REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Corlăţean: Nu s-a impus embargo împotriva Ucrainei, deoarece populaţia nu trebuie să sufere

Corlăţean: Nu s-a impus embargo împotriva Ucrainei, deoarece populaţia nu trebuie să sufere

Replica API 21 februarie 2014 | 00:00 221

Ministrul român de Externe, Titus Corlăţean, precizează că Uniunea Europeană nu a impus un embargo economic împotriva Ucrainei, deoarece populaţia nu trebuie să sufere şi că, în reuniunea de la Bruxelles, nu s-a discutat despre demisia lui Viktor Ianukovici, aceasta nefiind considerată o soluţie. "Nu sunt adoptate măsuri economice împotriva Ucrainei, ne-am exprimat o poziţie foarte clară a României împotriva unor eventuale astfel de sancţiuni economice, pentru că populaţia nu trebuie să sufere, iar situaţia economică din Ucraina oricum este deja dificilă. În schimb, am exprimat necesitatea ca în perioada următoare atât la nivelul UE, cât şi printr-o cooperare cu actori internaţionali, o cooperare foarte strânsă euroatlantică, să putem găsi soluţiile de sprijin economic care să acompanieze un proces politic care ar trebui pus în practică imediat", a declarat Titus Corlăţean pentru "Gândul".

El a spus că acest proces politic ar trebui să cuprindă o reformă a Constituţiei, formarea unui Guvern care să gestioneze o anumită perioadă conducerea treburilor interne în Ucraina, dar şi organizarea de alegeri anticipate.

"Este o aşteptare estimată în primul rând faţă de conducerea politică a Ucrainei, în primul rând faţă de preşedinte, de a întreprinde măsurile necesare pentru stoparea actelor de violenţă şi întoarcerea cât mai rapid posibilă la un dialog politic real cu opoziţia, pentru că este responsabilitatea, în primul rând, a puterii, dar în egală măsură să facem referire la necesitatea ca liderii opoziţiei să se separe de acele grupări radicale. Nu a fost evocată de nimeni o astfel de ipoteză, demisia lui nu este o soluţie, ci procesul politic pe care UE îl susţine", a mai declarat Titus Corlăţean. Ministrul român de Externe a spus că mandatul cu care a mers la Bruxelles a fost în consonanţă cu poziţia unanimă a celorlalte state UE.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614