REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Coronavirus: Agenţia Europeană pentru Medicamente a început examinarea vaccinului Sputnik V

Coronavirus: Agenţia Europeană pentru Medicamente a început examinarea vaccinului Sputnik V

Replica API 5 martie 2021 | 00:00 1143

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat joi că a început examinarea vaccinului rus Sputnik V împotriva COVID-19, etapă crucială în vederea utilizării sale în Uniunea Europeană, transmite AFP, citată de Agerpres.

''EMA a început un studiu continuu asupra Sputnik V, un vaccin contra COVID-19 dezvoltat de centrul naţional rus de epidemiologie şi microbiologie Gamaleya'', a indicat agenţia cu sediul la Amsterdam.

Prima etapă constă într-o analiză continuă a datelor şi a testelor clinice. Ulterior, în termen de un an trebuie formulată o cerere oficială de autorizare a introducerii condiţionate pe piaţă.

Timpul scurs între examinarea continuă şi autorizare a fost cuprins, până acum, între două şi patru luni.

Pe de altă parte, fondul de sănătate rus RDIF a declarat că Moscova se aşteaptă ca mai multe ţări membre ale Uniunii Europene să aprobe până la finalul acestei luni utilizarea vaccinului Sputnik V şi că Rusia poate furniza vaccinuri pentru 50 de milioane de europeni începând din luna iunie 2021 dacă serul rusesc obţine aprobarea la nivelul UE.

''Sputnik V poate aduce o contribuţie importantă la salvarea a milioane de vieţi în Europa'', a declarat directorul RDIF, Kirill Dmitriev.

El a adăugat că vaccinul poate acţiona ca o punte între Europa şi Rusia şi că potenţiala sa lansare în UE nu ar trebui să fie politizată. ''Parteneriatele în materie de vaccinuri ar trebui să fie detaşate de politică şi cooperarea cu EMA este un exemplu perfect al faptului că eforturile conjugate sunt singura modalitate de a pune capăt pandemiei'', a spus Dimitriev, subliniind că medicamentul a fost deja aprobat de 40 de ţări din întreaga lume.

Pentru moment, trei vaccinuri anti-COVID-19 sunt autorizate în Uniunea Europeană - Pfizer-BioNTech, Moderna şi AstraZeneca. Un al patrulea, cel al grupului Johnson&Johnson, este supus unei cereri de autorizare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Le-a venit mintea la cap cacaciosilor de la Bruxell, medicina nu face politica boilor.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218