REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Coronavirus: Americanii vaccinaţi nu vor mai purta mască în interior

Coronavirus: Americanii vaccinaţi nu vor mai purta mască în interior

Replica API 13 mai 2021 | 00:00 934

Americanii vaccinaţi împotriva COVID-19 nu mai trebuie să poarte măşti în interior, au declarat joi autorităţile sanitare, renunţând parţial la unul din simbolurile pandemiei, care a fost recomandat pentru prima dată să fie purtat de toată lumea din Statele Unite cu peste un an în urmă, notează AFP, citată de stiripesurse.ro.

"Orice persoană complet vaccinată poate participa la activităţi în interior şi în aer liber, mici sau mari, fără a purta mască sau a respecta distanţarea fizică", a declarat joi Rochelle Walensky, directoarea Centrelor pentru prevenirea şi controlul bolilor (CDC), principala agenţie federală de sănătate publică a ţării.

CDC recomandă, totuşi, ca persoanele vaccinate să poarte în continuare mască în mijloacele de transport (avioane, autobuze, trenuri), precum şi în aeroporturi şi gări.

În prezent, aproximativ 35% din populaţia americană, peste 117 milioane de persoane, au primit doza sau dozele de vaccinuri necesare (vaccinul Johnson & Johnson este administrat într-o singură injecţie, cele de la Pfizer şi Moderna în două). Şi mai mult de 153 de milioane de persoane au primit cel puţin o doză.

Joi, adolescenţii americani cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani au putut, de asemenea, să înceapă vaccinarea cu vaccinul Pfizer/BioNTech.

În acelaşi timp, numărul cazurilor a scăzut puternic în ţară: media contaminărilor cotidiene pe parcursul a şapte zile s-a redus la circa 36.000 de cazuri. Iar curba deceselor cotidiene este la cel mai scăzut nivel de la începutul lui aprilie 2020.

"Cu toţii am aşteptat multă vreme acest moment în care putem regăsi o aparenţă de normalitate", şi-a manifestat bucuria Rochelle Walensky.

Decizia autorităţilor sanitare a fost luată în lumina studiilor ştiinţifice care au arătat că vaccinurile sunt eficiente şi împotriva infecţiilor asimptomatice şi a variantelor în circulaţie, a explicat ea. Rochelle Walensky a subliniat, de asemenea, faptul că rarele persoane care s-au îmbolnăvit în ciuda vaccinării au fost puţin contagioase.

"Dacă dezvoltaţi vreun simptom, trebuie să vă puneţi masca la loc şi să vă testaţi imediat", a ţinut ea să adauge.

Rochelle Walensky a avertizat, de asemenea, că, dacă situaţia sanitară se va înrăutăţi, aceste recomandări ar putea fi modificate, mai scrie AFP.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920