rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 18 aprilie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

CORINA MARTIN: Nu avem nici o STRATEGIE, nimeni NU se gândește să ATRAGĂ turiști! VIDEO

Corina Martin a ocupat mai multe funcții importante de-a lungul vremii, între care și președinte ANAT și Asociația Litoral, președinte al Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică din România (FAPT), acum fiind membru de onoare al FAPT și președinte de onoare al Asociației Patronale RESTO. Aceasta a fost prezentă în studioul Replica, unde a acordat un interviu, fiind abordate teme de interes pentru cetățeni, fiind atins și subiectul industriei HoReCA.

Constanța se află în scenariul roșu și incidența este în creștere, motiv pentru care au fost aplicate noi măsuri de către autorități, între care și închiderea localurilor la interior.

”În momentul în care am constituit prima asociație patronală care reunește exact alimentația publică din Constanța și județul Constanța, am făcut acest demers tocmai ca vocea noastră să înceapă să fie auzită și să înceapă să conteze. Sunt deja constituite mai mult asociații similare în țară alături de care noi formăm o uniune. Sectorul HoReCa este cel mai afectat în această pandemie. A trecut deja un an și nu am văzut măsuri de suport pentru industria noastră atât de lovită și restricționată. Neavând aceste măsuri de suport, dar venind cu măsuri care au pus presiuni și mai mari pe această industrie, acțiuni repetate de control din partea tuturor instituțiilor posibile, popriri și executări de la ANAF care au pornit de câteva săptămâni, autorizațiile emise de Primăria Constanța sunt calculate, din nou, la o valoare cât pentru un an de activitate, de fapt, unitățile HoReCa nu pot funcționa sau funcționează limitat, în niciun caz un an de activitate, sectoarele de plajă nu sunt gata, cel puțin până la 14 mai nu vor fi gata pentru a fi predate, în schimb taxele pentru contractele de închiriere a plajelor au fost deja încasate 30% conform contractului. Noi am constituit această Asociație Patronală și pentru prima dată există un patronat al alimentației publice în Constanța și județul Constanța, până acum a nu a mai existat un asemenea tip de asociație pentru alimentație publică. Suntem extrem de nemulțumiți de aceste măsuri impuse de pandemie prin hotărârile CNSU, transpuse de comitetele județele pentru situațiile de urgență”, a spus Corina Martin.

Discuții cu reprezentanții Primăriei și ai Prefecturii

”Este motivul pentru care am avut și o discuție cu primarul municipiului și ieri, la solicitarea noastră, am trecut la nivelul superior, am avut o întâlnire cu prefectul Constanței. Am solicitat ca la întâlnire să participe și membri din CJSU, cei care iau deciziile acelea la două săptămâni și actualizează restricțiile de pe urma cărora suferim cu toții. La întâlnirea cu delegația RESTO au fost prezenți ANAF, ITM, ISU, Jandarmeria, IPJ Constanța, DSP, DSV, DVSVA, ANPC, ABADL, toate instituțiile care, în mod repetat, derulează intensiv acțiuni de control menite să pună o presiune financiară și mai mare decât o avem deja pe umerii proprietarilor HoReCa. Noi am dorit să ne prezentăm pentru că în ultimii 30 de ani nu a existat o asemenea Asociație Patronală, am venit să facem cunoștință, să explicăm că deja înființarea Asociației Patronale este legală. Ne-am prezentat ca un partener ferm de discuții pentru că avem de gând să facem revendicări pe care deja le-am prezentat, am prezentat problemele noastre în fața instituțiilor pe care am dorit să le avem prezente. Am obținut ceea ce noi considerăm cel mai important pas, am cerut să plecăm de la această întâlnire cu o decizie clară, constituirea de grupuri mixte de lucru în care reprezentanții RESTO să poată lucra cu aceste instituții. Este un prim pas pe care am reușit să-l facem după 30 de ani”, a explicat Corina Martin.

