REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Coronavirus: Berlinul ridică semne de întrebare cu privire la „calitatea, eficienţa şi siguranţa“ vaccinului rus

Coronavirus: Berlinul ridică semne de întrebare cu privire la „calitatea, eficienţa şi siguranţa“ vaccinului rus

Replica API 13 august 2020 | 00:00 874

Ministerul german al Sănătăţii a ridicat semne de întrebare, marţi, cu privire la ''calitatea, eficienţa şi siguranţa'' vaccinului împotriva noului coronavirus anunţat de preşedintele rus Vladimir Putin, transmite AFP, citată de Agerpres.

"Nu există date cunoscute cu privire la calitatea, eficienţa şi siguranţa vaccinului rus", a declarat un purtător de cuvânt al ministerului, adăugând că în cadrul Uniunii Europene "siguranţa pacienţilor este prima dintre priorităţi".

Preşedintele rus a anunţat că Rusia a obţinut "primul" vaccin împotriva noului coronavirus, denumit "Sputnik V", o afirmaţie care, conform OMS, necesită verificarea de către instanţe ştiinţifice independente.

Anunţul Rusiei şi ambiţia de a introduce în producţie de masă vaccinul din luna septembrie intervin într-un moment în care testele nu sunt încă încheiate, iar faza 3 a acestor teste, ce va fi realizată pe mii de subiecţi, va începe de miercuri.

"Trebuie demonstrat că raportul utilizare-riscuri al vaccinului este pozitiv, înainte ca acesta să fie oferit unui public larg", a mai subliniat purtătorul de cuvânt care a precizat şi că Berlinul nu a avut niciun contact cu Moscova cu privire la acest subiect.

"Autorizarea unui vaccin în Europa presupune, în afara demonstrării calităţii sale farmaceutice, şi informaţii suficiente din studiile clinice pentru a demonstra eficienţa şi siguranţa medicamentului", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a afirmat că, înainte de a se pronunţa cu privire la acest vaccin, trebuie să examineze prin "proceduri riguroase" toate datele colectate în timpul studiilor clinice.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614