rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 13 aprilie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Corina MARTIN: Actuala ADMINSTRAŢIE de la CONSTANŢA s-a ÎNDEPĂRTAT de OAMENI

După 15 ani la conducerea celor mai mari organizații din turism, precum Asociația Litoral Delta Dunării sau Federația de Promovare Turistică, CorinaMartin, una dintre cele mai înfocate voci ale industriei HORECA, a luat o decizie drastică. A decis să intre în politică și să-și asume conducerea, la nivel local, a unui partid, dar este hotărâtă să preia şi frâiele oraşului Constanța. Știe că nu va fi ușor să producă transformarea pe care toată lumea o așteaptă însă cu voință și încredere, spune ea, va reuși. Candidatul Partidului Ecologist Român la PrimăriaConstanța a vorbit, în cadrul unui interviu acordat ziarului Replica, despre programul electoral, despre prioritățile în calitate de primar, dar a comentat și despre asocierea sa cu fostul primar Radu Mazăre, menționând că acest argument nu o va afecta în cursa pentru Primăria Constanța.

În prima parte a interviului, preşedintele Organizaţiei Municipale PER Constanţa şi, totodată, candidatul PER la Primăria Constanța, Corina Martin, a vorbit despre motivele care au determinat-o să intre în politică și, în special, să intre în această bătălie electorală.

Corina Martin: Pot face mult mai mult pentru Constanța ca primar

”După 15 ani la conducerea celor mai mari organizații din turism, pe care le-am condus cu mână forte, unele dintre ele înființate chiar de mine, Asociația Litoral Delta Dunării și Federația de Promovare Turistică din România, mi-am dat seama că, împreună cu alți colegi de-ai mei din industria HORECA, deciziile se iau politic și, pentru schimbarea modului în care se face politica turismului și pentru o reformă solidă trebuie ca o parte dintre noi să intre în politică și să-și asume, fie conducerea unui oraș, fie să fie parlamentar, să poată determina mai apoi modificări legislative care să dezvolte inclusiv turismul național. În activitatea mea de 15 ani am făcut politica turismului, dar nicio zi, niciun minut, politica vreunui partid. Am considerat că trebuie să fac un pas în față, să duc mai departe misiunea mea pentru promovarea orașului Constanța. Experiența acumulată în dialogul cu autoritățile locale, mă face să cred că pot face mult mai mult pentru Constanța ca primar”, a declarat Corina Martin.

PER, singurul partid care a abordat-o

De ce PER și nu alt partid cu vechime? Pentru că este singurul partid care a abordat-o. Însă nu este singurul motiv pentru care a spus ”da”. ”Cred că am surprins pe toată lumea, inclusiv pe marile partide care nu mi-au adresat niciodată o invitație de a veni către ele. Hotărâsem la finalul anului trecut să candidez pentru Primăria Constanța independent. A venit însă pandemia și am abandonat acest gând. Cu toate acestea, Dumnezeu a lucrat altfel și, în vârf de pandemie, spre finalul lunii martie, am fost abordată de cea care ne-a fost secretar de stat la turism, Simona Alice Man. Nu auzisem de acest partid, a fost o întâlnire în care am ascultat și nu am dat nici un răspuns. Am vrut să văd ce face PER, să mă conving că se află acum într-o perioadă de reformă. Abia după ce am văzut cine conduce la nivelul Constanței, Daniel Morar, un om intrat din antreprenoriat în politică, am ales să spun da. E un partid curat, de centru care a declarat că nu va face alianțe. Asta se potrivește cu ceea ce cred eu și cu viziunea mea. Propunerile pentru CL sunt oameni ca și mine, care nu au mai făcut politică, o echipă la Constanța curată, care vine din diverse medii, oameni alături de care pot să construiesc o politică nouă”, a mai spus candidatul PER la Primăria Constanța, menționând că vrea să primească libertatea de a fi ea însăși, fără să primească ordine.

”Vreau să primesc libertatea de a fi Corina Martin. Nu mă interesează să vin, să plec capul și să ascult un ordin și nu mă confund și nu mă văd într-un partid ca PSD, PNL sau USR, partide cu care nici eu nu rezonez, partide care n-au mai făcut un pas către mine, dar nici către oamenii Constanței”, a completat ea.

