REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° ConstanÈ›a Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° ConstanÈ›a Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Coronavirus: Angela Merkel deplânge absenţa unor reguli comune pentru călătoriile în UE

Coronavirus: Angela Merkel deplânge absenţa unor reguli comune pentru călătoriile în UE

Replica API 23 iunie 2021 | 00:08 679

Cancelarul german Angela Merkel a deplâns marţi absenţa regulilor comune în Uniunea Europeană privind circulaţia persoanelor în spaţiul blocului comunitar, pe fondul îngrijorărilor ţărilor membre cu privire la răspândirea variantei Delta a COVID-19, relatează AFP, citată de Agerpres.

Angela Merkel

'Regret că până în prezent nu am putut ajunge la o atitudine comună la nivelul statelor membre privind regulile de călătorie', a declarat şefa guvernului german în cadrul unei conferinţe de presă la Berlin susţinută împreună cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

'Avem acum această situaţia în Portugalia, care poate putea fi probabil evitată. De aceea trebuie să muncim şi mai mult', a adăugat ea, în contextul în care Lisabona s-a declarat foarte alarmată de recrudescenţa COVID-19.

Contrar relaxării măsurilor sanitare în mai multe ţări europene, guvernul portughez a trebuit să ia măsuri restrictive, interzicând intrarea şi ieşirea în weekend în regiunea Lisabonei.

Săptămâna trecută, Portugalia a înregistrat cel mai ridicat nivel zilnic de noi contaminări din februarie.

'Am avansat în ultimele luni', a nuanţat totuşi Angela Merkel. 'Dar nu până acolo unde mi-aş fi dorit să fie Uniunea Europeană', a afirmat ea, în timp ce joi şi vineri urmează să aibă loc un summit european.

La rândul său, Ursula von der Leyen a apreciat că 'nu este decât o chestiune de timp' până când varianta Delta va deveni varianta dominantă pe continent.

'Este important de continuat vaccinarea cât se poate de repede', a adăugat ea, argumentând că este vorba de o cursă contracronometru împotriva acestei variante mai contagioase.

Cele 27 de state membre s-au pus recent de acord cu privire la coordonarea măsurilor lor pentru a facilita călătoriile în cadrul UE în perioada estivală prin adoptarea certificatul digital al UE privind COVID, dar au spus că iau în calcul posibilitatea reintroducerii restricţiilor în cazul apariţiei unei noi variante de coronavirus.

De la 1 iulie, o persoană care dispune de certificatul digital al UE privind COVID - atestând fie că a fost vaccinată, fie făcând dovada unui test negativ sau că a trecut prin boală şi are imunitate la infecţie - ar trebui să poată călători în spaţiul blocului comunitar fără restricţii, cum ar fi teste suplimentare sau carantină, precizează AFP.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si noi am vrea pe tine ca fostii agenti STASI asta merita,mai ales daca au si sange de...cum ai matale.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367