REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Corlăţean (PSD): Retrimiterea la Parlament a legii Tratatului de la Trianon îl descalifică pe Iohannis

Corlăţean (PSD): Retrimiterea la Parlament a legii Tratatului de la Trianon îl descalifică pe Iohannis

Replica API 16 septembrie 2020 | 00:00 1090

Vicepreşedintele Senatului Titus Corlăţean, preşedintele Departamentului de politică externă al PSD, a declarat marţi că trimiterea la Parlament pentru reexaminare a Legii de declarare a zilei de 4 iunie ca Zi a Tratatului de la Trianon reprezintă un "gest ruşinos" care îl descalifică pe preşedintele Klaus Iohannis şi a susţinut că şeful statului "dispreţuieşte simbolistica naţională românească".

Titus Corlăţean

Corlăţean a menţionat că Parlamentul va duce până la capăt procesul de adoptare a acestei legi şi îl va obliga pe Klaus Iohannis să o promulge.

"Astăzi, cel care pretinde că este preşedintele tuturor românilor a demonstrat încă o dată că este cel mai lipsit de respect pentru identitatea şi simbolistica naţională românească dintre toţi şefii de stat ai României de după 1990. Pseudopreşedintele României a dovedit încă o dată lipsă de respect pentru sacrificiul Armatei Române în Primul Război Mondial, pentru jertfa românilor de pe o parte şi de alta a lanţului munţilor Carpaţi, care au luptat, unii dintre ei, sub ocupaţie imperială austro-ungară înainte şi în Primul Război Mondial pentru realizarea Marii Uniri, pentru reunificarea naţiunii române. Acest gest este, totodată, şi o supremă desconsiderare a eforturilor uriaşe întreprinse de reprezentanţii elitei politice, diplomatice, administrative şi bisericeşti a României postbelice de atingere a obiectivului naţional de reunificare", a scris Corlăţean pe Facebook, potrivit Agerpres.

El a susţinut că preşedintele "nu încetează să semene ură, dezbinare şi să împrăştie venin în societatea românească".

"Trimiterea la Parlament pentru reexaminare a Legii de declarare a zilei de 4 iunie ca Zi a Tratatului de la Trianon reprezintă un gest ruşinos care îl descalifică încă o dată pe cel care, cu încălcarea atributelor constituţionale prezidenţiale, nu încetează să semene ură, dezbinare şi să împrăştie venin în societatea românească. Klaus Werner Iohannis nu a fost, nu este şi nu va fi preşedintele nostru, al românilor. Este o persoană care dispreţuieşte simbolistica naţională românească şi care le refuză românilor bucuria de a sărbători, potrivit legii, recunoaşterea internaţională a Marii Uniri a Transilvaniei cu România", a mai menţionat senatorul PSD.

El a mai spus că preşedintele nu se poate substitui voinţei Parlamentului şi Curţii Constituţionale, instituţii care au decis deja asupra oportunităţii, legalităţii şi constituţionalităţii acestei legi.

"Şi, mai presus de orice, nu poate câştiga bătălia împotriva propriului popor, a simbolisticii fundamentale româneşti, care trebuie onorată şi care trebuie să marcheze în egală măsură şi onoarea memoriei unor demni înaintaşi, care au pus mai presus de orice interesele naţionale româneşti în detrimentul altor interese, mult mai mărunte, omeneşti, egoiste, pe care în prezent le împărtăşeşte pe deplin numitul Klaus Werner Iohannis", a adăugat Titus Corlăţean.

Corlăţean a spus că Parlamentul va duce până la capăt procesul de adoptare a acestei legi.

"Aş dori să asigur opinia publică românească, reprezentanţii Armatei Române, activi, în rezervă, în retragere sau veterani, reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române şi ai celorlalte culte din România, organizaţiile nonguvernamentale sau simpli cetăţeni, care au salutat cu căldură gestul de onoare al Parlamentului de a adopta la 13 mai 2020 Legea de declarare a zilei de 4 iunie ca Zi a Tratatului de la Trianon, că Parlamentul României va duce cu aceeaşi demnitate până la capăt procesul de adoptare a acestei legi şi că îl va obliga pe Klaus Werner Iohannis să promulge legea amintită", a conchis Corlăţean.

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis, marţi, Parlamentului, spre reexaminare, Legea pentru declararea datei de 4 iunie ca Ziua Tratatului de la Trianon. Şeful statului arată în cererea de reexaminare că adoptarea de către Parlament a Legii pentru declararea zilei de 4 iunie Ziua Tratatului de la Trianon a generat numeroase critici atât din partea experţilor, cât şi a organizaţiilor neguvernamentale şi că ar trebui iniţiată o analiză şi largi consultări cu privire la aceasta.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vai de capul plavanului ca nu intelege nimic despre ce este vorba cu acest tratat. El oricum este neamt si Romania este o tara straina pentru domnia lui si a primei doamne hoata de case.
1
1
Asta ar trebui sa se ascunda,sa nu-l mai vada nimeni.
2
2
Pai voi PSDisti nu va incurcati cu maruntisuri dastea,deputati vostri in frunte cu Ciolacu seful lor i-au sustinut tacit pe UDMRisti sa creeze un stat autonom al ungurilor in Romania,nu-i asa ma Corlatene?.
2
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108