Corina Martin: ”Nu-mi este teamă de asocierea cu Mazăre!”

Tot în prima partea interviului, Corina Martin a vorbit și despre apropierea de Radu Mazăre și despre implicarea ei în acțiunile acestuia de promovare a stațiunii. Candidatul PER a spus că nu se teme de eventualele atacuri ale contracandidaților însă, dacă vor exista, va avea tăria să le facă față. ”Am avut destul de des această remarcă, mi se întâmplă să primesc aceste replici. Ca președinte al unei Federației Naționale si Asociației Litoral Delta Dunării, rolul meu a fost să am dialog bun cu primarii și cu președinții CJ. Evident, am avut un dialog bun cu cei care iubesc turismul, un dialog mai puțin bun cu primarii care nu susțin turismul local. Aș vrea ca cei care spun aceste lucruri să vadă ce am făcut și la nivel național. Nu-mi este teamă de asocierea cu Mazăre. Contracandidații pot spune orice. Nu mă tem de nimic, decât de Dumnezeu. Celor care vor face atacuri la persoană, nu le voi răspunde, mă concentrez pe proiecte”, a precizat Corina Martin.

”Dacă vor folosi acest argument, oricine e liber să spună orice. Să nu uităm că Mamaia a cunoscut o dezvoltare extraordinară pe vremea acelui mandat, al acelui primar. Acel primar acorda prioritate dezvoltării stațiunii Mamaia. A făcut bine stațiunii, din păcate lucrurile nu se mai întâmplă acum cum se întâmplau atunci”, a continuat Martin.

VIDEO, prima parte:

Viziunea Corinei Martin: Constanța, oraș verde, curat, modern și prosper

În partea a doua interviului, Corina Martin a vorbit despre cum va transforma Constanța, ce schimbări va face și care vor fi prioritățile, în calitate de primar. ”Eu deja am lansat platforma Program, am făcut acest lucru după ce am avut mai multe întâlniri în cartiere Constanței cu cetățenii. Am avut întâlniri cu Consiliul Național al Elevilor, cu dascăli, cu ONG-uri de mediu, cu asociațiile de locatari. Cu toții își doresc schimbare. Viziunea mea e de a face marea schimbare în Constanța. Orașul a decăzut foarte mult cu actuala administrație. Nu suntem un oraș verde, modern, suficient de modern, nu suntem un oraș care să fi evoluat și a involuat, ne-am pierdut din identitate. Avem probleme cu lipsa parcărilor, avem probleme cu pistele de biciclete, nu sunt circuite, sportul nu e încurajat la Constanța, nu avem școli moderne”, a specificat candidatul PER la primărie.

”Viziunea mea înseamnă un oraș verde, curat, modern și prosper. Cele două proiecte ale mele sunt revoluționare, Mica Veneție si Parcul Modern, mai vine unul despre care nu vreau să vorbesc acum. E nevoie de dezvoltare, infrastructură, investiții, Nu stăm bine nici la capitolul fonduri europene. Este nevoie de schimbare din temelii, asta înseamnă dezvoltarea orașului. Nu se face asta într-un mandat, nici măcar în două. Dar cineva trebuie să-și asume această schimbare”, a completat politicianul.

Actuala administrație s-a îndepărtat de oameni

”Nu cred că oamenii au o problemă cu cele trei litere din denumirea partidului. Fie că vorbim de PNL sau PSD sau USR. Cred că oamenii au o problemă cu ce nu se mai întâmplă, că problemele lor nu sunt rezolvate, că cei care conduc orașul nu sunt aproape de oameni. Eu interacționez foarte mult cu oamenii, comunic foarte ușor cu ei. Este extrem de important ca să conduci o comunitate să rămâi aproape de oameni, să vezi problemele lor și să pui mai presus de interesele personale, interesele comunității. Din ceea ce văd eu, actuala administrație s-a îndepărtat de oameni. Este ceea ce aud în fiecare zi de la oameni”, este de părere Corina Martin.

Candidatul PER a mai vorbit în partea a doua a interviului despre reformarea Poliției Locale, despre necesitatea unui un audit al infrastructurii şcolilor care ar trebui făcut și despre acordarea unei atenții sporite educației.

