rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 1 august
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

CORINA MARTIN: Nu avem nici o STRATEGIE, nimeni NU se gândește să ATRAGĂ turiști! VIDEO

Corina Martin a ocupat mai multe funcții importante de-a lungul vremii, între care și președinte ANAT și Asociația Litoral, președinte al Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică din România (FAPT), acum fiind membru de onoare al FAPT și președinte de onoare al Asociației Patronale RESTO. Aceasta a fost prezentă în studioul Replica, unde a acordat un interviu, fiind abordate teme de interes pentru cetățeni, fiind atins și subiectul industriei HoReCA.

Constanța se află în scenariul roșu și incidența este în creștere, motiv pentru care au fost aplicate noi măsuri de către autorități, între care și închiderea localurilor la interior.

”În momentul în care am constituit prima asociație patronală care reunește exact alimentația publică din Constanța și județul Constanța, am făcut acest demers tocmai ca vocea noastră să înceapă să fie auzită și să înceapă să conteze. Sunt deja constituite mai mult asociații similare în țară alături de care noi formăm o uniune. Sectorul HoReCa este cel mai afectat în această pandemie. A trecut deja un an și nu am văzut măsuri de suport pentru industria noastră atât de lovită și restricționată. Neavând aceste măsuri de suport, dar venind cu măsuri care au pus presiuni și mai mari pe această industrie, acțiuni repetate de control din partea tuturor instituțiilor posibile, popriri și executări de la ANAF care au pornit de câteva săptămâni, autorizațiile emise de Primăria Constanța sunt calculate, din nou, la o valoare cât pentru un an de activitate, de fapt, unitățile HoReCa nu pot funcționa sau funcționează limitat, în niciun caz un an de activitate, sectoarele de plajă nu sunt gata, cel puțin până la 14 mai nu vor fi gata pentru a fi predate, în schimb taxele pentru contractele de închiriere a plajelor au fost deja încasate 30% conform contractului. Noi am constituit această Asociație Patronală și pentru prima dată există un patronat al alimentației publice în Constanța și județul Constanța, până acum a nu a mai existat un asemenea tip de asociație pentru alimentație publică. Suntem extrem de nemulțumiți de aceste măsuri impuse de pandemie prin hotărârile CNSU, transpuse de comitetele județele pentru situațiile de urgență”, a spus Corina Martin.

Discuții cu reprezentanții Primăriei și ai Prefecturii

”Este motivul pentru care am avut și o discuție cu primarul municipiului și ieri, la solicitarea noastră, am trecut la nivelul superior, am avut o întâlnire cu prefectul Constanței. Am solicitat ca la întâlnire să participe și membri din CJSU, cei care iau deciziile acelea la două săptămâni și actualizează restricțiile de pe urma cărora suferim cu toții. La întâlnirea cu delegația RESTO au fost prezenți ANAF, ITM, ISU, Jandarmeria, IPJ Constanța, DSP, DSV, DVSVA, ANPC, ABADL, toate instituțiile care, în mod repetat, derulează intensiv acțiuni de control menite să pună o presiune financiară și mai mare decât o avem deja pe umerii proprietarilor HoReCa. Noi am dorit să ne prezentăm pentru că în ultimii 30 de ani nu a existat o asemenea Asociație Patronală, am venit să facem cunoștință, să explicăm că deja înființarea Asociației Patronale este legală. Ne-am prezentat ca un partener ferm de discuții pentru că avem de gând să facem revendicări pe care deja le-am prezentat, am prezentat problemele noastre în fața instituțiilor pe care am dorit să le avem prezente. Am obținut ceea ce noi considerăm cel mai important pas, am cerut să plecăm de la această întâlnire cu o decizie clară, constituirea de grupuri mixte de lucru în care reprezentanții RESTO să poată lucra cu aceste instituții. Este un prim pas pe care am reușit să-l facem după 30 de ani”, a explicat Corina Martin.

