REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Coronavirus: Bilanţul a ajuns la 56 de morţi. Avertisment al preşedintelui Xi Jinping

Coronavirus: Bilanţul a ajuns la 56 de morţi. Avertisment al preşedintelui Xi Jinping

Replica API 26 ianuarie 2020 | 00:00 382

Bilanţul epidemiei de pneumonie virală din China a urcat la 56 de morţi şi aproape 2.000 de persoane contaminate, au anunţat duminică autorităţile locale, la o zi după avertismentul lansat de preşedintele Xi Jinping în legătură cu o accelerare a propagării noului tip de coronavirus.

Epidemia a ajuns deja în Europa şi în Australia, în pofida măsurilor luate de autorităţi pentru a încerca să limiteze propagarea infecţiilor.

Începând de luni, agenţiile de turism chineze nu vor mai putea să vândă rezervări hoteliere şi sejururi în grup, a anunţat postul public de televiziune chinez - CCTV.

Această criză s-a produs în sezonul sărbătorilor ocazionate de Anul Nou Chinezesc, când cetăţenii acestei ţări călătoresc în număr foarte mare, profitând de cele şapte zile de vacanţă pentru a fi alături de familiile lor.

Aproape 500 de medici militari au fost transferaţi la Wuhan, metropola din centrul Chinei unde a apărut virusul în decembrie, un oraş plasat apoi, de facto, în carantină. Autorităţile chineze au anunţat construirea în regim de urgenţă a două spitale pentru pacienţii infectaţi cu noul tip de coronavirus.

Cincisprezece noi decese au fost înregistrate, printre care o primă persoană decedată în Shanghai, iar alte 688 de noi cazuri de infecţii cu coronavirus au fost confirmate, numărul infecţiilor ajungând la un total de 1.976 în întreaga ţară, potrivit Comisiei naţionale pentru sănătate.

Un prim oraş chinez, Shantou, aflat la peste 1.000 de kilometri sud faţă de Wuhan, va implementa duminică, începând de la ora locală 24:00 (16:00 GMT), măsuri de restricţionare a accesului pentru toate vehiculele - cu excepţia celor care au un rol esenţial - în această metropolă cu peste 5 milioane de locuitori.

Autorităţile din Tianjin, care are peste 15 milioane de locuitori, au anunţat la rândul lor suspendarea începând de luni a curselor cu autobuzul pe distanţe lungi, devenind a doua mare metropolă chineză ce implementează o astfel de măsură după Beijing.

China şi-a înmulţit iniţiativele pentru a încerca să limiteze propagarea coronavirusului, prezent de acum pe patru continente.

"În faţa situaţiei grave a unei epidemii care accelerează (...), este necesar să consolidăm conducerea centralizată şi unificată a Comitetului Central al Partidului", a declarat preşedintele Xi Jinping în timpul unei reuniuni a comitetului permanent al Biroului politic al Partidului Comunist Chinez, instanţa ce conduce China, alcătuită din şapte membri .

Franţa a anunţat la rândul ei, vineri, trei cazuri de contaminare confirmate, prezentate ca fiind primele din Europa. Australia a anunţat sâmbătă patru cazuri - persoane care s-au întors recent din China.

Cinci ţări din Asia sunt de acum afectate şi un al doilea caz a fost confirmat în Statele Unite. Un caz suspect a fost detectat în premieră şi în Canada.

Studiile realizate pe primii pacienţi infectaţi tind să indice faptul că rata de mortalitate a noului virus - denumit 2019-nCoV -, ce face parte din familia coronavirusurilor, este destul de scăzută.

Această rată de deces "este pentru moment mai mică de 5%", a dezvăluit profesorul francez Yazdan Yazdanpanah, expert în cadrul OMS, care se ocupă de pacienţii din Franţa.

Sindromul Acut Respirator Sever (SARS), care a făcut 774 de victime pe plan mondial în perioada 2002-2003, avea o rată de mortalitate de 9,5%.

În acest context, China a intrat în Anul Şobolanului sub stigmatul coronavirusului.

În ziua de Anul Nou, străzile din Wuhan sunt aproape goale, iar puţinii pietoni îşi acoperă chipurile cu măşti medicale, care au devenit obligatorii, transmit jurnaliştii de la AFP, citati de Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Va imping saracia in case dragi fraieri de romani.Dupa acest mandat ma car in Germania.
2
2

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102