Tot în partea a doua puteți urmări mesajul transmis de Corina Martin, pentru constănțenii care vor ieși la vot pe 27 septembrie.

VIDEO, partea a doua:

Mirela PASCAL

miercuri, 26 august 20203199
STEP PROJECT, servicii de prelucrări metalice de precizie
mai mult...Interviuri
8 apr 00:09InterviuriPrefectul COȘA: Trebuie să fim PRECAUȚI, astfel încât deschiderea sezonului ESTIVAL să nu se transforme într-un fiasco. Video

Prefectul județul Constanța, Silviu Coșa, a fost prezent în studioul Replica de Constanța, acolo unde au fost aduse...1300

27 mar 23:46InterviuriANCA NEDEA PAVEL: Noi, operatorii ECONOMICI, ne simțim AGRESAȚI și HĂITUIȚI! VIDEO3308
12 mar 15:55InterviuriȘEFUL ISU Dobrogea, AMARANDEI: AUTOSPECIALELE de lucru cu apă și spumă au între 20-30 de ani5902
18 mar 00:19InterviuriSabina SPĂTARIU: Pentru mai mulți ELEVI, EDUCAȚIA s-a OPRIT în luna martie. VIDEO!

Asociația Elevilor din Constanța este o organizaţie care are ca scop reprezentarea intereselor comune ale elevilor...2507

16 mar 00:20InterviuriSă-i cunoaștem pe SUBPREFECȚII județului Constanța!4393
9 apr 00:06InterviuriCristina DUMITRACHE: Nu știm la ce să ne AȘTEPTĂM de la Guvernul PNL! Video1149
2 apr 00:04InterviuriViceprimarul Cocargeanu: USR NU VREA să se construiască în ZONA COSTIERĂ! Video

Florin Cocargeanu este unul dintre viceprimarii Constanței care pune umărul la dezvoltarea orașului. Acesta...2452

24 mar 00:03InterviuriSorin Mihai: Am distribuit TABLETE tuturor elevilor, însă mulți NU au știut ce să facă cu ele2665
19 mar 00:18InterviuriCORINA MARTIN: Nu avem nici o STRATEGIE, nimeni NU se gândește să ATRAGĂ turiști! VIDEO3712
6 mar 00:02InterviuriSOCEANU, primarul din TECHIRGHIOL: Singura sursă pentru INVESTIȚII sunt fondurile europene

Iulian Soceanu este unul dintre cei mai implicați edili din județul Constanța. Și nu-l lăudăm noi, ci o spun chiar...3685

5 mar 00:03InterviuriMariana GÂJU nu ÎNȚELEGE CINE oprește CT BUS să AJUNGĂ la CUMPĂNA7003
4 mar 00:07InterviuriViceprimarul RUSU: În MAMAIA, nu vor mai fi ȘANTIERE și MUZICA tare, în sezonul estival8007
Vremea
8.9°8.8° - 8.9° marţi, 13 aprilie 2021
ConstanțaUmiditate: 86%
Vânt: 6.26 m/s
Presiune: 1016 milibari

Loto
6/4912174441127
5/4034383531165
joker642445338
Horoscop
mai mult...SPSportRT
13 apr 00:00SportTrei jucători ai echipei Leicester au fost sancţionaţi pentru nerespectarea protocolului anticovid

Managerul echipei Leicester, Brendan Rodgers, a anunţat că i-a exclus pe jucătorii Hamza Choudhury, James Maddison...337

13 apr 00:00SportCFR Cluj - Academica Clinceni şi FCSB - FC Botoşani, în prima etapă a play-off-ului Ligii I

Prima etapă a fazei play-off a Ligii I va programa, în perioada 14-17 aprilie, meciurile CFR Cluj - Academica...397

13 apr 00:00SportCanotaj: Elisabeta Lipă - Eu cred într-un rezultat de excepţie la Jocurile Olimpice

Preşedinta Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, a declarat, luni, la întoarcerea lotului României de la...327

13 apr 00:00SportSebastian Colţescu va conduce la centru meciul Astra - Dinamo, din semifinalele Cupei României

Arbitrul Sebastian Colţescu va conduce la centru meciul Astra Giurgiu - Dinamo, care va avea marţi, în manşa tur a...387