În supermarketuri nu au existat circuite speciale de intrare și de ieșire

”Am întrebat de ce în supermarketuri, în nici o zi de la declanșarea pandemiei, nu au existat circuite speciale de intrare și de ieșire care să ne impună doi metri între oameni, de ce aceste supermarketuri au putut funcționa și în restaurante unde stabilim clar doi metri distanță între mese, așa cum prevăd normele, respectăm aceste norme, personalul poartă mască de protecție, putem introduce chiar și paravane, este o propunere pe care am adus-o chiar noi, paravane care departajează mesele. Am făcut propuneri legate de posibilitatea ca la evenimente să se poată face admiterea poate cu teste rapide derulate la intrare, la evenimente de tip Neversea cu teste negative. Încercăm să venim cu propuneri care să fie ascultate. Am mai ridicat o temă DSP-ului și domnului prefect, am întrebat dacă la acest moment există o strategie pentru pregătirea sezonului estival pentru că eu aud declarații cum că sezonul este departe, dar din punct de vedere turistic el este foarte aproape. Este mai aproape decât cred dânșii sau știu, vacanțele pentru litoral sunt puse în vânzare de mult timp, pachetele de Paște și 1 Mai sunt deja puse în vânzare și se vând, iar noi nu știm ce vom face pe litoral, nici măcar nu am început să ne gândim, asta ne sperie și mai tare. Țările concurente nouă, Grecia, Turcia și Bulgaria, au început să anunțe strategiile, cum își vor deschide sezonul, la ce dată, în ce condiții primesc turiștii, și-au făcut cunoscute public către lumea întreagă”, a adăugat Corina Martin.

Constanța trebuie să fie considerată destinație turistică de interes național

”Constanța trebuie să fie considerată destinație turistică de interes național. Nu avem nicio strategie locală și nimeni nu se gândește să atragă turiști, ce fel de evenimente organizăm. Am obținut girul prefectului pentru formarea acelor grupe mixte de lucru. Și la Primăria Constanța am solicitat un grup de lucru cu Poliția Locală, am solicitat un grup de lucru pentru autorizarea agenților economici și pentru urbanism. Județul Constanța ajunge să fie cel mai controlat județ din România pentru că fiecare își urmărește interesele. Așteptăm în continuare răspunsul la adresa noastră pe care am transmis-o imediat a doua zi după întâlnire. Am făcut acolo un bilanț al celor discutate cu o zi înainte, spuneam că am cerut acele grupe mixte de lucru, am cerut chiar ca patronatul nostru să fie membru în comisia care va autoriza evenimentele din orașul nostru și din stațiunea Mamaia. Noi ne dorim să avem un cuvânt de zis în această comisie, de asemenea, am cerut să fim parte din Comandamentul creat de Primăria Constanța, Comandamentul Litoral, ni se pare normal și firesc ca autoritățile locale să lucreze împreună cu patronatele sau reprezentații operatorilor privați”, potrivit Corinei Martin.

Ce ați face dacă ați fi în locul guvernanților?

”Nu poți să fii funcționar public în slujba cetățeanului, unui oraș, unui județ, unei țări, fără dialog public. Este incredibil cum s-a ajuns și chiar mă gândeam, prin faptul că partidele aflate la guvernare sau care au majoritatea, au făcut întotdeauna numiri politice, întotdeauna funcționarii publici au ajuns să deservească partidul care i-a numit acolo, mai puțin în mod direct pe cetățean. Există o falie foarte mare între economia privată reală, cei care producem pentru taxele și impozitele din care trebuie să întreținem un oraș, educația, spitalele, spațiile verzi, noi cei care contribuim și care ar trebui să avem un cuvânt greu de spus și de partea cealaltă, la mare distanță, funcționarii publici care în loc să aibă un dialog permanent cu această zonă privată, pe care ei trebuie să o deservească, au o cu totul altă prioritate. Prioritatea lor este să răspundă comenzii politice. Cred că aceasta este cea mai mare problemă pe care o are România. Este motivul pentru care de foarte mulți ani nu progresăm. Primul lucru pe care l-aș face este acest dialog. Nu poți să conduci un oraș, un județ, o țară, fără acest dialog permanent. Nu te conduci pe tine sau pe familia ta, conduci un oraș întreg. Fără dialogul cu organizațiile constituite legal, dialogul cu patronatele, nu doar de fațadă, nu doar pentru a marca întâlnirea, ci cu rezultate care să fie prezentate regulat. Lucrurile trebuie să se schimbe total.