În supermarketuri nu au existat circuite speciale de intrare și de ieșire

”Am întrebat de ce în supermarketuri, în nici o zi de la declanșarea pandemiei, nu au existat circuite speciale de intrare și de ieșire care să ne impună doi metri între oameni, de ce aceste supermarketuri au putut funcționa și în restaurante unde stabilim clar doi metri distanță între mese, așa cum prevăd normele, respectăm aceste norme, personalul poartă mască de protecție, putem introduce chiar și paravane, este o propunere pe care am adus-o chiar noi, paravane care departajează mesele. Am făcut propuneri legate de posibilitatea ca la evenimente să se poată face admiterea poate cu teste rapide derulate la intrare, la evenimente de tip Neversea cu teste negative. Încercăm să venim cu propuneri care să fie ascultate. Am mai ridicat o temă DSP-ului și domnului prefect, am întrebat dacă la acest moment există o strategie pentru pregătirea sezonului estival pentru că eu aud declarații cum că sezonul este departe, dar din punct de vedere turistic el este foarte aproape. Este mai aproape decât cred dânșii sau știu, vacanțele pentru litoral sunt puse în vânzare de mult timp, pachetele de Paște și 1 Mai sunt deja puse în vânzare și se vând, iar noi nu știm ce vom face pe litoral, nici măcar nu am început să ne gândim, asta ne sperie și mai tare. Țările concurente nouă, Grecia, Turcia și Bulgaria, au început să anunțe strategiile, cum își vor deschide sezonul, la ce dată, în ce condiții primesc turiștii, și-au făcut cunoscute public către lumea întreagă”, a adăugat Corina Martin.

Constanța trebuie să fie considerată destinație turistică de interes național

”Constanța trebuie să fie considerată destinație turistică de interes național. Nu avem nicio strategie locală și nimeni nu se gândește să atragă turiști, ce fel de evenimente organizăm. Am obținut girul prefectului pentru formarea acelor grupe mixte de lucru. Și la Primăria Constanța am solicitat un grup de lucru cu Poliția Locală, am solicitat un grup de lucru pentru autorizarea agenților economici și pentru urbanism. Județul Constanța ajunge să fie cel mai controlat județ din România pentru că fiecare își urmărește interesele. Așteptăm în continuare răspunsul la adresa noastră pe care am transmis-o imediat a doua zi după întâlnire. Am făcut acolo un bilanț al celor discutate cu o zi înainte, spuneam că am cerut acele grupe mixte de lucru, am cerut chiar ca patronatul nostru să fie membru în comisia care va autoriza evenimentele din orașul nostru și din stațiunea Mamaia. Noi ne dorim să avem un cuvânt de zis în această comisie, de asemenea, am cerut să fim parte din Comandamentul creat de Primăria Constanța, Comandamentul Litoral, ni se pare normal și firesc ca autoritățile locale să lucreze împreună cu patronatele sau reprezentații operatorilor privați”, potrivit Corinei Martin.

Ce ați face dacă ați fi în locul guvernanților?

”Nu poți să fii funcționar public în slujba cetățeanului, unui oraș, unui județ, unei țări, fără dialog public. Este incredibil cum s-a ajuns și chiar mă gândeam, prin faptul că partidele aflate la guvernare sau care au majoritatea, au făcut întotdeauna numiri politice, întotdeauna funcționarii publici au ajuns să deservească partidul care i-a numit acolo, mai puțin în mod direct pe cetățean. Există o falie foarte mare între economia privată reală, cei care producem pentru taxele și impozitele din care trebuie să întreținem un oraș, educația, spitalele, spațiile verzi, noi cei care contribuim și care ar trebui să avem un cuvânt greu de spus și de partea cealaltă, la mare distanță, funcționarii publici care în loc să aibă un dialog permanent cu această zonă privată, pe care ei trebuie să o deservească, au o cu totul altă prioritate. Prioritatea lor este să răspundă comenzii politice. Cred că aceasta este cea mai mare problemă pe care o are România. Este motivul pentru care de foarte mulți ani nu progresăm. Primul lucru pe care l-aș face este acest dialog. Nu poți să conduci un oraș, un județ, o țară, fără acest dialog permanent. Nu te conduci pe tine sau pe familia ta, conduci un oraș întreg. Fără dialogul cu organizațiile constituite legal, dialogul cu patronatele, nu doar de fațadă, nu doar pentru a marca întâlnirea, ci cu rezultate care să fie prezentate regulat. Lucrurile trebuie să se schimbe total.