Local
13 apr 23:42LocalCOVID-19: 12 NOI DECESE, la Constanța

Până luni, 12 aprilie a.c., 25.248 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat, la nivel...975

13 apr 23:42LocalSenat: Legea asociaţiilor de proprietari, modificată. Pentru copiii mai mici de trei ani nu se plăteşte întreţinerea

Senatul a adoptat, luni, în plen, propunerea legislativă pentru modificarea Legii privind funcţionarea asociaţiilor...870

13 apr 13:46LocalPROPUNERE: Îți ALEGI perioada în care îți va fi SUSPENDAT permisul de CONDUCERE

1142

13 apr 13:34LocalVERDICT în dosarul MAȘINII vândute FĂRĂ a i se ACHITA RATELE

Decizie definitivă în dosarul în care o constănțeancă a vândut o mașină luată în leasing din Danemarca,...1735

13 apr 13:16LocalColectarea selectivă a CHIȘTOACELOR NU dă roadele așteptate

Constănțenii încă mai au probleme când vine vorba de colectarea selectivă a gunoiului menajer, însă, până să...911

13 apr 23:41LocalCoronavirus: Amenzi de peste 120.000 de lei, aplicate de polițiștii constănțeni, în ultimele 24 de ore

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii...517

13 apr 23:42LocalActivitatea de relații cu publicul și audienţe a RAEDPP Constanța rămâne suspendată

Activitatea de relații cu publicul și audienţe a Regiei Autonome „Exploatarea Domeniului Public și Privat”...530

13 apr 23:43LocalAccident rutier pe strada I.L. Caragiale. O motocicletă, implicată

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, luni, 12 aprilie a.c., în Constanța, la...870

13 apr 23:43LocalUn AGENT ECONOMIC şi-a depozitat deşeurile în SATUL de VACANŢĂ

1673

Politică
13 apr 00:00PoliticăAndrei Muraru, audiat miercuri în comisiile de specialitate pentru postul de ambasador al României în SUA

Andrei Muraru - propus ambasador al României în Statele Unite ale Americii şi George Maior - propus ambasador în...429

13 apr 00:00PoliticăMoşteanu: Propun trecerea tuturor spitalelor în subordinea Ministerului Sănătăţii

Liderul grupului USR PLUS din Camera Deputaţilor, Ionuţ Moşteanu, propune trecerea tuturor spitalelor în subordinea...392

13 apr 00:11PoliticăTurcan: Analiza pensiilor speciale va începe probabil săptămâna viitoare în grupul de lucru al coaliţiei

573

Interviuri
2 apr 00:04InterviuriViceprimarul Cocargeanu: USR NU VREA să se construiască în ZONA COSTIERĂ! Video

Florin Cocargeanu este unul dintre viceprimarii Constanței care pune umărul la dezvoltarea orașului. Acesta...2452

24 mar 00:03InterviuriSorin Mihai: Am distribuit TABLETE tuturor elevilor, însă mulți NU au știut ce să facă cu ele

Luni, 22 martie, s-a dat startul simulării examenului național de Bacalaureat pentru elevii claselor a XII-a și a...2665

19 mar 00:18InterviuriCORINA MARTIN: Nu avem nici o STRATEGIE, nimeni NU se gândește să ATRAGĂ turiști! VIDEO

3712

6 mar 00:02InterviuriSOCEANU, primarul din TECHIRGHIOL: Singura sursă pentru INVESTIȚII sunt fondurile europene

Iulian Soceanu este unul dintre cei mai implicați edili din județul Constanța. Și nu-l lăudăm noi, ci o spun chiar...3685

5 mar 00:03InterviuriMariana GÂJU nu ÎNȚELEGE CINE oprește CT BUS să AJUNGĂ la CUMPĂNA

”În spetele unei femei puternice, stă întotdeauna un bărbat puternic”, spune primarul localității Cumpăna,...7003

4 mar 00:07InterviuriViceprimarul RUSU: În MAMAIA, nu vor mai fi ȘANTIERE și MUZICA tare, în sezonul estival

8007

Monden
13 apr 00:00MondenBAFTA2021: Anthony Hopkins, cel mai bun actor în rol principal pentru interpretarea din „The Father“

Anthony Hopkins, protagonistul peliculei ''The Father'', în regia lui Florian Zeller, a câştigat premiul BAFTA pentru...299

