu, potrivit Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
daca nu mai constituie o sursa de furt , in interes personal, normal nu mai intereseaza pe nimeni. Toti , dar absolut toti, ati fost catapulati in functii de interes national, cu sop de executare a dictatorului penal draknea
0
0
Are figura de mutant transexual
2
0
Ce mai mare RUSINE din TOATA EUROPA , cind cineva iti da BANI GRATIS si tu ROMANIA nu ii ei,,oamenii MOR DE FOAME, hai fratilor ROMANI ca ASTIIA GUVERNANTI nu iubecsc acesti OAMENI
3
0
Ai nenorocit tara asta corina.o sa ramai vesnic ieftinatura lu nastase si alti poponei
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614