Am înțeles că nu ne dorim turiști în Constanța și în România

”Ieri am întrebat care sunt motivele sau cum se justifică această decizie de a închide neapărat restaurantele. Pe ce discutăm, avem o analiză, avem un scenariu argumentat științific argumentat? Am întrebat-o și pe doamna director de la DSP, a fost de acord cu noi, din moment ce sezonul de litoral de anul trecut nu a înregistrat niciun focar de infecție, ba chiar cifrele au crescut în Constanța în toamnă, nu în vară, când am fost vizitați de peste 200.000 de turiști, niciun focar de infecție, niciun caz care să fi pornit de la un hotel, restaurant, club sau terasă, chiar DSP-ul a spus că pentru prima oară în istoria județului Constanța, după foarte mulți ani, nici măcar un caz de toxiinfecție alimentară nu a fost raportat. Atât de bine s-au străduit colegii noștri și au și reușit să introducă norme, să cheltuiască bani din buzunarul propriu. Care sunt motivele pentru care nu ne apucăm de o strategie pentru litoral? Eu am înțeles că nu ne dorim turiști în Constanța și în România”, susține Corina Martin.

Explicația mai nouă este că în restaurante oamenii stau la masă fără mască

”Explicația mai nouă este că în restaurante oamenii stau la masă fără mască. Dacă introducem paravane, dacă avem distanță de doi metri între mese, dacă la acea masă stau 6 persoane membre ale unei familii și se iau toate măsurile de protecție, unde este problema? De ce în fiecare an trebuie să explicăm fiecărui ministru în parte că turismul în țara aceasta ar trebui să conteze, el este primul neglijat. Turismul este cenușăreasa economiei naționale”, a adăugat președintele de onoare al RESTO.

Mai multe detalii despre cele discutate în cadrul interviului, despre 1 Mai și ce se va întâmpla în acea minivacanță, despre sezonul estival, despre filmul Tomiris, dar și despre mesajul transmis constănțenilor, puteți urmări în materialul de mai jos:

Video:

Liliana IONIȚĂ

vineri, 19 martie 20213909
STEP PROJECT, servicii de prelucrări metalice de precizie
mai mult...Interviuri
8 apr 00:09InterviuriPrefectul COȘA: Trebuie să fim PRECAUȚI, astfel încât deschiderea sezonului ESTIVAL să nu se transforme într-un fiasco. Video

Prefectul județul Constanța, Silviu Coșa, a fost prezent în studioul Replica de Constanța, acolo unde au fost aduse...1547

27 mar 23:46InterviuriANCA NEDEA PAVEL: Noi, operatorii ECONOMICI, ne simțim AGRESAȚI și HĂITUIȚI! VIDEO3609
12 mar 15:55InterviuriȘEFUL ISU Dobrogea, AMARANDEI: AUTOSPECIALELE de lucru cu apă și spumă au între 20-30 de ani6126
18 mar 00:19InterviuriSabina SPĂTARIU: Pentru mai mulți ELEVI, EDUCAȚIA s-a OPRIT în luna martie. VIDEO!

Asociația Elevilor din Constanța este o organizaţie care are ca scop reprezentarea intereselor comune ale elevilor...2732

16 mar 00:20InterviuriSă-i cunoaștem pe SUBPREFECȚII județului Constanța!4741
9 apr 00:06InterviuriCristina DUMITRACHE: Nu știm la ce să ne AȘTEPTĂM de la Guvernul PNL! Video1403
2 apr 00:04InterviuriViceprimarul Cocargeanu: USR NU VREA să se construiască în ZONA COSTIERĂ! Video

Florin Cocargeanu este unul dintre viceprimarii Constanței care pune umărul la dezvoltarea orașului. Acesta...2815

24 mar 00:03InterviuriSorin Mihai: Am distribuit TABLETE tuturor elevilor, însă mulți NU au știut ce să facă cu ele2913
6 mar 00:02InterviuriSOCEANU, primarul din TECHIRGHIOL: Singura sursă pentru INVESTIȚII sunt fondurile europene3909
5 mar 00:03InterviuriMariana GÂJU nu ÎNȚELEGE CINE oprește CT BUS să AJUNGĂ la CUMPĂNA

”În spetele unei femei puternice, stă întotdeauna un bărbat puternic”, spune primarul localității Cumpăna,...7325

4 mar 00:07InterviuriViceprimarul RUSU: În MAMAIA, nu vor mai fi ȘANTIERE și MUZICA tare, în sezonul estival8247
3 mar 00:09InterviuriPrefectul COȘA: Dacă vom fi ATENȚI, putem sta la o TERASĂ de PAȘTE! Video3515
Vremea
8.7°8.2° - 8.7° duminică, 18 aprilie 2021
ConstanțaUmiditate: 77%
Vânt: 3.52 m/s
Presiune: 1017 milibari