13 apr 00:00MondenBAFTA 2021: „Promising Young Woman“, desemnat cel mai bun film britanic

Lungmetrajul ''Promising Young Woman'', în regia lui Emerald Fennell, a fost desemnat cel mai bun film britanic...323

13 apr 00:00MondenBox-office-ul nord-american: „Godzilla vs. Kong“, încasări de 13,4 milioane de dolari în al doilea weekend

269

13 apr 00:00MondenBAFTA 2021: „My Octopus Teacher“, desemnat cel mai bun documentar

Lungmetrajul ''My Octopus Teacher'', în regia lui Pippa Ehrlich şi a lui James Reeda, primit premiul BAFTA pentru cel...301

13 apr 00:08MondenBAFTA 2021: „Another Round“, în regia lui Thomas Vinterberg, desemnat cel mai bun film străin

Pelicula ''Another Round'', în regia cineastului danez Thomas Vinterberg, a primit premiul BAFTA pentru cel mai bun...293

13 apr 00:10MondenNoi detalii despre Victor Socaciu, internat cu COVID-19, la un spital privat

894

Mapamond
13 apr 00:00MapamondCoronavirus: Atena distribuie în regim de gratuitate 380.000 de autoteste COVID-19

În lupta împotriva pandemiei de COVID-19, Guvernul de la Atena a distribuit luni, în regim de gratuitate, 380.000 de...279

13 apr 00:00MapamondCoronavirus: Bulgaria va primi încă 2,7 milioane de doze de vaccin Pfizer până la jumătatea lui iunie

Bulgaria va primi, în urma renegocierii, 2,7 milioane de doze de vaccin Pfizer împotriva COVID-19 în aprilie şi mai...284

13 apr 00:00MapamondCoronavirus: Australia şi-a abandonat obiectivul de a-şi vaccina aproape toată populaţia până la sfârşitul 2021

342

13 apr 00:00MapamondCoronavirus: India a depăşit Brazilia, devenind a doua ţară cu cele mai multe cazuri de COVID-19

India a depăşit luni Brazilia la numărul de cazuri de COVID-19, situându-se pe locul al doilea în lume după...314

13 apr 00:00MapamondAutorităţile germane vor obliga firmele să le ofere angajaţilor teste COVID-19

Companiile germane vor fi obligate să ofere angajaţilor teste COVID-19, cel puţin odată pe săptămână, potrivit...301

13 apr 00:16MapamondRusia: Incendiu de proporţii într-o fabrică istorică din Sankt Petersburg

481

Sănătate
13 apr 00:00Sănătate5 lucruri uimitoare despre ficat

Avem tendința să credem, în mod complet eronat, că ficatul se poate îmbolnăvi numai în urmă consumului excesiv...376

13 apr 00:00SănătateHepatita C acută versus hepatita C cronică

Infecția cu virusul hepatic C determina apariția hepatitei C acute, care apoi se poate transformă în hepatita C...269

13 apr 00:00SănătateCum se modifică viața sexuală la 20, 30, 40 sau 50 ani

507

13 apr 00:00SănătateRata deceselor cauzate de COVID-19, mai mare în țările afectate de obezitate

Riscul de deces din cauza bolii COVID-19 este de aproximativ 10 ori mai mare în țările în care majoritatea...278

13 apr 00:00SănătateDieta cu ouă: beneficii și riscuri

Dieta cu ouă, cunoscută și sub numele de postul cu ouă (egg fast), este o variantă a dietei keto, care se...337

13 apr 00:00SănătateTristețe fără motiv? Cauze posibile și remedii

Tristețea este o stare temporară care are adesea o cauză clară, însă un tip de tristețe persistentă, care se...320

13 apr 00:00SănătateDeteriorarea danturii: obiceiuri nocive și efectele lor

Cu toții cunoaștem noțiunile de bază când vine vorba de menținerea dinților sănătoși: periaj de două ori pe...305

13 apr 00:00SănătateStudiu: Sănătatea orală precară crește riscul de cancer la ficat

Afecțiunile cavității bucale, în special parodontoza, au un impact negativ asupra sănătății generale. Un studiu...283

13 apr 00:00SănătateDermatita de contact: Cauze - Simptome - Tratament

306

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT