REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.6° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.6° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Coronavirus: 200.000 de măşti de protecţie destinate Germaniei, „confiscate“ la Bangkok

Coronavirus: 200.000 de măşti de protecţie destinate Germaniei, „confiscate“ la Bangkok

Replica API 4 aprilie 2020 | 00:00 1152

O comandă de 200.000 de măşti de protecţie împotriva coronavirusului destinate poliţiei din Berlin a fost 'confiscată' la Bangkok, au afirmat vineri autorităţile locale din capitala germană, care suspectează o intervenţie americană, transmite AFP, citată de Agerpres.

Comanda de măşti de tip FFP2 'efectuată pe lângă un fabricant american' fusese plătită deja, dar a fost confiscată pe aeroportul din capitala Thailandei, se precizează într-un comunicat al autorităţilor berlineze.

Acesta nu face menţiune la provenienţa măştilor, dar, conform mai multor publicaţii germane, echipamentele de protecţie au fost produse în China de către compania americană 3M.

'În stadiul actual, plecăm de la principiul că este legat de interdicţia de export de măşti a guvernului american', au adăugat autorităţile berlineze.

'Considerăm că este vorba despre un act de piraterie modernă', a denunţat senatorul (ministrul de stat) de interne al Berlinului, Andreas Geisel, citat în comunicatul menţionat.

'Nu se procedează astfel cu parteneri transatlantici. Chiar şi în vremuri de criză globală, metodele demne de Vestul Sălbatic nu ar trebui să prevaleze', a adăugat el.

Întrebat despre această situaţie, ministrul federal al sănătăţii, Jens Spahn, nu a dorit să comenteze, limitându-se să afirme că 'evoluţia actuală este rea' din cauza cererii mondiale prea mari de astfel de echipamente.

Mai mulţi preşedinţi de regiuni franceze au acuzat, la rândul lor, intervenţii americane prin care se oferă un preţ mai mare şi regiunile lor sunt private astfel de măşti pe care China s-ar fi angajat să li le vândă.

SUA au afirmat joi că nu au achiziţionat niciodată din China măşti destinate Franţei.

În competiţia mondială şi nemiloasă pentru achiziţia de măşti, incidente survin uneori şi în interiorul Uniunii Europene, unde mai multe state au interzis exportul de material medical sau au decis rechiziţionări, precum Franţa.

Potrivit săptămânalului L'Express, Franţa a confiscat pe 5 martie pe teritoriul său măşti produse de firma suedeză Molnlycke şi care aveau ca destinaţie Spania şi Italia.

Cehia, de asemenea, a confiscat măşti dintre care o parte trebuiau livrate în Italia.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu numai la noi. Tb obtinute avize, certificari, tb facute teste... Totul dureaza din pacate. Nu cred ca ai fi fericit sa fii intubat si conectat la un ventilator prototip proiectat la Timisoara acum 2 saptamani. S-ar putea sa cedeze dupa 4 ore sau 2 zile din cauza unei componente slabe sau al unui reglaj. Sunt echipamente medicale, nu te joci. Problema e cei care ne conduc de atatia ani nu au avut un plan B prin care sa fie identificate potentiale capacitati de productie, proiecte de aparatura usor de pus in practica, chiar daca mai rudimentare. Asa cum exista pt industria militara.
0
0
germania nu.i in stare sa.si faca masti de protectie?sau italia,spania,anglia,israel,sua,chiar si romania? cita tehnologie iti trebuie,o fi rocket science?sau daca esti lenes si ai salarii imense,hu maimrenteaza,dar la chinezi,turci,uite ca renteaza!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218