REPLICA ONLINE CONSTANTA

3.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
3.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Corlăţean şi Nicolae: Sesizarea lui Iohannis la CCR privind Ziua Tratatului de la Trianon - un înscris jenant

Corlăţean şi Nicolae: Sesizarea lui Iohannis la CCR privind Ziua Tratatului de la Trianon - un înscris jenant

Replica API 6 iunie 2020 | 00:00 1126

Senatorii PSD Titus Corlăţean şi Şerban Nicolae au calificat, vineri, drept "un înscris jenant" sesizarea de neconstituţionalitate adresată CCR de preşedintele Klaus Iohannis asupra Legii pentru declararea datei de 4 iunie Ziua Tratatului de la Trianon, cei doi adăugând că, "mai devreme sau mai târziu, se va face dreptate".

Titus Corlăţean

"Sesizarea transmisă Curţii Constituţionale este un înscris jenant ce nu merită a fi comentat pe fond. Este doar instrumentul unei ruşinoase acţiuni de întârziere a consacrării normative a zilei de 4 Iunie ca Ziua Tratatului de la Trianon. Mai devreme sau mai târziu, dreptate se va face. Iar meschinii politruci se vor reîntoarce în anonimatul ruşinii. Istoria României nu poate fi umilită sau discreditată. Ziua Tratatului de la Trianon va fi consacrată prin lege, sărbătoare naţională a tuturor românilor! Trăiască România!", se arată într-un comunicat de presă al celor doi senatori intitulat "Perseverenţa anti-românească a domnului Iohannis" şi transmis, vineri, AGERPRES.

Titus Corlăţean şi Şerban Nicolae au amintit că Parlamentul a adoptat propunerea legislativă privind declararea zilei de 4 Iunie ca Ziua Tratatului de la Trianon, transmiţând-o, în urmă cu mai bine de două săptămâni, la promulgare.

"Am considerat inacceptabilă tăcerea domnului Iohannis Klaus Werner care ieri, 4 iunie 2020, a ignorat cu desăvârşire evenimentul unic al împlinirii Centenarului Tratatului de la Trianon. Am considerat descalificantă lipsa oricărei reacţii din partea Preşedintelui României, a primului ministru şi a ministrului afacerilor externe la declaraţiile şi acţiunile din interiorul şi din exteriorul ţării menite să discrediteze evenimentul şi să consacre conotaţii negative ale Tratatului de la Trianon. Am considerat nejustificată întârzierea promulgării care a făcut ca legea adoptată de Parlament să nu intre în vigoare înainte de momentul aniversar al Centenarului", au transmis cei doi senatori social-democraţi.

Potrivit acestora, "la doar o zi după împlinirea a o sută de ani de la unul dintre cele mai importante evenimente din istoria României în secolul XX, domnul Iohannis comite gestul care certifică faptul că avem de a face cu o conduită perseverent anti-românească".

"Gesturile de care am amintit nu au fost întâmplări şi nici simple inacţiuni. Conştient şi intenţionat, domnul Iohannis a minimalizat, discreditat sau ignorat toate evenimentele semnificative care, în urmă cu o sută de ani, au determinat înfăptuirea celui mai înalt ideal al românilor, România Mare - intrarea României în Primul Război Mondial, pentru eliberarea Transilvaniei (1916), istoricele bătălii de la Mărăşti, Mărăşeşti şi Oituz (1917), exprimarea voinţei populare de unire cu România de la Chişinău, Cernăuţi şi Alba Iulia (1918), eliberarea Ungariei de pericolul bolşevic (1919) şi încheierea Tratatului de la Trianon (1920)", au susţinut Corlăţean şi Nicolae, scrie Agerpres.

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis Curţii Constituţionale, vineri, o sesizare de neconstituţionalitate asupra Legii pentru declararea datei de 4 iunie Ziua Tratatului de la Trianon, a informat Administraţia Prezidenţială.

Şeful statului susţine că actul normativ contravine atât prevederilor constituţionale referitoare la respectarea principiului separaţiei puterilor în stat şi la stabilitatea raporturilor juridice, cât şi legate de calitatea legii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Titus am fost colegi la Facultatea de drept Hyperion Bucuresti.Succes.
1
3
Umflatul asta de Curlatean maia are si tupeu sa-si de-a cu parerea,el care si-a batut joc de diaspora ce vroia sa voteze.Mare roman se da ticalosul asta., Caramba cu tine
3
3
Derbedeul asta care si-a batut joc de milioane de romani din diaspora mai este liber?
4
3
corlatean de Trianon ! Muie !
5
3

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920