Am înțeles că nu ne dorim turiști în Constanța și în România

”Ieri am întrebat care sunt motivele sau cum se justifică această decizie de a închide neapărat restaurantele. Pe ce discutăm, avem o analiză, avem un scenariu argumentat științific argumentat? Am întrebat-o și pe doamna director de la DSP, a fost de acord cu noi, din moment ce sezonul de litoral de anul trecut nu a înregistrat niciun focar de infecție, ba chiar cifrele au crescut în Constanța în toamnă, nu în vară, când am fost vizitați de peste 200.000 de turiști, niciun focar de infecție, niciun caz care să fi pornit de la un hotel, restaurant, club sau terasă, chiar DSP-ul a spus că pentru prima oară în istoria județului Constanța, după foarte mulți ani, nici măcar un caz de toxiinfecție alimentară nu a fost raportat. Atât de bine s-au străduit colegii noștri și au și reușit să introducă norme, să cheltuiască bani din buzunarul propriu. Care sunt motivele pentru care nu ne apucăm de o strategie pentru litoral? Eu am înțeles că nu ne dorim turiști în Constanța și în România”, susține Corina Martin.

Explicația mai nouă este că în restaurante oamenii stau la masă fără mască

”Explicația mai nouă este că în restaurante oamenii stau la masă fără mască. Dacă introducem paravane, dacă avem distanță de doi metri între mese, dacă la acea masă stau 6 persoane membre ale unei familii și se iau toate măsurile de protecție, unde este problema? De ce în fiecare an trebuie să explicăm fiecărui ministru în parte că turismul în țara aceasta ar trebui să conteze, el este primul neglijat. Turismul este cenușăreasa economiei naționale”, a adăugat președintele de onoare al RESTO.

Mai multe detalii despre cele discutate în cadrul interviului, despre 1 Mai și ce se va întâmpla în acea minivacanță, despre sezonul estival, despre filmul Tomiris, dar și despre mesajul transmis constănțenilor, puteți urmări în materialul de mai jos:

Video:

Liliana IONIȚĂ

vineri, 19 martie 20215376
STEP PROJECT, servicii de prelucrări metalice de precizie
mai mult...Interviuri
31 iul 00:22InterviuriStelian GIMA: Ministerul Transporturilor NU consideră IMPORTANTĂ Varianta Techirghiol! Video

Stelian Gima, vicepreședintele Consiliului Județean Constanța din partea PNL a fost prezent în studioul Replica,...1658

14 iul 23:47InterviuriCÎRJALIU: Prin absurd, ÎNLĂTURAREA mea ABUZIVĂ va reprezenta un DEZASTRU pentru Agigea6185
1 iul 00:06InterviuriGeorge MĂNDILĂ: Se va înființa o ORGANIZAȚIE care se va ocupa de promovarea stațiunii Mamaia2441
10 iul 23:45InterviuriConsilierul PNL Mihaela ANDREI: Proiectul „Constanța coffee break“ va aduce un suflu nou orașului

Mihaela Andrei, consilierul local municipal din partea Partidului Național Liberal, a fost prezentă în studioul...1527