Loto
6/4912223662337
5/4023223141920
joker211025143
Horoscop
mai mult...SPSportRT
18 apr 00:00SportFC Barcelona a cucerit Cupa Spaniei - Lionel Messi, strălucitor

FC Barcelona a cucerit sâmbătă seara Cupa Spaniei, după ce a reușit să învingă Athletic Bilbao cu scorul de 4-0...502

18 apr 23:32SportFed Cup. România a pierdut în fața Italiei și retrogradează din Grupa Mondială a Billie Jean King Cup

Echipa feminină de tenis a României a fost învinsă de Italia, cu scorul de 1-3, în play-off-ul Grupei Mondiale a...557

18 apr 23:33SportHandbal feminin: România, foarte aproape de Campionatul Mondial, după 33-22 cu Macedonia de Nord

Naţionala de handbal feminin a României a învins sâmbătă, pe teren propriu, reprezentativa Macedoniei de Nord,...552

18 apr 23:33SportTenis: Ruse aduce României prima victorie în meciul cu Italia (1-2), în Billie Jean King Cup

Elena Gabriela Ruse a învins-o cu emoţii pe Jasmine Paolini, sâmbătă, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, cu...482

Local
18 apr 17:01LocalFUNERALIILE prinţului Philip: William şi Harry, văzuţi DISCUTÂND

Prinţii William şi Harry au plecat împreună din capela St.George şi au fost văzuţi discutând la încheierea...1393

17 apr 11:58LocalPrimăria CERNAVODĂ începe LUCRĂRILE la CENTRUL HAMANGIA!

Lucrările la Centrul Hamangia sunt în linie dreaptă! În curând, în oraşul Cernavodă va fi ridicat Centrul...1411

18 apr 22:10LocalAnchetă și la DGAS, după ce două persoane cu COVID au fugit din Centrul FILOFTEIA

1809

18 apr 21:10LocalIOANA petrece Paștele cu Ilie Năstase, chiar dacă sunt în divorț

Ioana Simion și Ilie Năstase au hotărât să divorțeze, însă Paștele îl vor face împreună. Bruneta a explicat...1321

17 apr 14:33LocalSĂLILE DE FITNESS s-au MUTAT în CORTURI

În contextul actual al noilor restricții impuse de autorități pentru combaterea răspândirii temutului Sars-Cov-2,...1398

17 apr 12:21LocalCENTRELE de VACCINARE NU se ÎNCHID de PAȘTE

Centrele de vaccinare rămân deschise de Paște! O informație eronată a fost lansată în mediul online legată de...877

17 apr 23:13LocalCoronavirus la Constanța: 41.061 de persoane, infectate cu SARS-CoV-2

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 41.061 de persoane...1027

17 apr 23:12LocalUGIR Constanța solicită ca beach barurile să poată fi deschise până la ora 24.00

UGIR Constanța supune atenției publice următoarele amendamente, conform Anexei 1 privind „Regulamentul privind...1070

17 apr 23:12LocalATENȚIE! Alte ȘASE străzi din Constanța devin artere rutiere cu SENS UNIC

2660

Politică
17 apr 22:55PoliticăAndreea Moldovan, primele declarații după revocare: 'Nu am fost condiționată politic'

Fostul secretar de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, a declarat vineri, într-o conferință de...934

17 apr 22:55PoliticăVlad Voiculescu, primul mesaj după ce a fost demis de la Ministerul Sănătății: Vreau să mulțumesc tuturor!

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a ieșit cu primul mesaj, după ce a fost demis de la Ministerul...787

17 apr 00:06PoliticăRaluca Turcan anunță salariile care vor crește

1955

Interviuri
2 apr 00:04InterviuriViceprimarul Cocargeanu: USR NU VREA să se construiască în ZONA COSTIERĂ! Video

Florin Cocargeanu este unul dintre viceprimarii Constanței care pune umărul la dezvoltarea orașului. Acesta...2815

24 mar 00:03InterviuriSorin Mihai: Am distribuit TABLETE tuturor elevilor, însă mulți NU au știut ce să facă cu ele

Luni, 22 martie, s-a dat startul simulării examenului național de Bacalaureat pentru elevii claselor a XII-a și a...2913

19 mar 00:18InterviuriCORINA MARTIN: Nu avem nici o STRATEGIE, nimeni NU se gândește să ATRAGĂ turiști! VIDEO

