REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.2° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.2° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Cornel Panait, despre percheziţiile de la UMC: Nu ştim despre câţi studenţi este vorba şi nici despre ce sume

Cornel Panait, despre percheziţiile de la UMC: Nu ştim despre câţi studenţi este vorba şi nici despre ce sume

Replica API 19 septembrie 2013 | 00:00 161

După Ovidius, vine POTOPUL şi la Universitatea Maritimă

După Ovidius, vine POTOPUL şi la Universitatea Maritimă

Percheziţii la Universitatea Maritimă din Constanţa, unde există suspiciuni de fraudare a examenelor. Prorectorul Cornel Panait, aflat în instituţie în timpul percheziţiilor, a declarat că este o anchetă în derulare, coordonată de Parchetul de la Curtea de Apel şi ofiţeri de la DGA.

"Supiciunea care planează este că anumiţi profesori de la universitate au acordat note anumitor studenţi fără ca acestea să fie reale. Adică ei au luat note mai mari deşi nu le meritau. Argumentul pentru care ar fi luat notele mai mari ar fi mita. A doua variantă care se are în vedere este înlocuirea studenţilor care urmau să-şi dea examen cu un alte personaje care pot fi studenţi din alt an, studenţi din acelaşi anm dar care ştiau materia mai bine, sau chiar absolvenţi. Se au în vedere sesiunile din iunie-iulie şi septembrie 2013, sesiunea de restanţe. În momentul de faţă nu cunosc materiile, dar numărul acestora este de 12-13 materii. Dacă discutăm de acest număr de materii, în cadrul UMC sunt oameni care susţin două trei discipline. Asta nu înseamnă că este vorba de 14 profesori, ci poate că de 5. Nu există o departajare pe facultăţi, o abordare globală a universităţii, deci pe ambele facultăţi. Nu ştim despre câţi studenţi este vorba şi nici despre ce sume. Tot ce ştim este că ni s-a adus la dispoziţie mandatul de punere la dispoziţie a documentelor", a spus oficialul UMC. Întrebat ce se va întâmpla cu profesorii dacă vor fi găsiţi vinovaţi, prorectorul a spus că vor fi excluşi din învăţământ, pentru că nu există absolut nici un pretext în a lua mită în vederea promovării unui examen. În acest moment profesorii nu sunt puşi sub acuzare. Întebat dacă vor fi reluate examenele în cazul în care se descoperă că examenele au fost fraudate, Cornel Panait crede că nu este cazul de aşa ceva şi că este vorba doar de câţiva studenţi, poate chiar unul singur.

Citeşte şi:

http://www.replicaonline.ro/perchezitii-la-universitatea-maritima-din-constanta-suspiciuni-de-frauda-135259/

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614