3 iul 00:02InterviuriMedicul Constantin Dina: Varianta DELTA a VIRUSULUI este foarte AGRESIVĂ, INFECTEAZĂ DUBLU! Video2887
15 iul 00:07InterviuriLUPTĂTORUL Alex FILIP se RETRAGE din SPORT și intră în SHOWBIZ. VIDEO2418
16 iul 00:36InterviuriPSIHOLOG: Bullyingul în școli este urmarea FRUSTRĂRILOR din SUFLETUL unui COPIL! Video

Psihologul Gabriela Bâzâitu, care este și psihoterapeut, a fost prezent în studioul Replica de Constanța, unde a...1199

24 iul 00:31InterviuriȘEFA DSP, Cristina SCHIPOR, ne spune de ce VIRUSUL Delta este mult mai VIOLENT! Video2058
19 iul 00:32InterviuriViorel CATARAMĂ: În MAMAIA se mănâncă mai BINE ca la CANNES sau MONACO! Video11458
26 iun 23:09InterviuriCRISTINA RIZEA, USR: Constanța NU a avut proiecte MATURE pe Sănătate, care să intre în PNNR! Video

Deputatul USR, Cristina Rizea, a fost prezent în studioul Replica, unde, în cadrul unui interviu, a vorbit despre...1450

25 iun 23:17InterviuriSeptimiu BOURCEANU, despre PSD Constanța: NU pot să-i contrazic că au fost INCOMPETENȚI! Video2214
25 iun 23:14InterviuriPetre ENCIU, USR: Dacă problemele din Coaliție nu se rezolvă, IEȘIM de la guvernarea LOCALĂ!2710
Vremea
22.4°22.4° - 27.3° duminică, 1 august 2021
ConstanțaUmiditate: 65%
Vânt: 4.46 m/s
Presiune: 1011 milibari

Loto
6/4923482026638
5/404212093311
joker2113434310
Horoscop
mai mult...SPSportRT
1 aug 00:00SportCFR Cluj vs Chindia Târgoviște 1-0 / Denis Alibec, decisiv pentru campioană

CFR Cluj a obținut a treia victorie din noul sezon de Liga 1, sâmbătă seară, pe teren propriu, scor 1-0, în fața...49

1 aug 00:00SportFC Voluntari, prima victorie a sezonului (2-1 vs U Craiova 1948)

FC Voluntari a obținut prima victorie din noul sezon de Liga 1, sâmbătă, pe teren propriu, scor 2-1, în fața...101

1 aug 01:19SportRomânia a coborât pe locul 23 în clasamentul pe medalii / China se menține pe prima poziție

România a coborât de pe locul 21 pe 23 în clasamentul pe medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo, la finalul zilei...132

1 aug 00:00SportIanis Hagi, gol spectaculos în prima etapă - A deschis scorul pentru Rangers, dar a părăsit terenul după un fault dur al unui adversar

Ianis Hagi a debutat perfect în noul sezon din Scoția: internaționalul român a înscris un gol spectaculos pentru...160

Local
31 iul 23:51LocalUn CONTAINER s-a DESPRINS și a AVARIAT o MAȘINĂ, între Castelu și Murfatlar!

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că traficul rutier este întrerupt,...1558

31 iul 23:52LocalPERCHEZIȚII DIICOT: Un individ prins în MAMAIA!

La data de 29.07.2021, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din...1395

31 iul 23:52LocalLinia estivală City Tour, DEVIATĂ. VEZI pe ce RUTĂ!

599

31 iul 23:52LocalȘEDINȚĂ de Consiliu Local, la Medgidia. Vezi ce proiecte s-au aprobat!

Joi, 29 iulie 2021, s-a desfășurat ședința ordinară a lunii iulie în cadrul Consiliului Local Municipal Medgidia....587

31 iul 23:53LocalRAEDPP scoate la LICITAȚIE trei AUTOTURISME

Regia Autonomă ,,Exploatarea Domeniului Public şi Privat” Constanţa organizează licitație publică cu plic...1111

31 iul 23:53LocalO MAȘINĂ s-a RĂSTURNAT și a ajuns în ȘANȚ, la HÂRȘOVA! ȘOFERUL era MORT de BEAT

704

Politică
31 iul 00:13PoliticăCioloș: Nu renunţăm la alegerea primarilor în două tururi

Copreşedintele USR PLUS, europarlamentarul Dacian Cioloş a declarat, vineri, la Teleorman, că formaţiunea sa...284

31 iul 00:15PoliticăRăsăuțeanu îl atacă pe Caragheorghe: „De ce jucați teatru?”

Ședința de Consiliu Local Municipal nu se putea desfășura nici de această dată în liniște și prietenește....563

31 iul 00:16PoliticăBăsescu tună și fulgeră: Drulă trebuie să demisioneze!

714

31 iul 00:16PoliticăBarna execută ordinul lui Cîțu: Va fi primit în audiență de Patriarhul României

Dan Barna i-a cerut lui Florin Cîțu să implice mai mult Biserica Ortodoxă Română în campania de vaccinare...460

31 iul 00:18PoliticăMinistrul Muncii anunță noi ajutoare: banii merg către românii lăsați fără avuții de inundații

Ministrul Muncii Raluca Turcan a anunţat că 82 de familii şi persoane singure din şapte judeţe vor primi ajutoare...311

31 iul 00:19PoliticăBarna: Problema este viteza reformelor. Intenţie de schimbare există la toate partidele din coaliţie

342

Interviuri
16 iul 00:36InterviuriPSIHOLOG: Bullyingul în școli este urmarea FRUSTRĂRILOR din SUFLETUL unui COPIL! Video

Psihologul Gabriela Bâzâitu, care este și psihoterapeut, a fost prezent în studioul Replica de Constanța, unde a...1199

24 iul 00:31InterviuriȘEFA DSP, Cristina SCHIPOR, ne spune de ce VIRUSUL Delta este mult mai VIOLENT! Video

Cristina Schipor, directorul DSP Constanța, a făcut față cu brio pandemiei de coronavirus, chiar dacă, la fel ca...2058

19 iul 00:32InterviuriViorel CATARAMĂ: În MAMAIA se mănâncă mai BINE ca la CANNES sau MONACO! Video

11458

26 iun 23:09InterviuriCRISTINA RIZEA, USR: Constanța NU a avut proiecte MATURE pe Sănătate, care să intre în PNNR! Video

Deputatul USR, Cristina Rizea, a fost prezent în studioul Replica, unde, în cadrul unui interviu, a vorbit despre...1450

25 iun 23:17InterviuriSeptimiu BOURCEANU, despre PSD Constanța: NU pot să-i contrazic că au fost INCOMPETENȚI! Video

Preşedintele Organizaţiei municipale a PNL Constanţa, senatorul Septimiu Bourceanu, a venit în studioul Replica,...2214

25 iun 23:14InterviuriPetre ENCIU, USR: Dacă problemele din Coaliție nu se rezolvă, IEȘIM de la guvernarea LOCALĂ!

2710

Monden
31 iul 00:00MondenEmisiunea de talente The X Factor a lui Simon Cowell, anulată după 17 ani

Emisiunea de talente „The X Factor” a lui Simon Cowell a fost anulată de ITV după 17 ani, informează The Sun,...302

31 iul 00:00MondenRegé-Jean Page va fi Sfântul, într-o nouă adaptare Paramount a romanelor scrise de Leslie Charteris

Actorul Regé-Jean Page, care a devenit cunoscut graţie rolului din serialul „Bridgerton”, va interpreta rolul...212

31 iul 00:00MondenGérard Depardieu va filma un lungmetraj în Rusia

Actorul francez Gérard Depardieu, cetăţean rus din 2013, va filma în Rusia un lungmetraj despre un regiment francez...212

