REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Corlăţean: Macovei a fost complice la marea corupţie PDL

Corlăţean: Macovei a fost complice la marea corupţie PDL

Replica API 27 mai 2012 | 00:00 193

Ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, afirmă că nu îşi "pierde vremea" cu declaraţiile europarlamentarului Monica Macovei, apreciind că aceasta este "lipsită de credibilitate şi platformă morală" şi "a fost complice la marea corupţie PDL". Ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, a declarat, vineri seară, la Reghin, unde a participat la lansarea candidatului USL la Primărie, Maria Precup, că priorităţile sale ca ministru nu au legătură cu declaraţiile europarlamentarului Monica Macovei, fost ministru al Justiţiei. "Priorităţile reale ale ministrului Justiţiei în guvernarea USL sunt consolidarea unei reale independenţe a justiţiei, o justiţie care să judece cu celeritate şi imparţialitate ceea ce are de judecat în interesul cetăţenilor României şi nu să-şi piardă vremea cu ceea ce o persoană lipsită de credibilitate şi platformă morală, lipsită de platformă întrucât a cauţionat şi a fost complice la marea corupţie PDL, la marea corupţie a guvernării PDL fără să facă un singur gest, fiind complice la corupţia uriaşă care a subminat statul român, această persoană nu are demnitatea morală să exprime critici în România de o manieră credibilă. Noi vom face ceea ce este de făcut în interesul statului român, al justiţiei şi al cetăţenilor. Doamna respectivă nu are a se pronunţa cu privire la aceste priorităţi", a spus Corlăţean.

El a subliniat că priorităţile Guvernului se referă la promovarea reformelor în justiţie în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) cu Comisia Europeană, ceea ce presupune "cooperare şi dialog bilateral, combaterea corupţiei, politicile de integritate, stabilitatea arhitecturii legislative şi instituţionale" a DNA şi ANI. "Înseamnă, în acelaşi timp, ca persoanele care vor fi propuse de ministrul Justiţiei pentru a fi şefii parchetelor şi respectiv DNA să răspundă la momentul în care mandatele celor care îndeplinesc aceste funcţii se termină în mod obiectiv, legal, să îndeplinească criteriile de profesionalism desăvârşit, de integritate şi de reală independenţă. Acest lucru îl voi face prin colaborare şi prin consultare cu CSM, aşa cum scrie la lege, nu aşa cum s-a întâmplat anterior, sub mandatul celor care acum comentează. Sunt de acord cu celeritatea instanţelor fără ca eu, ministru al Justiţiei, să mă exprim cu privire la ce trebuie să facă, cum trebuie să facă judecătorii, pentru că nu este atributul ministrului Justiţiei să facă astfel de comentarii", a arătat Corlăţean. Vicepreşedintele PDL Monica Macovei declara, duminică, într-o conferinţă de presă, că îi este "teamă" că membrii Guvernului Ponta duc România "spre dictatură" şi se arăta îngrijorată de "restaurarea regimului Năstase-Stănoiu, în ceea ce priveşte justiţia". "Ne ducem în trecut, în perioada de dinaintea integrării şi în perioada în care soarta dosarelor era stabilită în şedinţele de partid ale PSD şi nu la Parchet. Această restauraţie se face prin instrumentul Corlăţean, ministrul Justiţiei", susţinea Macovei. Macovei crede că Titus Corlăţean a fost numit ministru al Justiţiei "pentru a subjuga justiţia şi pentru a-l ajuta pe colegul de partid, inculpatul Adrian Năstase, în dosarele pe care le are".

Sursa:Rtv.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367