3911

6 mar 00:02InterviuriSOCEANU, primarul din TECHIRGHIOL: Singura sursă pentru INVESTIȚII sunt fondurile europene

Iulian Soceanu este unul dintre cei mai implicați edili din județul Constanța. Și nu-l lăudăm noi, ci o spun chiar...3909

5 mar 00:03InterviuriMariana GÂJU nu ÎNȚELEGE CINE oprește CT BUS să AJUNGĂ la CUMPĂNA

”În spetele unei femei puternice, stă întotdeauna un bărbat puternic”, spune primarul localității Cumpăna,...7325

4 mar 00:07InterviuriViceprimarul RUSU: În MAMAIA, nu vor mai fi ȘANTIERE și MUZICA tare, în sezonul estival

8247

Monden
17 apr 00:00MondenMads Mikkelsen va juca în cel de-al cincilea film al francizei „Indiana Jones“

Actorul danez Mads Mikkelsen, unul dintre cei mai apreciaţi actori în acest an datorită interpretării sale din...537

17 apr 00:00MondenUn album al regretatului artist David Bowie, cu 21 de piese inedite, va fi lansat pe 28 mai

Pagina oficială a artistului David Bowie a anunţat joi lansarea pe 28 mai a produsului discografic "The Width Of A...459

17 apr 00:00MondenA fost lansat trailer-ul noului film „Fast &Furious 9“ în care apar John Cena şi Cardi B

711

17 apr 00:00MondenBad Bunny, marele câştigător al galei Latin American Music Awards 2021

Artistul portorican Bad Bunny a fost cel mai premiat cântăreţ la gala Latin American Music Awards de joi seară,...447

17 apr 00:00MondenRoberto Benigni va primi un Leu de Aur onorific la ediţia de anul acesta a Festivalului de Film de la Veneţia

Regizorul şi actorul italian Roberto Benigni va fi recompensat cu un Leu de Aur onorific la cea de-a 78-a ediţie a...462

17 apr 00:00MondenCannes 2021: Evenimentul suplimentar dedicat profesioniştilor din cinematografie, amânat cu o lună

425

Mapamond
17 apr 00:00MapamondFuneraliile prinţului Philip: Prezentare generală şi detalii despre ceremonia funerară

Funeraliile prinţului Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi duce de Edinburgh, care a murit pe 9...524

17 apr 00:00MapamondCoronavirus: Marea Britanie nu intenţionează să oprească testarea rapidă pentru COVID-19

Ministerul britanic al Sănătăţii a declarat joi că nu există planuri de a opri testarea rapidă pentru...429

17 apr 19:38MapamondGermania: Poliţia a difuzat imagini cu un suspect în ancheta incendierii unei clădiri a Institutului Robert Koch

451

Sănătate
17 apr 00:00Sănătate8 tipuri de miere şi indicaţiile terapeutice pentru fiecare în parte

Mierea era hrana divină a zeilor din Egiptul antic, iar virtuțile acestei substanțe străvechi nu se dezmint nici...482

17 apr 00:00SănătatePlante care scad tensiunea arterială

Este bine să știi, mai ales dacă ești hipertensiv, că există și unele plante medicinale folosite în anumite...595

17 apr 00:00SănătateCum să ascunzi legume în deserturi pentru gustări mai sănătoase

441

17 apr 00:00SănătateCare sunt alimentele recomandate în caz de crampe musculare?

Crampele musculare apar atunci când mușchii se tensionează, cum ar fi în urma unui antrenament intens sau după o...487

17 apr 00:00SănătateLista celor mai eficiente 10 analgezice

Cunoscător sau autodidact, afectat cronic sau pentru prima dată în viață "lovit" de migrenă, durere de genunchi,...511

17 apr 18:51SănătateApa de mare, utilă în igiena nazală și în tratarea problemelor pielii

Apa de mare are multe beneficii pentru organism, printre care descongestionarea și curățarea blândă a căilor...502

17 apr 00:00SănătateFurunculul: de ce apare și cum îl tratăm

Furunculul reprezintă o infecție bacteriană sau fungică a foliculului de păr. Infecția folicului de păr nu se...497

17 apr 00:00SănătateTopul alimentelor care conțin zahăr ascuns

Consumul de zahăr în exces poate fi mai dăunător decât ți-ai imagina, deoarece poate duce la apariția mai multor...489

17 apr 00:00SănătateCele mai bune alimente care-ți ridică moralul

527

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT