REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.6° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
23.6° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Corina Crețu: Analizăm cum putem ajuta la integrarea socială a migranților prin intermediul fondurilor politicii regionale

Corina Crețu: Analizăm cum putem ajuta la integrarea socială a migranților prin intermediul fondurilor politicii regionale

Replica API 9 septembrie 2015 | 00:01 214

Comisarul european pentru politica regională, Corina Crețu, a declarat că în prezent are loc o analiză a modalității prin care pot fi utilizate fondurile UE pentru dezvoltare regională în scopul integrării sociale a imigranților.

"Am văzut cu toții imaginile teribile ale imigranților care își caută în Europa liniștea, siguranța și bunăstarea pierdute în țările lor de origine: Siria, Libia sau Eritreea. Analizăm în prezent cum ar putea contribui fondurile și politicile Uniunii la integrarea socială a acestora. Fondurile Europene de Dezvoltare Regională (FDER) joacă un rol important în această privință. Provocările generate de fenomenul migrației pot fi abordate și colaborând cu statele membre în cadrul acțiunilor de cooperare teritorială prin intermediul programelor Interreg și a strategiilor macro-regionale", a afirmat Corina Crețu.

Comisarul european pentru politica regională a participat marți, la Strasbourg, în sesiunea plenară a Parlamentului European (PE), la dezbaterea comună pe marginea a două rapoarte ale acestuia. Unul dintre acestea analizează contribuția politicii de coeziune la 'Investițiile în ocuparea forței de muncă și creșterea economică', iar cel de-al doilea face referire la dimensiunea urbană a politicii regionale.

Cu această ocazie, comisarul european a anunțat adoptarea a peste 95% din totalul programelor operaționale pentru perioada de finanțare 2014 — 2020. "Acum, trebuie să acționăm la toate nivelurile, național și european, pentru a asigura transpunerea acestor programe în proiecte de calitate, capabile să genereze creștere economică și să creeze noi locuri de muncă", a afirmat Corina Crețu, potrivit unui comunicat remis Agerpres.

Comisarul european a mai arătat că pentru ca fondurile europene să fie mai ușor accesibile potențialilor beneficiari, procesul de simplificare a procedurilor trebuie continuat.

"Simplificarea rămâne un aspect extrem de important pentru politica de coeziune și în viitoarea perioada de programare. În acest sens, am decis înființarea unui Grup de lucru la nivel înalt care va avea rolul de a veni cu propuneri concrete începând cu anul viitor, atât în ceea ce privește programele actuale, cât și pentru cele de după 2020. Prima întâlnire a acestui grup va avea loc pe 22 octombrie", a anunțat Corina Crețu.

O altă provocare care trebuie să rămână o prioritate pentru UE este reprezentată de șomajul în rândul tinerilor. "Peste 26 milioane de cetățeni europeni nu au un loc de muncă, în special tineri. Datorită programelor noastre, și a Inițiativei de Angajare a Tinerilor, pe care am reușit să o dezvoltăm datorită determinării Parlamentului European, mulți tineri își vor găsi un loc de muncă în următorii ani", a subliniat comisarul european.

În ceea ce privește politica urbană, comisarul european Corina Crețu a subliniat că, potrivit estimărilor, cel puțin 80 de miliarde de euro din Fondul European de Dezvoltare Regională vor fi investiți direct sau indirect în zonele urbane. 15 miliarde de euro din această sumă urmează să fie administrați de autoritățile locale, în cadrul strategiilor de dezvoltare urbană durabilă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369