REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Corina Crețu: Cazinoul din Constanța se află pe locul șapte pe lista celor mai deteriorate edificii

Corina Crețu: Cazinoul din Constanța se află pe locul șapte pe lista celor mai deteriorate edificii

Replica API 20 mai 2019 | 00:05 348

Comisarul european Corina Crețu a fost prezentă alături de Victor Ponta și fostul premier, Mihai Tudose, duminică, 19 mai a.c., la Constanța unde au susținut o conferință de presă împreună cu alți membri ai partidului Pro România. Aceasta a atins subiecte sensibile, unul dintre acestea se referă la simbolul orașului de la Marea Neagră, Cazinoul spunând că, pentru Banca Națională de Investiții proiectul nu este unul major pentru că nu necesită suma pe care aceștia o aprobă (de la 50 de milioane de euro) și anume, proiectul pentru reabilitarea edificiului este estimat la suma de 10- 20 milioane de euro dar și că acesta se află pe lista celor mai deterioarate edificii ocupând locul șapte.

”Îmi face o deosebită plăcere să fiu la Constanța alături de oameni profesioniști, capabili. Am câteva proiecte de suflet cu care mă mândresc și care vor rămâne în inima mea, măcar, cu conștiința că am făcut ceva pentru această regiune. În primul rând, preluând gradul de absorție de la 58%, am încercat să vedem cum putem mări acel grad de absorție din perioada 2007-2013 și primul proiect pe care l-am aprobat în ianuarie 2015 a fost unul pe care noi îl numim retrospectiv, adică pe care se circula încă din 2012, Autostrada Soarelui, porțiunea Cernavodă- Constanța, 52 km, în valoare de peste 300 de milioane de euro. Așa cum spuneam, am preluat creditul către Banca Europeană de Investiții, era o solicitare depusă la Comisia Europeană care aștepta din anul 2012. De asemenea, în anul 2018 am semnat 60 de milioane de euro pentru această porțiune Dunăre- Marea Neagră-Midia- Năvodari- Poarta Albă, care leagă această regiune și facilitează pontențialul extraordinar privind transportul fluvial. Ultima aprobare pe care am dat-o chiar luna trecută, a fost legată de modernizarea ecluzelor de la Agigea, Ovidiu, Năvodari și Cernavodă. Cred că sunt lucruri importante. Îmi pare foarte rău că, din păcate autoritățile naționale nu au depus mai multe proiecte pe care le numim majore, în valoare de peste 50 de milioane de euro.

Am avut o discuție cu primarul Constanței dar mai ales cu reprezentanții asociației Europa Noastră și vreau să vă spun că este o asociație care militează pentru rezervarea patrimoniului cultural. Mesajul acestora a fost public, referitor la Cazinoul din Constanța, că acesta se află pe locul șapte pe lista celor mai deteriorate edificii. Din păcate nu este un proiect major, pentru că Banca Națională de Investiții arată că suma necesară este de 10- 20 de milioane de euro, noi aprobăm ce este peste 50 de milioane de euro. Sper ca acest edifiiu să fie reabilitat pentru că a trecut de la primărie la consiliu și tot așa. Ceea ce mă întristează este litoralul, dacă mergem puțin mai departe și trecem granița vedem că fondurile europene au fost folosite pentru stațiile de epurare ale Mării Negre, vedeți diferența, în Bulgaria s-au mai făcut tot pe fonduri europene acele ferme pentru fructe de mare, am fi putut face mai mult.” a declarat Corina Crețu.

L.M.

Comandat de Pro România, cod mandatar financiar 41190009

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218