REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Coronavirus: A pune capăt pandemiei este o "alegere", afirmă şeful OMS

Coronavirus: A pune capăt pandemiei este o "alegere", afirmă şeful OMS

Replica API 26 octombrie 2021 | 12:54 922

Pandemia de COVID-19 va lua sfârşit "când lumea va alege să-i pună capăt" căci "toate instrumentele" sunt de acum disponibile pentru combaterea virusului, a declarat duminică şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, reînnoindu-şi apelurile la o distribuire mai echitabilă a vaccinurilor, potrivit France Presse, citată de Agerpres.

Tedros Adhanom Ghebreyesus,

"Pandemia va lua sfârşit când lumea va alege să-i pună capăt, este în mâinile noastre, avem toate instrumentele care ne sunt necesare", a lansat directorul general al OMS în cursul unei conferinţe la Berlin.

El şi-a exprimat regretul că până în prezent "lumea nu a utilizat aceste instrumente cu înţelepciune", subliniind că cu "aproape 50.000 de decese pe săptămână" în lume, "pandemia este departe de a se termina".

Şeful OMS s-a exprimat astfel în cursul ceremoniei de deschidere a "Summitului mondial asupra sănătăţii", un eveniment anual care reuneşte profesionişti şi politicieni la Berlin.

OMS şi-a stabilit ca obiectiv ca 40% din populaţia fiecărei ţări să fie vaccinată până la sfârşitul anului şi 70% până la mijlocul anului 2022. Tedros critică cu regularitate acapararea vaccinurilor anti-COVID de către ţările bogate.

"Obiectivul este de atins, însă doar dacă ţările şi companiile care controlează aprovizionarea îşi traduc declaraţiile în acţiuni", a afirmat el la Berlin.

"Ţările care au atins deja obiectivul de 40%, inclusiv toate ţările din G20 trebuie să-şi cedeze locul în livrarea vaccinurilor" dispozitivului internaţional Covax şi Fondului african pentru achiziţionarea vaccinurilor (Avat) înfiinţat de Uniunea Africană, a pledat Tedros.

Cât despre producătorii de vaccinuri, ei "trebuie să împartăşească know-how-ul, tehnologia şi licenţele, precum şi să renunţe la drepturile de proprietate intelectuală".

Într-un mesaj video înregistrat, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a apreciat că "triumful vaccinurilor - dezvoltate şi lansate pe piaţă într-un timp record - este redus la neant de tragedia unei distribuiri inegale".

"Naţionalismul şi tezaurizarea vaccinurilor ne pun pe toţi în pericol", a avertizat Guterres, citat de AFP.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pandemia - o afacere data pe piata intentionat
1
0
va ies marsaviile la suprafata precum uleiul din apa jegurilor de toate culorile cu mustata sau fara.
3
0
NIH Letter Proves Fauci Lied to Congress Over Publicly Funded Gain-of-Function Research at Wuhan Lab
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102