31 iul 00:00MondenActorul Bob Odenkirk se află "în stare stabilă", după ce a leşinat în timpul filmărilor pentru un serial TV

Actorul american Bob Odenkirk se afla în stare stabilă miercuri într-un spital în care a fost internat de urgenţă...213

31 iul 00:00MondenSerialul de animaţie pentru copii „Arthur“ se va încheia după 25 de ani de difuzare

Serialul ''Arthur'', cel mai longeviv serial de animaţie pentru copii din Statele Unite, se va încheia după 25 de ani...174

31 iul 00:00MondenCântăreţul Johnny Ventura, vedetă a stilului merengue, a decedat la 81 de ani

200

Mapamond
31 iul 00:00MapamondUn oraş polonez pierde fonduri europene şi norvegiene pentru că s-a declarat „zonă liberă de LGBT“

Oraşul Swidnik, din estul Poloniei, nu va mai putea obţine fonduri europene şi norvegiene în valoare totală de 8,8...227

31 iul 00:00MapamondGermania: Bilanţul exploziei din uzina de tratare a deşeurilor din Leverkusen a crescut la cinci morţi

Trei cadavre au fost descoperite în ruinele incineratorului de deşeuri care a fost distrus în această săptămână...186

31 iul 00:00MapamondCoronavirus: ECDC avertizează împotriva călătoriilor în insulele elene din sudul Mării Egee

185

31 iul 00:00MapamondAustria a descoperit peste 200 de cazuri de COVID-19 în rândul participanţilor la un festival în Croaţia

Austria a identificat cel puţin 215 cazuri de COVID-19 în rândul unor tineri care au călătorit în Croaţia pentru...190

31 iul 00:00MapamondCoronavirus: Autorităţile din Atena oferă servicii de vaccinare la domiciliul persoanelor care nu se pot deplasa

Autorităţile sanitare din Atena lansează o unitate mobilă de vaccinare în scopul inoculării la domiciliu...177

31 iul 00:00MapamondCoronavirus: Portugalia ridică interdicţia privind circulaţia pe timpul nopţii

186

Sănătate
31 iul 00:00SănătateTerapia comportamentală online, eficientă pentru copii și adolescenți cu tulburare obsesiv-compulsivă

Potrivit unui studiu al Institutului Karolinska din Suedia, terapia cognitv-comportamentală online poate fi la fel de...174

31 iul 21:17SănătateExfolierea buzelor: ce ingrediente naturale poți folosi?

Află în cele ce urmează de ce e bine să-ți exfoliezi regulat buzele, cum procedezi și ce ingrediente naturale...183

31 iul 21:15SănătateCum îți afectează perna tenul și părul și ce poți face în acest sens

215

30 iul 10:05SănătateMINISTRUL SĂNĂTĂȚII: Ne așteptăm la un număr MARE de INFECȚII cu tulpina DELTA!

Tulpina Delta începe să devină dominantă, iar România s-ar putea aștepta un o creștere importantă a numărului...803

31 iul 00:00SănătateNutrienți esentiali pentru dezvoltarea copilului

Pentru a crește și a se dezvolta sănătos, un copil are nevoie de proteine, carbohidrați și grăsimi, dar și de...182

31 iul 00:00SănătateActivități de vacanță care îi mențin pe copii curioși și le îmbunătățesc atenția

Vacanța de vara poate fi un adevărat paradis pentru copii când vine vorba de învățare și educație, dacă știi...179

31 iul 21:12SănătateGazpacho și tarator: rețete de supe reci de vară

În zilele caniculare, când vrei să scapi de căldura de la aragaz, apelează cu încredere la supele reci de vară,...210

31 iul 00:00SănătateMuzica în căști pentru alergare te ajută să fii mai motivat

Cercetările arată că persoanele care preferă să aibă muzică în căști pentru momentele de alergare se simt mai...186

31 iul 00:00SănătateCe beneficii au îmbrățișările pentru sănătate?

204

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT